• cold in the night, my mind is freezing
    why do they fool me? how discurasing
    die başlıyan ve devam eden, dinlendiğinde anadoluya ait olan melodilerin direk kendini belli ettigi ve "thousand in the east" cümlesinin devamlı tekrar edildiği nakarat bölümünde doruğa ulaşan ve "thousand in the east, thousand in the east" die eşlik edilmesi gereken şarkı..
  • kafiye olsun diye ing sonekine sığınılmış, gaz olmaktan öteye gidemeyen pentagram şarkısı.
  • popcular disari isimli konserde bu sarkidan once 999 isimli neyle calinan o muhtesem bolumden sonra cagrinin muzigi girince tuylerini urpertir insanin. sadece introsu icin bile dinlenen sarki.
  • pentagram'ın* imzası haline gelen ney ile başlayan, bir türk grubundan çıktığına inanmakta güçlük çekilen harika, gaz şarkı.

    bininci başlığım olduğu içinde benim için değişik bir anlamı vardır. (bkz: ne dedim ben)
    (bkz: entryde imaj yapmak)
  • konusu körfez savaşı ve ikinci körfez savaşı ile harfiyen bağdaşan pentagram şarkısı.
  • sanki hamdi alkanın parodilerinde 'heyy man' dermiş gibi 'man' denilen şarkı. karanlık bir ortam yaratılıp ele bira alınıp söylenmesi gereken nadide eser.
  • malca durumlara da sebebiyet verir bu parça özellikle de benim gibi bir kez bile çağrı filmini izlememiş insan üzerine etkilidir. şöyle açıklayalım;

    lise bilmemkaçtayım, okulda teneffüs olmuş yatar dururken sınıfın mülayım oğlanlarından mustafa tek tek telefonunun melodilerini denemektedir. birden mustafa'nın melodisi tanıdık mı tanıdık gelir kulağıma, koşa koşa yanına giderim heyecanla...
    - oha, oha. lan bu ne, şey değil mi lan bu???
    - ney lan!
    - ya pentagram işte, "1000 in the eastland".
    - o ne olm, çağrı bu!
    - olm pentagram diyorum ya, onların parçası bu.
    - yok olm çağrı'nın melodisi bu!
    - çağrı ne ya? (hala çağrı ile kasıtın film olduğu anlaşılamamıştır)
    - var ya hani bir film, hz muhammed falan
    - hımmm...
  • intro bir sarkiya ruhsal acidan hazirlik niteligi tasir, muzik ruhun gidasiysa bu da ondan once icilen mideyi yemege alistiran guzel bir corbadir belki. bu sarki da intro olarak aslinda cok sey verebilirmis ama cagri filminin muzigi olunca giremiyor iste insan moda, farkli yerlere gidiyor, sapmasi gereken sapagi kaciriyor biraz sanki. ama sarki inanilmaz guzel gercekten, albumu ilk ciktigi gun alip dinledigimde dilime ilk takilan ve o albumden bugune aklimda en cok kalan parca oldu.
  • ney introsunun ardından çağrının müziğiyle insanı iyice ele geçiren şarkı. pentagram'ı yeniden sahnede görme isteğimi her dinlediğimde daha da arttıran şarkı.
  • zamaninda bu sarkiyi dinlerken babam sarkinin girisini duymustu , tutamayip kendini "boyle sarkilar dinleyin isde neydi onlar oyle " diye ahkam keserken kardesim ile ben gulmekten kopmustuk. babam anlamayip garip garip bakarken kardesim dayanamayip "sen dur biraz daha dinle bakim" diye dinletmisti sarkiyi biraz sonra sarki ortaya cikinca adam okali bir kufur edip gitmisti.

    babam o gun bu gundur dinledim muzige laf etmez
    *
hesabın var mı? giriş yap