• karşınızda 1112211 dünyası'nın karakterleri...

    sümer kolçak: baş karakter, anlatıcı. elazığ-karakoçan doğumlu, henüz çocukken amerika'ya gitmiş, yakın zamanda ailesi tarafından türkiye'ye postalanmıştır. bir müddet köyünde takıldıktan sonra oradan da sürülerek istanbul'a gelmek zorunda kalmış, mütevazi evinde ikinci el apple bilgisayarı ve samsung cep telefonuyla kayıt altına aldığı sümer kolçak efsanesini başlatmıştır.

    rasim: sümer'in babası. amerika'da dönerci dükkanı işletmektedir. sümer davar gebertmemesi için onu ne kadar ikaz ederse etsin oğlunu dinlememiş, davar gebertmeye devam etmiştir. sonunda oğluyla arasındaki husumet nedeniyle onu başından savmak için memlekete itelemiştir. sümer kolçak dünyasında para düşkünü, halden anlamayan, konformist bir karakter olarak dikkat çeker.

    nurten: sümer'in annesi. sümer kolçak günlüklerinin ilk örneklerinde kendisinden sık sık bahsedilmesine rağmen sonraki hikayelerde pek yer bulamamıştır. yine de onun basit bir tablet kullanmaktan bile aciz, milyar denince aklına sadece para gelen, bencil ve aptal bir karakter olduğunu biliyoruz.

    sabri: sümer kolçak dünyasında baş kötü, sauron gibi bir şey. sümer'in amcası, rasim'in kardeşi. sümer'in evine ayakkabıyla girerek sümer kolçak dünyasında yapılmaması gereken bir hareket yapmış ve tüm nefreti kazanmıştır. yegane amacı istanbul'da sümer'e vadedilmiş olan eve çökmek, sümer'i o evden atmaktır. sümer'i her fırsatta deliymiş gibi gösterir. gizemli bir ingiltere geçmişine sahiptir. sümer'in evine girebilmek için üşenmeyip karakola gitmişliği vardır. ingiltere'deyken ankesörlü telefona para vermemek için jetona ip bağlayan bir insandır.

    mahmut: sabri'nin arkadaşı, sağ kolu. sabri’nin sümer’in evine ayakkabıyla girdiği o meşhur videoda sümer’e yavşakça hareketlerde bulunup gönlünü almaya çalışan güleç adam budur. aslında o eve tek geliş amacı sabri’yi sümer olur da bir delilik yaparsa diye korumaktır. sırtlan sırıtışlı, güvenilmez bir tiptir.

    şevket: sümer’in dedesi. 1112211 dünyasının kötülerinden biri. bağ bahçe sahibi, nüfuzlu bir adamdır. elazığ’da yaşar. ortalığı karıştırır. istanbul’daki evi bundan seneler önce sümer’e vadetmiş olmasına rağmen sonralarda yan çizip eve durduk yere sabri’yi de ortak ettiği için sümer’in nefretini kazanmayı başarmıştır. abdullah'la işbirliği yaparak sümer'i mızıkan köyünden atmaya çalışmıştır.

    nevruzcular: ak yürüyenler ya da the others gibi bir oluşum olan nevruzcular, aslen siyasetle uğraşan pkk yanlısı kürtlerdir. kolçak ailesine yakınlıklarıyla bilinirler. sümer’in ailesi amerika’dayken sümer’i hala kızı arzu'ya yamamaya çalışmış ama sümer bunu kesinlikle kabul etmemiştir. sümer kolçak efsanesinin ilk olarak bu isyanla başladığı rivayet edilir. sümer'den ret cevabı alındıktan sonra arzu nevruzculara verilerek iki ev arasındaki yakınlık pekiştirilmiştir.

    güllü: sabri ve rasim’in ablası, şevket’in kızı, sümer’in halası. sümer’le yaptığı ve site sıfırlanmadan önce bizlerle paylaşılan telefon kaydına göre sümer kolçak’ın safında yer alan, şevket ve sabri’nin sümer’i köyde deli gibi göstermeye çalışmasından rahatsızlık duyan bir kadındır. sümer’i dellendirmemek için “he canım, he yavrum” demiş de olabilir. sonuç olarak sümer’in dediği gibi, bunlardan her şey beklenir. pis bir sülaledir.

