• **------**
    final: herkese tekrar merhaba. gelişme ve sonuç kısmı için karşınızdayım. uzatmadan süreci anlatmaya başlıyorum.
    1- twitter'dan bsh türkiye'yi etiketleyip edepli bir sitem yazısı yazdım. ardından hemen devreye girdiler. görüştüğüm kişi bir araştırma sonucunda bu servisin sahte olduğunu ve gerekli işleri hemen başlatacağını belirtti. ben süreci nasıl takip edeceğimi sorunca da ne biz ne de siz takip edebilirsiniz, sadece şikayette bulunuyoruz ve emin olun bunu yapacağız dediler. iyi dedim ve konuyu kapattım.
    2- tüketici hakları kurumuna başvurumu yaptım. 1-2 gün bekledim ve dönüş olmadı. sanırım o kadar çok şikayet olunca onlar da yetişemiyor.
    3- defalarca ilgili kuruluşun yetkililerini aradım ama çözüm elde edemedik. bir süre sonra telefonlarımı da açmamaya başladılar ya da açıp kapattılar.
    4- tam bu sırada bir suser arkadaş ben sana yardım edebilirim, ister misin? diye sordu. ben de tabi ki, buna çok sevinirim dedim. hiç olmasını istemediğim bir şekilde de kısa süre içinde çözdü. kendisine buradan da teşekkür ederim. uzun uzun konuşma fırsatı bulamasak da cidden süreci takip edip, gerekli bilgileri toparlayıp konuyu halletti.

    sanırım bu ülke, bu ve benzer hırsızlar sebebiyle kendi adaletini yaratan bir sürece doğru evriliyor. bunu kim ne sebeple istiyor anlamıyorum ama sonumuz hayır değil gibi. bu şekilde bitmesinde de üzgünüm. ancak şunu da belirtmekte fayda var; konuya girip bitiren arkadaşımın beyanatı şu: bu adamların ilk olayı bu değil ve bu onların tezgahı. bir çok insanı böyle dolandırıyorlar ve o sebeple başkalarının üzülmemesi lazım. o sebeple devredeyiz. kendisine tekrar teşekkür ediyorum. ilgilenen, soran, tepede tutmaya yardımcı olan herkeslere teşekkürler.
    **-------**

    herkese merhaba.

    sizlerle bugün başıma gelen bir hırsızlık olayını paylaşmak istiyorum. akabinde de yardımınıza ihtiyacım olacak sevgili suser arkadaşlar.

    özet geç diyenler için konu; bozulan siemens marka çamaşır makinesinin tamiratı için gelen servisin acele bir şekilde akşam vakti yanlış bilgi vererek yaptırdığı para transferinin hesaplarına geçmemesi ve ertesi gün bana 2. kez aynı miktarı yatırmam gerektiğini söylemeleri ve benim de bunu yaparak 2 kez ödeme yapmam üzerine gelişen olayları kapsamaktadır. rezillik ise 2 ödemenin de hesaplarına geçmesi ve 23.07.2020 tarihinden bu yana fazladan ödenen parayı odur budur deyip hesabıma yatırmamış olmaları durumudur.

    şimdi efendim olaylar şöyle gelişti;

    akşam vakti gelen servis yetkilileri arızayı değerlendirdiler ve ne yapılması gerektiğini belirttiler. ben de tamam dedim, işleme başlayabiliriz. fakat parayı yatırmanız gerekiyor diye de belirttiler. ben de nakit olarka değil hesaplarına eft yapmak istediğimi belirttim. hay hay dediler ve iban numarasını paylaştılar. ancak isim bilgisi servis yetkilisinin konuşma bozukluğundan dolayı anlaşılmadı. verilen iban numarası girildiğinde kontrol amaçlı çıkan isim bilgisi t** a**** f**** şeklinde gözükünce ben de verilen isim doğrudur deyip parayı gönderdim. ertesi sabah servis yetkilisi beni arayıp paranın hesaba geçmediğini ve tekrar göndermem gerektiğini söyledi. ben de bunun mümkün olmadığını belirttim ve bekleyelim bir süre daha dedim. sonrasında da muhtemelen bana verilen isim bilgisi yanlıştı ve bu sebeple para askıda kaldı. nasılsa iadesi olur ya da otomatik hesabıma döner deyip ikinci kere ödemeyi yaptım. daha sonrasında akşam vakitlerinde hesabımı kontrol ettim ve ödemenin hesabıma dönmediğini gördüm. hemen bankayı aradım. banka yetkilisi hesabımdan benim belirttiğim aynı hesaba iki kere çıkış yapıldığını doğruladı ve ben de ertesi gün servis yetkilisini aradım. hemen ilgileneceğini ve en kısa sürede paranın hesabıma döneceğini belirtti.

