• geliyor gönlümün * kahramanı dedirten göktaşı yağmurudur..

    *ankara üniversitesi kreiken rasathanesi'nin bugüne özel bir etkinliği bulunmaktadır.
    *ayrıca ethem derman hoca da yenişarbademli'de 9-12 ağustos tarihlerinde yenişarbademli gökyüzü gözlem şenliği düzenliyor, linke buradan ulaşabilirsiniz, başlığa da göz atın derim. ha bir de çadırını kapan gitsin efendim, benim yerime de gözlem yapsın!
    *istanbul üniversitesi'nin göktaşı yağmuru gözleminin detaylarına ilişkin şu makalesini ve ist60 teleskobunun uzaktan kullanımı için bu linkini kullanabilirsiniz. göktaşı yağmurunu izlemek için herhangi bir cihaza ihtiyacınız olmayacak ama kenarda dursun bakalım.
    *perseid göktaşı yağmuru'nun kaynağına ilişkin perseidler başlığına da göz atabilirsiniz..
    *dikkat edin, aman diyim kafanıza taş düşmesin!
    şaka değil gerçek, bu da bonus buyrun!

    not: 11 ağustos 2018'de ay yeni ay evresine gireceğinden bu yıl hava durumu da izin verirse harika bir gözlem yapılabilir. hadi bakalım; gözlem açınız doğru, göktaşınız bol, objektifiniz ve gökyüzünüz açık olsun!
  • her sene ama her sene bir şekilde takip ettiğim, ama çok uzun zamandır şehrin ışıklarından uzakta gözleme imkânımın olmadığı göktaşı yağmuru serisinin bu seneki versiyonu. gece vakti şehir ışıklarından uzakta bir yerde, mümkünse bir rasathanede olabilirsem görme imkânım daha fazla olacak gibi. şehir içinde saatte maksimum 15-20 tane falan görebiliyorsunuz.

    12'si gecesi işiniz gücünüz yoksa atlayın arabaya şehirden uzaklaşın, 2-3 saatliğine kendinize görsel bir şölen armağan edin. ;)
  • bi de meteor düşse tamam olucaz allahın izniyle.
  • her yıl enezde izlediğim görsel şölen. bu yıl yolculuk yapıyor olacağım , seyahat esnasında bir kaç tane görebilirsem çok mutlu olacağım.
    şehirden uzak karanlık bir yer bulma şansı olanların kaçırmamasını tavsiye ediyorum.
  • sabırsızlıkla güneşin batması bekleniyor.

    gelen mesajlar uzerine edit: 11inde başlıyor bir hafta sürüyor (bendeki bilgi boyle). yarin, en yogun oldugu aksam. bugun baska bi yerde 17 temmuzdan beri etkilerinin oldugunu okudum. imkaniniz varsa, bu gece de gozunuz yukarda olsun. her sene, bu muhtesemlik icin hususi bi yerlere giderim. kesin bilgi, bu gece de guzel yagmur olur :)
  • şuan gözleyebilen var mı merak ettiğim meteor yağmuru, bu gece başlayıp yarın doruğa ulaşacağı söyleniyor
  • an itibariyle 2 tane gordum ve inanilmaz heyecanlandim. devamını beklemekteyim...
  • istanbul yakınlarında nerede izlenir diye merak ettiğim olay.
  • bu gece tam anlamıyla izleyeceğim görsel şenlik. dün gece erken yatmam gerektiğinden mütevellit çok az bakabildim. 10 dakika içinde 3 tane gördüm. gecenin sessizliğini balkonda sigara içen bir hödük evdekilere “survivor’da bu sene kim birinci oldu be?” diye sorarak bozunca kafamı eskaza o yöne çevirdim bir tanesini görmeyi kaçırdım. onu kaçırınca keyfim de kaçtı. gittim yattım ben de. bu gece affetmeyeceğim ama.
hesabın var mı? giriş yap