    abdullah: mızıkan köyünde taht oyunları sonucu şevket’in çabalarıyla başa getirilen muhtar. şevket, sümer’i köyden uzaklaştırırken ona yardım etmiştir.

    mehtap: kayıtlarda güllü’nün kızı olarak geçen, ingiltere’de ölen kadın. hakkında çok az şey bilinen bu karakter hakkında sümer kolçak, bir gönderide sabri’nin resminin altında “bu sülale çok bozuktur. acaba mehtap nasıl öldü?” yazarak bambaşka bir iddia ortaya atmıştır. neden ve ne şekilde öldüğü bilinmemektedir.

    nalya: şevket'in karısı, sümer'in babannesidir. hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmeyen biridir. şevket, köyde sümer'le kavga ettiği sırada nalya'nın suratına tükürmüştür. buradan yola çıkarak sülalede etkisiz biri olduğu söylenebilir.

    arzu: güllü'nün kızı. imparatorluk zamanlarından kalma bir geleneğe kurban giderek kolçakların nevruzcularla bağlarını güçlendirmek için asiye kolçak'a gelin verilen kızcağız. ondan önce de öz kuzeni sümer'le evlendirilmeye çalışılmıştır. 1112211 dünyasının bir nevi sansa stark'ıdır.

    asiye kolçak: karakoçan belediye başkanlığına aday olmuş ama seçimi kaybetmiştir. nevruzcuların lideridir. sümer istanbul'daki eve geldiğinde buzdolabında arzu kolçak'ın seçim kampanyası magnetini bulmuş, bu kadına ait magneti ve diğer eşantiyonları büyük bir zevkle çöpe atmıştır. sümer'e yamanmaya çalışılan arzu, daha sonrasında bu kadının oğlu akın'a verilmiştir. (march or die'a teşekkürler!)

    yeni sümer: rasim, sümer'i amerika'daki dönerci dükkanından defettikten sonra sümer'in yerini alan zat. sümer dükkana yeni makine alınsın dediğinde kabul etmeyen rasim, yeni sümer'i dükkana alır almaz makineyi de yenilemiştir. adı sanı bilinmese de sümer'in nefret ettiği bir kişiliktir. (xaxxbczczaaxax'a teşekkürler!)

    hikayeye yeni karakterler eklendikçe güncellenecektir. atladığım bir karakter varsa uyarınız, ekleyelim.
  • belli ki bipolar bozukluğu olan bir garibin günlük olarak kullandığı web sitesi.
    ben açıkçası site içerisinde gülünecek bir şey göremedim, aksine gözlerim doldu. mental disorder yaşayan bir kafanın içerisine girmek çok hüzünlü bir şeymiş. eşyalara, yerlere ve olaylara bakışı öylesine farklı ki. kafaya takılan değişik ayrıntılar ve paranoya içinde boğuluyor sanki.
    insanın zihinsel engellerinin, fiziksel engellerinden hiçbir farkı yok, dolayısıyla, "lan deliye bak" tavrı ile, "lan bak adamın bacağı yok" tavrı arasında bir fark göremiyorum.
    allah kendisine ve çevresindekilere sabır versin.
  • eğer sitesine reklam alırsa ssg den daha zengin olabilir, artık sümer ailesinden para almaz, ailesine para atar, ayda 5 bin tl gönderir. amerikanın 2500 doları.

    seni seviyoruz sümer.
  • bazi insanlar var, beyin yapilari digerlerinden farkli. hayir, bu sitenin yazarindan yani sumerden bahsetmiyorum, onun hakkinda yorum yapan bazi insanlardan bahsediyorum.

