• 06 ekim 2017 tuvtürk çatalca araç muayene istasyonuna aracımla genel muayene için geldim.aracın 3. stop lambasının yanmaması ve plakaların ortasında vida oldugu için muayeneden geçmedi.muayeneyi yapan burak kaplan isimli tekniker 3. stop farını yaptırmamı ve plakayı vidalı yerlerden bant ile kapatılması halinde muayeneden geçeceğini söyledi. buna karşın nasıl bantlayacağım şeklinde sorduğum soruya, beyaz ve siyah bantlarla vidaların üstünü kapatırsanız muayeneden geçersiniz dedi. 1 aylık da sürem oldugunu soyledi.dediklerini aynen uygulayıp 11 ekım 2017 tarihinde çatalcada yer olmadıgı için silivri'deki tuvtürk araç muayene istasyonundan randevu aldım.muayene sonunda tekniker murat gönül adlı teknikerin bantları söktüğünü gordum ve böyle bir uygulamanın yapılmaması gerektiğini söyledi.aracı muayeneden geçirmedi.ben de çatalca'daki teknikerin bana söylediklerini anlattım.isterseniz müdür yardımcısı hakan topalcık ile görüşmemi söyledi. müdür yard. yanlış işlem yaptığımı, hakkımın yandığını ve tekrardan ödeme yapıp randevu almam gerektiğini söyledi.bantlama işlemini tuvturk çalışanının verdiği bilgiye göre yaptığımı ve bu yüzden de tekrar muayene ücreti vermemin mantıksız olduğunu anlatmaya çalıştım.kendisi hiçbir şekilde diğer istasyonla bağlantı kurup iletişime geçmeye çalışmadı ve problemi çözmek için çaba göstermedi.müdür yardımcısından da gerekli hizmeti alamayıp tuvtürk'ü arayıp müşteri temsilcine bağlandım. işlemi yapmamı soyleyen burak kaplan hakkında şikayette bulundum.yanlış bilgi verip beni mağdur ettiğini anlattım.çalışanlarının verdiği hatalı bilgi nedeniyle ücretsiz tekrar hakkımın yanmamasını talep edip bir daha ödeme yapmamın anlamsız olduğunu ve ayrıyetten sadece 1 tekrar hakkımın olduğunun söylenmediğini belirttim.bulduğum karşılık, ilgisiz tavırlar, 6 ekimdeki muayenemde egzoz muayenesinden de geçmemiş olduğum yalanını söyledi. bu da yanlıs bir bilgiydi kendi bastıkları pul bende çatalca'da verildi 2019 tarihli.birimlerin birbirleri ile bağlantısı yok.
    sonuç olarak muayneden geçmemesi kabul edilebilir fakat çalışanın hatası benim muayene hakkımı yakmaması gerekir. hiç ümidim olmasa da ilgisiz ve bilgisiz müşteri temsilcisinin açtığını söylediği şikayet başvurumun sonucu bekleyeceğim. bu süreçte ücret verip muayene yaptırmayacağım. gelişme olursa editleyeceğim.

    edit: bazı okuduğunu anlamayan arkadaşlar 20, 30 liradan kaçtığımı ve uyanıklık yapmaya çalıştığımı belirtmişler. ben sadece söyleneni yaptım. istanbul'a geri dönmeyip şarköy'e gittim geri geleceğim diye 600 700 lira daha harcamışımdır. mevzuatla ilgili yazan arkadaşa da bir yazar çok güzel bir cevap vermiş onu okumasını tavsiye ederim.
    belirttiğim gibi benim tek talebim ücretsiz muayene hakkımın geri verilmesi benim suçum değil bu.

    edit 2 : planın üstünde vida olmaması gerekliliğinin sebebi eds'lerin plakayı yanlış okuması.ben aracı teslim edildiğinde gayet nizami okunabilecek şekildeydi.bana deselerdi ban düşer vb. bir şey ve çalışanımızın hatasıdır size tekrardan tekrar muaynesi hakkı vereceğiz diye paşa paşa gidip trafik tescil müdürlüğüne başvuru yapıp yenileyip bir daha gelirdim. benim istediğim ayrımcılık değil .

    edit 3: bir yazar arkadaş vidalı plaka ile 2 gün önce geçmiş muayeneden bu fotoğrafı gönderdi.
    https://i.hizliresim.com/by2o5v.jpg

    edit 4 :tuvtürk istanbul işletme müdürü serdar torman arayıp mağduriyeti gidereceğini belirtti. muayeneye gittiğim zaman son durumu yazıp konuyu bitireceğiz diye umuyorum.

