• edit: herkesi uykusuz bıraktıktan sonra gece saat 03.40’ta açıklanmıştır. bu saate kadar tek bir bilgi bile verilmedi, sonrasında özür falan zaten yok. rezilsin meb.
    meb’in açıkladığı takvime göre 10 ağustos’ta son bulan il dışı atama başvuruları, 11 ağustos’ta açıklanacaktı. herkes gün boyu ekran başında sonuç açıklanmasını bekledi ama meb hiçbir bilgi bile vermeden hâlâ sonuçları açıklamış değil. on binlerce öğretmen ve aileleri gece yarısına kadar bekletildi resmen. meb’in bu sonuç açıklama departmanında çalışan hiç kimse aldığı maaşı hak etmiyor, senelerdir her sonuç açıklama zamanı bu rezaleti yaşatıyorlar. bir bilgi vermek bu kadar zor olmamalı.

    kendileri 11 ağustos’ta açıklayacağız deyip günü geldiğinde en ufak bilgi paylaşmadan hiçbir şey açıklamıyorlar. öğretmene daha bakanlık değer vermiyor, bir de insanlardan değer bekliyoruz. çok bekleriz.

    meb bunu her yıl her atama ve sonuç dönemlerinde yaşatıyor insanlara. muhtemelen meb’in bu konularla ilgilenen birimindeki çalışanlar işi bilmeyen liyakatsız adamlar, bu kadar beceriksizliğin başka sebebi olamaz. keşke yeni ve işi bilen insanlar alınsa bu kişiler yerine, herkes rahat etse.
  • il onayları geciktiyse bunu herkesin tahmin etmesini beklemek yerine resmî olarak yayımlanan “11 ağustos sonuç açıklama tarihi” bilgisini değiştirip bunu duyurursun, kimse de o zaman niye gecikti diye laf etmez. ama 11’inde açıklayacağız deyip sonra aksaklıklardan haber vermez ve insanları bekletirsen eleştiriyi hak edersin işte. sadece bir bilgilendirme istiyor insanlar.
  • sonuçların açıklanmaması rezaletin son halkası. halka 10 ağustos'ta başvurular bittikten yaklaşık 1 saat sonra başvuruların gece yarısına uzatılması ile başladı. sonra bazı illerin onayları geciktirmesi ile devam etti. saat 16:52'de bir diğer rezalet olarak başvuruların tekrar uzatıldığına dair bir haber paylaşıldı ve bu haber yaklaşık bir buçuk saat online kaldı. son olarak da saat 00:39 itibariyle sonuçların açıklanmaması ile rezalet doruk noktasına ulaştı.

    edit: sipariş ettiği yiyecek yarım saat geçimde burada rezalet başlığı açacak tipler gelmiş bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor. yaptığı demagoji de cabası. insanlar işsiz ise bunun suçlusu öğretmenler değil, doğru düzgün önlem al(a)mayan yetkililer. ayrıca bir tarih verilmişse ve bu tarihi veren de bir devlet kurumuysa insanların gecikmelerden rahatsız olması doğal. buna bir de açıklama yapılmaması eklenince de bu başlığın açılması ve insanların devlet kurumundan ciddi bir tavır beklemesi kadar da normal bir durum yok.
  • millet işinden oldu. 6 aydır evine ekmek götüremiyor. sen 6 aydır yattığın yerden maaş alıyorsun. ama nankörler 1 gün geciktirmiş tayin açıklamasını. bakanlık size değer vermiyor kardeş haklısın. bas istifayı geç özel sektöre. değerini bilen insanlarla çalış.

    allah başka dert vermesin.
  • bir meb klasiğidir. liyakat mi?
  • vadan tainlerine bak sen isyan ediyorlar!! bekleyin kardeşim işiniz ne.

    2/10 rezalettir.
  • öngörüsüz, vizyonsuz insanların anlayamadığı rezalettir.

    bak kardeşim olayları degerlendirirken, kisisel cikarlarini degil, evrensel normlari ve etik kavramini gözetmelisin.

    herhangi resmi bir başvuru saatini kacirdiginda, 1 saniye bile gec kalma sebebini kimsenin dinlemeyecegini bildigin gibi, basvuru sonuçlarin aciklanacagi saatin herhangi bir sebeple ertelenmesini, kurumlarin bilgilendirmesi gerektigini de biliyor olmalisin.

    bilmen gerekir çünkü,
    bu sadece x mesleginin başına gelecek olan x olayı degildir.
    bu ülkede herkes bir başka insanin hayatina, zamanina, planlarina saygi göstermedigi,
    isini vaktiyle ve layikiyle yapmadigi icin verimsiz ve başarisiz bir ülke oluyoruz.

    "ya zaten yatiyorsun zamanin var, bekle"
    bu mantıkla, bankada, hastanede ve bircok devlet kurumunda yillarca insanlari kendi yavaşlık ve umursamazliklarindan dolayi beklettiler.

    mevzu, her kurum, kişi işini layıkiyle yerine getirmelidir.

    resmi açıklamalarda bir tarih ve saat belirtilmisse tek taraflı buna uymak ,insanlarla dalga gecmektir.
  • götü rahat olanların asla anlayamayacağı rezalet.
    sanki herkes kadıköy starbucksta elinde karamel makiyatosunu içerken gerginlikle bekliyor da şımarıklık ediyor.
    sizlerin turist olarak bile gitmeye cesaret edemediğiniz doğuda, güneydoğuda köylerde, mezralarda görev yapan, kendini güvende hissetmeyen, ait olmadığı, istenmediği bir yerde yaşayan, çeşitli tacizlere uğrayan bir öğretmen için gerçekten rezalettir. geciken her dakika ömründen ömür götürür.
  • bu puan olaylarında sizce de bir gariplik yok mu arkadaşlar?
    2014 yılında atanan birinin nasıl 240 puanı nasıl olabilir mesela anlamıyorum. ben 2013 yılında atandım 3 sene doğu'nun en en ücra sınır dağ köyünde çalıştım ama hala 200 puana bile erişemedim. niye sürekli il dışına üvey evlat muamelesi yapıyorlar. puanlar inanılmaz uçmuş.
    ege'de kuş uçmaz kervan geçmez dağ köyleri 250 ile kapatmış. ki bu bahsettiğim branş ingilizce.
    bu gidişle yerimizde çakılı kalıcaz. artık ayıp olmasın diye emekliliğimize 2 sene kala yerimizi değiştirirler.
  • dakikasına saatine sokayim, yandaşlara yandaş üniversitelerden parayla torpille dağıttıkları yüksek lisans belgelerine , sikik sokuk, bi sike derman olmayan projelerine, yandaş sendika üyesi oldukları için bol keseden dağıttıkları başarı belgelerine istinaden puan sıçırttılar. biz emeğiyle, alın teriyle işini yapmaya çalışan on küsür yıllık öğretmenler iki yüz puanı bile görememişken bu sikik ibneler üç yüzlü puanlarla en güzel yerleri kapattılar. üstüne üstlük proje okulları adı altında merkeze yandaş çekme projeleriyle belli yerlerden selam sabah getiren yandaşları merkezlere yerleştirdiler. milli eğitim özellikle yeni bakan döneminde tamamen ticarethane ve tarikat yuvasına dönmüştür. bir ülkede laikliğin ve liyakatın kalesi eğitim kurumlarıdır ancak ülkemizde eğitim kurumları laiklik düşmanı odakların merkezlerine ve torpilin alenen saklama gizleme gereği duymadan herkesin gözü önünde yapıldığı kurumlara dönüşmüştür.
hesabın var mı? giriş yap