    sumer'in yazdiklarindan, yasadiklarindan ve/veya yasadigini sandiklarindan etkilenmemek ve kendisine sempati duymamak bana gore cok acaip. ama bazi insanlar boyle iste, empati duygulari yok. senin, benim naif bir karakter gordugumuz insana bakip "mal" demeyi tercih ediyorlar.

    bu insanlarin cogunun uzerinde hemfikir oldugu ortak fikrin aksine, sumer degil bu insanlar hasta ve tedaviye muhtaclar.

    sumer'in sadece memcached, nosql ve distributed computing ogrenmesi gerekli, gerisini kendisi halleder.

    aslanim sumer.
  • görülüyor ki, sümer kardeşimiz gayet kod yazacak, musluk tamiri yapacak, kapı kilidi değiştirecek, eski toz torbalarından yeni süpürgesine uyacak filtre kesip elindeki malzemeyi değerlendirecek kadar zeki ve analitik düşünme becerisine sahip bir adam olmasına rağmen, kendisini sözlük ahalisinin küçük bir azınlığından fazlasına beğendirebilmiş değil. oysa kendisi hakkında ileri geri konuşan adamların yarısı bırak musluk falan değiştirmeyi, sorsanız musluğun hangi tarafa çevrilince açıldığını bile düşünmeden söyleyemez. gel şu resmi paintte bir açıver deseniz onu bile beceremez.
    tüketim toplumunun üretimden uzak bireyleri whatsapp’tan yazışarak, foursquare’den yer bildirimi yaparak kendilerini ultra zeki ve ultra becerikli sanmaya devam etsinler.
    edit:kendilerini
  • kış için beş yüz liralık ceviz almıştır. ayrıca kutularca üçgen peynir, torbalarca bisküvi ve on iki tane bazlama. sümer kışa hazır, şimdi rasim düşünsün.

    inşallah içinden bozuk bir ceviz çıkmaz. yoksa, biliyorsunuz, hepsinin çöpe gitmesi gerek.
  • insanlığımızı test eden bir site... allah aşkına, eğer allah bilmiyorsanız kutsal bildiğiniz her ne varsa onun aşkına; kendi iç dünyasının mahremiyetini sakınma yetisini yitirmiş birini, sanal alemin eğlence masasında çerez yapmayın. hayatlarınıza müdahale ve saygısızlık edenlere karşı gezi'de mücadele ettiniz, canlar verdiniz. size yapılan tecavüzün bin beterini, sizden daha korumasız şu kişiye reva görmeyin. bir biçarenin kontrolsüzce açık ettiği iç dünyasını nasıl bir yağmalamaktır ki bu, ince işçilikle telefon numarasını bulup burada ifşa edenler olmuş. aferin, başları göğe ermiştir herhalde...
  • sümer anladığım kadarıyla amerika'da yaşayan bir ailenin tek çocuğu. 1982 doğumlu. ailesinin california'da bir restoranı var. sümer de 19 yaşına kadar orada yaşamış. hatta facebook ipo'sunda para kaybetmiş galiba. daha sonra ailesi kendisini türkiye'ye göndermiş. daha önce dedesinin istanbul'da yaşadığı eve yerleşmiş ve burada yalnız yaşıyor. taşındığı evde başkasına ait fotoğraf albümlerini dolaba yerleştirince aralarına gazete kağıdı koyacak kadar da düşünceli. aslen elazığ karakoçan'lı. abd'deki ailesi hesabına aylık düzenli para yatırıyor. mysql, html, php ve phyton biliyor. sitesini amsterdam'da bir sunucuda tutuyor. bandwidth olayını çok sade ve anlaşılır bir şekilde anlatmış.
  • sumer'in burayi bulmasi cok uzun surmez gibime geliyor. tek yapmasi google'a 1112211.com yazip aratmasi. sonrasini da ssg dusunsun. artik sumer kanzuk'un ustunde deneyler mi yapar, ssg'ye diss mi atar bilemeyecegim de kardesimizin burayi bulmasi an meselesidir. ıste o an geldiginde sumer gelip hepimizi tek tek sikecek. ben kaciyorum beyler.
hesabın var mı? giriş yap