• olay bir arkadaşımın başına gelmiş ve sözlük hesabı olmadığı için başlığı benden açmamı istedi. başlık ve aşağıda ki metin ona aittir.

    biraz uzun ama olay ilginç ve herkesin başına gelebilecek birşey. okumanın bir zararı olmayacak tam tersine faydası olacaktır.

    11 aralık 2019 tarihinde bir yandan gelen gidenlerle ilgilenip, bir yandan çalışmak isteyen bir banka ve çalıştığım toptancımla sabit hatlarımdan kısa telefon görüşmeleri yapıyordum.

    o sırada saat 16:15'de ticari mobil(cep telefonu) hattımdan bilmediğim tanımadığım bir mobil (cep telefonu) hattından arandım. fakat meşgul olduğum için bakamadım. hemen 16:16'da geri aradığımda ''aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor''la başlayan cep telefonunun kapalı olduğu mesajını dinledim. geçici olarak çekmeyen bir yere girmiştir, bir yerden geçiyordur diye düşünüp kısa aralıklarla 2 kere daha yani toplam 3 kere arandığım mobil hattan arayan numarayı geri aradım. hepsinde kapalı mesajını dinledim.

    işim gereği müşterilerimin, tedarikçilerimin, onların müdürlerinin, tahsilat birimlerinin ve meslektaşlarımın bende kayıtlı olmayan numaralarından sık sık arandığım için ulaşmaya çalışıyordum. telefonuma kaydedip whatsapp'tan profil fotoğrafına baktım. yanında 4-5 yaşlarında bir çocukla poz veren bir adam fotoğrafı vardı profilinde. ''aradığını açamadığımı, geri döndüğümde ise telefonunun kapalı olduğunu, neden aradığını'' sordum. mesajlar iletildi ama cevap alamadım.

    bunun üzerine 2 farklı sabit hattımdan toplam 3-4 kere daha aradım ve yine cep telefonunun kapalı olduğu mesajını dinledim.

    en son sabit hattan arayıp kapalı mesajı dinlememden 1-2 saniye sonra numarası arandığı kişiye gözükmeyen bir başka mobil hattan aradım. 1-2 çalmada açıldı.

    telefonu açan erkeğe mesleğim, adım, soyadım vs kendimi tanıttım ve beni neden aradığını sordum. aramadım kardeşim dedi. ben de 16:15'de aradın açamadım dedim. yanlış arıyorsun kardeşim, numaranda gizli dedi.

    ben de aradığı mobil numaramı ve arama saatini tekrar söyledim. aradığı numaradan ve 2 farklı sabit hattan hemen geri döndüğümü ve toplamda 6-7 kere aradığımı ve ''telefonunun kapalı olduğu mesajını dinlediğimi'' söyledim. ''istersen aradığına ve geri aradığıma dair ekran görüntülerini atabileceğimi'' söyledim.

    en sonunda numarası gizli hattan aradığımı, çaldığını ve açtığını söyledim. ''ben en son saat 13 küsürde birini aradım, o saatten beri hiç kimseyle konuşmadım. istersen ben de ekran görüntüsü atabilirim.'' dedi.

    ''o zaman hattına giriyorlar'' dedim. o da ''hemen operatörümü arayacağım şimdi'' dedi ve kapatmak istedi.

    ben kapatmasına izin vermeden ''ne iş yaptığını, adını vs'' sordum. adını söylemedi ama adrese süt ve yumurta sattığını söyledi. biraz daha sıkıştırınca adını vererek bir kamu kurumuna ve personeline sattığını söyleyip kapattı.

    telefonu kapattım. arayacağını söylediği operatörüne vermesi için arama kayıtlarının ekran görüntülerini attım. gördü ama cevap vermedi. eğer isterlerse operatörüne telefonumu verebileceğini ve sonucu bana da haber vermesini söyledim ama yine gördüğünü belli eden mavi tıklar yandı ama cevap vermedi.

