• tüketici hakları ve hakkının korunması konusunda hassasımdır.

    yine bir apple rezaleti denebilir, aslında konumuz yetkili servis iddiasıyla sadece aracılık eden ne olduğu belirsiz bir firma;

    bireysel bilişim

    zamanı olmayanlar için özet, şu arkadaşın neredeyse 1,5 sene evvel yazmış olduğunun birebir aynısı #64655401

    özet:
    yüksekten düşen ve kapalı halde hızla ısınmaya başlayan iphone7+ 256 gb onarım için yetkili servise teslim ediliyor, 2399tl karşılığında 128gb olan bir telefon ile değişim öneriliyor. 15 gün sonra "yetkisiz bir servis tarafından açılma olduğu" belirtilerek 5499tl ek ücret talep ediliyor.

    olaya gelecek olursak;

    olay 26 temmuz 2018 tarihinde annemin iphone 7 plus 256 gb telefonunu yüksekten düşürmesi üzerine telefonu ankara maltepe'de bulunan bireysel bilişimapple yetkili servisine götürmemiz ile başlıyor. düştükten sonra telefonun ekranında veya kenarında bir çizik kırılma söz konusu değil, çektiğim ve yazımın sonuna ekleyeceğim fotoğraflarda da zaten durum gözüküyor. sadece cihazın karşıdan bakıldığında sağ üst köşesinde renkli kısım ve beyaz kısmında bir ayrılma gözüküyor. asıl sorun ise elbette ki telefonun çalışmaması ve durduğu yerde ısınmaya başlaması. teknik bilgi sahibi olmamakla birlikte açılmamasını o anda içindeki pilin bir çeşit kısa devre yapmasına bağlıyorum ve kendimce patlamasından korkarak annemle telefonu yetkili servise götürme kararı alıyoruz.

    yarım saat sonra.

    maltepe bireysel bilişimdeyiz.
    (aslında o andaki telaşla hatamızın buradan kaynaklandığını bugün itibariyle anlıyorum, yine de tüketicinin hatalı bilgilendirilmesinin de hukuki boyutunu buradaki hukukçu arkadaşlara bırakıyorum.)

    telefonumuzu düşürdüğümüzü ve onarım, gerekliyse değişim veya yeni telefon ücretleri hakkında bilgi talep ediyoruz. telefonun "yeni telefon" ile değiştirilebileceğini ancak 2399tl (kur= 4.87) ödememiz karşılığında bu işlemin 15 gün içerisinde gerçekleşebileceğini öğreniyoruz. (yeni telefon olmadığının, bireysel bilişimin bir reseller olduğunun farkındayım ancak annem bunu pek umursamadığından ben takılmıyorum, çalışan bir iphone 7 plusın 2399tl gibi bir fiyata elimizde olmasını kabul edilebilir buluyorum, sonuçta kendi telefonumuzun hasarlanmış olması ve tamire bırakmamız onarım/değişim ücretini kabul edişimiz anlamına geliyor) bunu kabul ederek gerekli sözlemeyi yapıyoruz (fotoğraflar yazının sonunda) ancak sözleşme sırasında deskteki hanım, "bizim onarıma yönelik olarak telefonunuzdaki sorunu düşme değil şu anda görünen çalışmama ve aşırı ısınma olarak kayda geçirmemiz gerekiyor." şeklinde bizi bilgilendiriyor, biz de saf saf kabul ediyoruz; kendi çektiğimiz fotoğraflarda da teslim anında ve sözleşmede de telefonun o anda köşesinden ayrılmış olduğu zaten görünüyor.

    ödeme birkaç gün sonra kredi kartı üzerinden gerçekleşiyor ve ben şehirde bulunmadığım sırada ailem aranıp servise gelmeleri ve iphone'u bul özelliğinin kapatılması gerektiği söyleniyor, onlar da bu işlemi gerçekleştiriyor.

    geçmiş olsun ki artık telefon ha çalınmış ha servise bırakılmış.

    11 ağustos 2018, bugün. (kur= 6.5)

    babamla oturuyoruz.
    telefonuna link içeren bir mesaj geliyor. "...telefon yetkisiz kişiler tarafından açıldığı için telefonunuzun onarım işlemi gerçekleşememektedir, 5499tl ödemeniz halinde yeni telefon tarafınıza teslim edilecektir." (gibi bir şey, link üzerinden olduğu için şu an linki göremiyorum bunun kaydını o anki sinir, öfke ve heyecan duygularının karışımı ile kaydedemedim.) babam önce anlayamamakla birlikte bir anda evden çıkıyoruz ve soluğu yakın olduğu üzere yetkili serviste alıyoruz.

    yetkili servis, tekrar ediyorum bireysel bilişim bir tartışma sonrası kendilerinin durumla ilgilerinin olmadığını, eğer istersek apple destek hattının numarasını 0216 282 15 11 (tahminimce gebze) içeren kartı önümüze fırlatıp diğer müşterilerle ilgilenmeye devam ediyorlar. babam telefonda 15 dk kadar aynı durumu telefondaki yetkiliye anlatıyor ve onlar da bizim kişisel bilgilerimizi alıp geri dönmek üzere telefonu kapatıyor. biz hala bireysel bilişimin içerisindeyken karta iade edebileceklerini ve telefonu getirebileceklerini söylemeleri üzerine babamın 15 günlük sürede telefonsuz kalışımız, ödediğimiz ücretin 15 gün boyunca gasp edilmiş olması ve hiçbir hizmet alamamış olmamız üzerine sinirlenmesiyle ofisi terk ettik. bu sırada telefonu da bulamadıklar kanaatindeyim, zira içeride bulunduğumuz yaklaşık 20 dk boyunca içeri gidip gelen ve teslim edebileceklerini söyleyen çalışan daha sonra ortadan kayboldu.

    şimdilik bekliyoruz, eve gergin bir şekilde henüz döndük ve kahve koyacağız. bulaşık makinesine attığımız filtre kahve makinemizin cam demliği kırılmış, yetkili servis ve yedek parça sayfalarında şikayetimi ileteceğim. *

    sözleşme anında telefon
    telefondaki hasar
  • başlığın düşündüğüm ilgiyi çekmemiş olması üzse de ileride mağdur olabilecek kişilere karşı bilgilendirme olmasını umuyorum.

    yetkili servislere gitmeden önce internetten haklarına araştırılma yapılması gereken durum.
hesabın var mı? giriş yap