*

  • fenerbahce spor klubunun ilk sampiyonlar ligi karsilasmasi.. 1-1 sonuclanmis goller 30' bolic, 71' stumpf olarak kayitlara gecmistir.. fener ayni sezon sirasiyla evinde juventus'a 0-1 yenilmis, ardindan gene evinde manchester'e 0-2 yenilmis, manchesteri deplasmanda 1-0 yenmis (bkz: 30 ekim 1996 manchester united fenerbahce maci) rapid'i evinde 1-0 yenmis, son macinda juventus'a deplasmanda 2-0 yenilince ikinci tur sansindan olmustur.. avrupa kupalarinda fenerbahcenin en basarili sezonlarindan biri sayilabilir.
  • bu maçın ilk yarısının ortalarında hakemin yanlış verdiği bir karar sonrası tribünler feci tepki verip ilk yarı bitinceye kadar hakemi hiç durmadan ıslıklamışlardı. bu kadar uzun süreli bir tepkiyi kaç sene geçti ben bir daha görmedim. ikinci yarısında hakem taraftar baskısından bunalıp bütün kararları fenerbahçe lehine vermişti.
  • o zamanlar küçük olduğumdan mütevellit, aile tarafından "yat uyu! bo$ver maçı falan. yarın okul var." dense de maçı izletmedikleri için ağladığım, çok sinirlendiğim maç olmu$tur. uyumak için gönderdikleri halde aklım maçta olduğu için uyuyamamı$tım.
    kom$ularla beraber izlendiğinden ötürü galatasaraylı bir kom$umuz tuvalete giderken beni görüp, içeri gittiğinde:

    "kirk karaktere sigmayacak adam içerde hüngür hüngür ağlıyor, bırakın izlesin! bu çocuk gerçekten takımını çok seviyor." dediğini duyuyordum. o kom$umuz ki fenerbahçe puan kaybettiğinde evimize kadar gelip beni sinirlendirmeye bayılan bir amcamızdı. ardından ayak sesleri duyuldu... babam gelmi$ti. ı$ığı yaktı ve;

    "maçı izlemek istiyor musun?" dedi. ben de;
    "fenerbahçe maçı izlenmez mi?" dediğimi hatırlıyorum.

    daha sonra içeri gittik. rakip takımın formasını incelemeye ba$lamı$tım. tozlukları falan ilginç gelmi$ti. bir yandan da aklımca dua edip, takıma yardımcı oluyordum. geleli bir kaç dakika olmu$tu ki bolic golü attı.

    galatasaraylı kom$umuz, "ufaklık uğurlu geldi, bir de izletmeyecektiniz çocuğa maçı..." dedi. babamla göz göze gelmi$tim. hala ağlamaktan kızarmı$ olan gözlerime bakıp, gurur duyduğunu hissetmi$tim. o zamanlar da futbol asla sadece futbol değildi. futbol her $eydi! berabere bitse bile küçük ya$ımda çok $ey öğrendiğim maçtı.

    (bkz: ezeli rekabet ebedi dostluk)
    (bkz: futbol asla sadece futbol değildir)
  • maçtan sonra aynı gece ali şen bir kanala telefonla bağlanmış, "fenerbahçe bu performansla şampiyonlar ligi'nde kupayı alır" benzeri bir cümle kurmuştur.
  • fenerbahçe tv'nin kurulacağı da ilk kez bu maçın dönüşünde uçaktayken ali şen tarafından dile getirilmişti. lakin bu projeyi kendi başkanlık döneminde gerçekleştirememiştir.
  • rapid wien 'in bir önceki sezon'un kupa galipleri kupası 2.si sıfatıyla çıktığı maçtır.
hesabın var mı? giriş yap