    hikaye şimdi başlıyor arkadaşlar. arefe gününe kadar bekledim. herhangi bir dönüş olmadı. bu sırada defalarca yetkililerle görüşmeye çalıştım, ancak yetkili yok dediler ve görüşmeyi sonlandırdılar. bunlara rağmen efendiliğimi bozmadım ve süreci makul bir şekilde yönetmeye çalıştım. ancak bu sonuç vermedi. en sonunda bir yetkili, paramın bayram sonrası ilk salı günü hesabımda olacağını, bu işlerle ilgilenen şahsın izinde olduğu için bankaya gidemediğini ve askıda bekleyen para için işlem yapamadıklarını belirtti ve o tarihte de paranın söz verildiği gibi hesabımda olacağını belirtti.

    sonuç olarak yine gelmedi bu para. para dediğim de 1300 tl. benim için önemli bir para, başkası için ne derece önemli bilemem. her neyse, sonrasında ben de vites yükselterek sürekli olarak yetkili biriyle görüşmeyi talep etsem de beni görüştürmediler. dileyen ya da inanmayan telefon kayıtlarını bu firmadan isteyebilir.

    bugün itibariyle hala hesabıma geçmiş bir para yok ve git kime şikayet ediyorsan et diye terbiyesizce bir çıkışla ben de konuyu bu mecraya ve dolayısıyla yardımınıza açmak istedim. açıkçası haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum ve bu sebeple de agresif bir harekete kalkışmak istemiyorum. aşağıda bazı evraklar ve ödeme bilgilerinin görselleri bulunmakta. bu yazıya istinaden de hemen tüketici haklarına ilgili şikayetimi yapacağım. fakat buranın bu tip konulara verdiği tepkileri ve geri dönüşü hızlandırıcı reaksiyonu oluşturabilen bir güce sahip olduğunu bildiğimden tekrar yardımınıza ihtiyacım olduğunu belirtmek istiyorum.

    eft hatasını da belirtmekte fayda var; tek garanti vesaire olan şirketin adını teg garanti olarak yazdım. bunu da eve gelen servis elemanının bana söyleyişine istinaden yazdım. belirttim, onay aldım. onun kabahati bu ama olayın devamındaki hırsızlık ya da gasp bu gariban emekçiyle alakalı değil. kendisini tenzih edeyim de baştan sonra linç yemeyelim.

    ilk eft
    ikinci eft
    işlem sonu bilgileri
    firma bilgileri

    not: yeniden belirtmek istiyorum, firma gün geçtikçe terbiyesizleşti ve umarsızlaştı. bununla birlikte en son konuşmada yetkili bir ablamız git nereye şikayet ediyorsan et dedi ve konuyu bitirdi.

    edit: banka bilgilerinin yer aldığı linkleri uyarılar üzerine kaldırdım. dileyen olursa bu belgeleri seve seve kendileriyle paylaşırım. ayrıca şikayetimi de tamamladım.

    edit: siemens'de topa girdi ama bakalım ne olacak. gelişmeleri bildirmeye devam edeceğim.
  • 10/10'luk rezalet dedirtendir.
  • büyük rezalet.. siemens in twitter hesabına da yazı yazılırsa siemens merkezi devreye girer gibime geliyor
  • "para kaybetmektense, musteri kaybetmeyi tercih ederim" felsefesiyle yonetilen bir isletme olduklari kesin. kolayliklar diliyorum.
  • puanımın 10/10 olduğu rezalettir.
    geçenlerde de siemens hakkında sağlam bir rezalet okumuştum ama gidip bulmaya çok üşendim.
  • 444 'lü müsteri hizmetlerini arayıp konuyu bildirmeniz yeterli.
hesabın var mı? giriş yap