    edit 5 :istanbul işletme müdürü serdar torman mağduriyetimi giderdi ve çok nazik davrandı. yönlendirdiği mimarsinan istasyon amiri yunus çengelli'ye de ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
  • araç muayenesi ne amk. para tuzağı, başka bi bok diil.
  • özet geçiyorum arkadaşa 217'lira sokmuşlar.

    arabayı muayenden önce yetkili bir servise götürseydin la.
  • @kiss 90 tl de gecikme ücreti almışlardı. şimdi tekrar randevu alsam yeniden geçikme cezasını alabilecek kapasitedeler. ekstrem bir arızası yoktu dediğim gibi gerek görmedim.
  • insanlar ne zaman almak istedikleri hizmet ile ilgili mevzuatı tam olarak öğrenirler işte o zaman hakettikleri kaliteli müşteri değerine erişirler. yermek için değil ama a şahsı böyle dedi b şahsı şöyle derdi bende bu şekilde yaptım sizde bu şekilde kabul etmek zorundasınız gibi yaklaşım her daim sonuç vermemekte.

    ek: yazar arkadaşa yüklenen yok. ayrıca kendisi kusura bakmasın ama kendisini yönlendiren şahısla arasında bu şekilde bir konuşma geçtiğini kanıtlayabilir mi bilmiyorum en azından ilgili kurum nezdinde. bu şekilde yönlendirme içeren bir konuşmanın yaşandığını ispat edemediği zaman kaliteli müşteri değerine ulaşmak bir yana kuralları esnetmeye çalışan bir insan olarak anılır. söz uçar yazı kalır derler. yazılı olarak size verilemeyen şeylerde sözlere çok itimat etmeyin. yazar arkadaşın başına gelen şey talihsizliktir ama şikayetinden olumlu sonuç büyük ihtimalle verilmeyecektir.
  • 20-30 lira vermeyeceğim diye çiviye bant yapıştıran ve bunu makul bulan, bunun yanında kuralı çiğneyip akıllılık yaptığını zanneden birine haşırt diye iki yüz küsur lira sokulmasıdır. iyi olmuştur.
  • kimsenin yazara çullanmaya hakkının olmadığı rezalettir.
    bir defa arkadaşa yanlış bilgi veren a şahsı dediğiniz adam kahvedeki binali dayı, sanayideki tayyip usta değil. belirli bir mevzuat ve teknik egitimi almış, en azından bu konuda yetkili olan kurumu yani tüvtürkü temsil eden adam. tabii ki de yönlendirmelerine göre hareket edecegiz. ne demek mevzuatı oku? karşıma konulan adam bu konuda bandrol vermeye yetkili yahu, bu sekilde getir demiş arkadaş da güvenmiş yaptirmis. yetkili hatayı şurada yapmış esasen. abi bu vidalar mevzuata gore kabul olmuyor ama biz biraz esnek davranarak bant yapistirlmişsa kabul ediyor bandrol veriyoruz demeliydi. bunu soyleseydi eminim arkadaş asla başka bir istasyona randevu almazdı.
  • araç muayenesi para tuzağı falan değildir. elimde olsa 6 ayda bir yaparım. hatta kapsamını da bayağı geniş tutarım. yollarda fren lambası yanmayan, sinyali kırık, bakımsızlıktan dökülen araç sayısı azaldıysa bu muayenenin sayesindedir. şartları ve cezaları daha da ağırlaştırıp süreyi de azaltırsak trafik güvenliği olarak üst seviyelere çıkarız.
  • rezaletten ziyade yazarın durumu yanlış anladığını varsayıyorum. muayenede plakada vida istememelerinin sebebi araç plakası okuyan kameraların vidaları karaktermiş gibi görmeleri. bundan dolayı mevcut vidalar çıkarılır, plaka çerçeveye koyulur veya ilgili kısma yapıştırılır. vidalardan kalan delikler ise mobilya vida bandıyla kapatılır.(mümkünse yeni plaka bastırılır.) muayenede plakadaki vidaların çıkarılıp oluşan deliklerin bantlanmasını telep etmiş de olabilirler.
  • tekniker burak kaplan'ın o şekilde bir tavsiye verdiğini kanıtlayamadığınız sürece eliniz boş dönersiniz her yerden. kanıtlarsanız da adamı işinden edersiniz, siz yine muayene parasını ödersiniz. eee burası türkiye.
hesabın var mı? giriş yap