    elbette arayıp yalanlayan biri olabilir. de mesele o değil. bildiğim kadarıyla telefon açıkken ve çalarken arayan tarafa ''cep telefonu kapalı'' mesajı dinletmek mümkün değil. eğer bu mümkünse bile bunu biri cep ikisi sabit üç farklı hattıma 6-7 kere yaptı ve numarası gizli bir başka mobil hattan aradığımda açtı.

    eğer çalarken karşı tarafa telefonun kapalı olduğu ses mesajını dinletmek mümkün olsa bile sabit numaralarımı da biliyor ve onda kayıtlı olmalı ki o sabit hatlarada kapalı mesajı dinletti.

    üst üste arandığı için yapmıştır desek gizli numarayı hemen açtı. yani sadece benim olduğunu bildiği numaralara kapalıdır mesajını dinletti.

    eğer gerçekten adam beni aramadıysa sıkıntı belki de daha büyük. adamın hattına giren birisi onun hattından beni neden arasın, geri aradığımda o hattan ve farklı hatlarımdan da bana kapalıdır mesajı neden dinletsin?

    ekleme-1: aranıldığında ve cep telefonu çalarken yani açıkken arayan belli numaralara ''kapalı mesajı'' dinletmek mümkün mü?

    bence ilk başta bunu bilmek gerekiyor. bilen ve bizleri aydınlatabilecek birileri vardır umarım.

    çünkü son zamanlarda bu durum, yani bilinen cep telefonumla aradığımda ''kapalı mesajı' dinlediğim, bilmediği hatlarımdan birinden aradığımda cayır cayır çalma durumu hepsi aynı kişiyle olmak üzere belki 100 kere yaşadığım bir durum. o kişide bende çalmıyor senin cebin diye yemin billah ediyor. bazen de ben “kapalı” mesajı dinlerken, onda çaldığını ama onun gelen çağrımı cevaplayamadığını yani açamadığını söylüyordu.

    ekleme-2: şimdi arayan numaranın sahibi arkadaş geri aradı. operatörüyle(turk telekom) görüştüğünü o saatte beni aramasının görünmediği cevabını verdiklerini söyledi.

    operatörünün; hattının kopyalanmasının internet üzerinden vs asla mümkün olmadığını söylediğini'' anlattı. ''kopyalandığı anda sizde ki sim kart iptal olur dediklerini'' vs

    adını soyadını, adresini, çalıştığı yeri başka bir iş daha ekleyerek, çalıştığı yerin adresini, orada kimlerle çalıştığına, bu gün girdiği sınava, eşinin işyerine, eşinin işine varana kadar anlattı.

    ''evet ekran görüntülerini attınız, arayan benim numaram. operatörüm öyle bir arama yok diyor ama bende ne olduğunu çok merak ediyorum. istediğin her an arayabilir, iş yerime gelebilirsin abi'' dedi.

    telefonu kapalıyken gelen 6-7 aramanın kaydını sorup sormadığını öğrenmek istedim. ''onu sormadım. onlar da birşey demedi abi.'' dedi.

    benim ona gönderdiğim ekran görüntülerimi ileteceğini ve yazılı cevap isteyeceğini, alacağı cevabı benimle paylaşacağını söyledi. benim de kendi operatörümden alacağım cevabı onunla paylaşmamı rica etti.

    söylediğim gibi bu arkadaşımız turk telekom kullanıyor. ben de turk telekom kullanıyorum. yukarıda yazdığım aynı sıkıntıyı yaşadığım diğer arkadaşımda turk telekom kullanıyor.
  • işte bu. rezalet gibi rezalet.
  • tarih belirtmenize gerek yok, tüm zamanlarda rezalet...
  • (bkz: derdini sikeyim butonu)
    (bkz: sözlüğün ebesi)
    (bkz: hayırlı forumlar)

    yasal yolları avukatı ile görüşecekmiş. hiç mi işiniz gücünüz yok kardeşim?
hesabın var mı? giriş yap