• ne kadar mantıklı olup olmadığına bir türlü karar veremediğim durum.

    bilgisayarım var fakat bir de macbook'um olsun istiyorum. bana koyan ise daha 1 sene önce 5 bin bile olmayan bilgisayara 11 bin lira verecek olmam.

    çaresiz ve kızgınım sözlük.
  • 15 bin lira verip gerçekleştirdiğim eylemdir.

    şart mı? hayır.
    gereksiz mi? değil.
    parasına değer mi? araba değil en nihayetinde, o parayı haketmiyor.
    ama uzun süreli kullanacak ve zaten bilgisayardan para kazanıyorsan, hakkın mıdır? evet.
    pişman mıyım? hayır, yine aynı param olsun elimde macbook'um olmasın, alırım.
    sevdim mi? evet, çok sevdim.

    özellikle parallels desktop ürünü ile muhteşem. windows üzerinde sanallaştırma ile uğraşmak ne kadar yorucu ise mac de tam tersi.
    ama dümdüz kullanım amacıyla alınacaksa hafifliği vs. sebebi ile, alternatif daha uygun windows ürünler öneririm. gereksiz yere kapitalizme para kaptırmayın.
    yoğun çalışma, birden fazla yazılımı, sanallaştırmayı kullanacak iseniz stabilitesi ile memnun kalırsınız.

    teşekkürler hakim bey.
    edit: benim aldığım model şuan 24 bin liradır. göz önüne alırken bunu da değerlendirmek gerekir. şu an sağlam düzgün bir notebook zaten 10 kağıttan başlıyor.
  • büyük bir ihtimal hava atmak için alınmış makinadır ne özelliği varki.
  • ios developer piyasası bu fiyatla tavan yapar.
  • eğer çok profesyonel işler yapmıyorsan ve illa macbook gerekli değilse (kullanacağın programlar sadece ondaysa) gereksiz eylem. macbook istiyorsan zaten pek oyun derdin yoktur. geriye yazılımcıysan programlar için gereken şeyi kalır. onda da zaten windows'lu bilgisayar daha ucuza gelir her türlü. macbook'un 12 bin tl'lik olanı sıradan basit işleri görecek bir pc gibi bir şeydir düz kullanıcı içindir. o para'da ona verilmez. ha param çok diyorsan ayrı bir konu.
  • bu başlıktaki para hiç birşey değildir. ihtiyac vs. diğer şeyleri geçtim dünyaya kaç kere geleceksin sanki o paran varsa al gitsin.
  • 13.000 lira verip ipad pro almaya yeğdir.
  • çözüm osxinfo.net adresine girin. uyumlu notebooklar olan bölümde hackintosh uyumu olan notebooklardan seçin. kurun hackintoshu rahat edin en az 9k kar edersiniz.
  • verilen ücret değişebileceği gibi, sonucunda gerçekleşen eylem açısından yapılması doğru olacak bir eylemdir. çevremde mac alıp en erken 8 sene içinde "bıktım bu bilgisayardan!" diyen bir kişi dahi duymadım, görmedim.
  • bunun yerine 10 bin liraya thinkpad alarak donanım, kasa ve klavye kalitesi olarak bin kat daha iyi bir iş laptopu sahibi olabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap