• edirne uzunköprü'de konuşlandığı hakkında şüphelerim olan, 331. devre olarak iki gün sonra kendimi teslim edeceğim birliğim.

    bilgiye açım aydınlatın beni dedelerim.
  • türkiye'nin en güçlü topçu birliğidir. dolayısıyla eğitim ve spor her zaman en üst seviyelerde tutulur.
  • 1978/4 tertip olarak askerliğimi yaptığım yer. enez yolu üzerinde olup keşan'a 7 km uzaklıktadır. uzunköprü'de değildir, uzunköprü yakınlarında cephaneliği vardır. üç tarafı tarlalarla çevrilidir, bir tarafında zırhlı piyade birlikleri, onun yanında ise hava taburu vardır.
    dört tane tabur, bir de çnra bataryası vardır. bizim zamanımızda
    - çarşı yasakları (olmadığı zaman ise aşağıdaki madde)
    - hafta sonları mesaisi
    - bitmeyen gece eğitimleri
    - eğitim, spor hiç bitmez
    - denetlemeler hiç bitmez
    - yemekleri pek iyi değildir
    bunun yanında türkiye'nin en başarılı topçu alaylarından biridir.
  • (bkz: keşan/@atc)
  • 331 kd olarak askerliğimi yaptığım alay. alay karargah bölüğünde tamamladım askerliğimi. biraz askerde kendi hayatımda olan değişimlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ancak ne olursa olsun hayatımda şu ana kadar yaşadığım en kötü 5 aydı orada geçirdiğim süre.
  • surgun yeri. arkadasim burada askerlik yapiyor. bu hafta ustegmen dovmusler bolugunde. gerisini siz dusunun.
  • önümüzdeki 5 ayı geçireceğim yer. yolu du$en sözlükçüleri beklerim...

    oradan kurtulmanın ardından gelen edit :

    tam anlamıyla sürgün yeri. yani sürgün yeri olarak anılmasını gerektirecek bütün tipler orada. giden arkadaşlar hayatlarında hiç yaşamadıkları bir takım extreme deneyimler yaşayacaklardır. hazırlıklı ve sabırlı olmaları gerektiği inancındayım.
    türkiye sınırları içerisinde askerliğin en zor geçtiği yerlerden birisidir sanırım.
  • 337. kısa dönem olarak hayatımın en zor beş ayını geçirdiğim bununla beraber çok güzel dostluklar ve anılarla ayrıldığım türkiyenin en iyi topçu alaylarından biri...eğitime ve spora çok önem verilen bir birliktir. yemekleri berbat, sürgün yeri olması vesilesi ile asker kalitesi düşük bir yerdir.
  • burası hakkında ne kadar kötü yorum okuduysanız hepsi yalan. çünkü buradaki boktanlığı anlatmakta kelimeler kifayetsiz kalır.
    gittiğinizde dersiniz 354. kd dedemiz yazmıştı ekşide diye.
  • fırtına alayı, tekmil.*

    artık yukarıda yazıldığı gibi olmayan alay. hala sürgün yeri olduğu doğrudur, ama esas birliği burası olanlar nispeten düzgün insanlardır. ha, gider en berbat bataryaya düşerseniz beni suçlamayın.*

    eğitim ve sporu ağırdır, evet. bir de denetlemelere denk gelirseniz yandınız. komutanları, disiplini sıkıdır. daha doğrusu kurallar neyse uygulanıyor. bu yüzden, başka birliklere düşen arkadaşlarınız %90 ihtimalle sizden daha rahat bir askerlik geçirecektir.

    yemekleri özel şirket tarafından yapılıyor, dolayısıyla gayet iyi. banyo imkanı fena değil.

    yukarıda yazıldığı gibi, alay uzunköprü'de yer alıyor ve uzunköprü maalesef pek gelişmemiş bir ilçe. dolayısıyla çarşı izni sıkıcı geçer. hafta sonu yapılacak tek aktiviteniz gidip herhangi bir kafede oturmak olacak.

    askerliğim süresince canım çok sıkıldı, çoğu gün mutsuzdum ama bu askerlikten dolayıydı, burada asker olduğum için değil. zaten en son nizamiyeden çıkarken, daha önce aklıma hiç gelmeyen bir şeyi yaşadım ve buruk hissettim. yukarıda bahsedilen psikopatı, uyuşturucu kullanıcısı, manyağı ve aralarında düzgün birkaç arkadaş bizi yolculamaya gelmişti çünkü. kapıya kadar da çantalarımızı bize taşıttırmadılar.

    kısacası yukarıda benden daha önce entry giren insanların bahsettiği kadar kötü bir yer değil artık, lakin yine de diğer arkadaşlarınız sizden daha rahat bir askerlik geçirecek.

    368. kd was here.
hesabın var mı? giriş yap