• karşılığında 1 milyon mil uçmanızı sağlıyorsa çok mantıklı bir harekettir.

    1999 mayısında inşaat mühendisi david phillips, nam-ı diğer puding adam*, bir dükkanda alışveriş yapmaktadır. healthy choice adlı donmuş gıda firmasının promosyonunun üründen daha değerli olduğunu fark eder ve her biri 50 mil uçuş hediye eden pudinglerden tam 12150 adet satın alır. yaptığı 3140 dolarlık harcamanın dikkat çekmemesi amacıyla y2k felaketi için erzak depoladığını söyler.

    eğer pudinglerden çıkan kuponlar mayıs ayı içinde postalanırsa 50 yerine 100 mil hediye edilecektir. tek başına tüm kuponları ayıklayamayacağını fark eden phillips, bir yardım örgütü olan salvation army'den yardım alır ve karşılığında pudinglerin yenen kısmının çoğunu bu örgüte bağışlar.

    healthy choice sözünde durur ve phillips'i 1 milyon 253 bin mil ile ödüllendirir. phillips bir çok uçak firmasının yanında 1 milyon mil kadarını aadvantage hesabına aktarır ve ömürboyu gold üyelik kazanır.

    phillips 3140 dolar karşılığında kazandığı millerle 31 kere avrupa'ya, 42 kere hawaii'ye, 21 kere avustralya'ya veya 50+ kere amerika içine uçabilecektir. 2000 yılından bu yana millerini kullanan phillips, yaptığı harcamanın 5 katı hızda mil kazanmaktadır.

    aadvantage gold üyeliğiyle özel rezervasyon ve check-in imkanları, bonus miller gibi haklara sahip olan phillips yardım örgütüne bağışladığı pudingler karşılığında 815 dolar vergi indirimini de hak etmiştir.

    kaynak:

    [http://www.quora.com/…s-of-people-gaming-the-system http://www.quora.com/…s-of-people-gaming-the-system]

    [http://en.wikipedia.org/…id_phillips_(entrepreneur) http://en.wikipedia.org/…id_phillips_(entrepreneur)]

    edit: theselfish'in uyarısıyla alabileceği biletlerle ilgili çeviri hatamı düzelttim.
  • sümer kolçakvari bir hareket.

    zarar.
  • tatlı bir hikaye.

    yarar.
  • punch-drunk love filminde adam sandler'in canlandirdigi karakterin uyguladigi mil toplama stratejisi.
  • thy'nin mil kampayası için pepsi kapağı kodu girdiğim şu günlerde çok güldürmüştür. tabi kampanyada sınırlama olmaması da baya leziz olmuş dayı için. imrendim yeminle. gez dur anasını satiyim daha ne olsun. hemi de puding yerken.
  • bunu yapan adamda öyle ya da böyle türklük yoksa ben de bir şey bilmiyorum.

    mutlaka bir türkle kan bağı olan bir adamın yaptığı zekice iş.
  • türkiye'de işlemeyecek olan durum. elin amerikalısı zaten her yere vizesiz girdiği için kazandığı milleri rahat rahat kullanır. sen böyle bedava milleri kazansan zaten suriye, zimbabve gibi yerlere gitmeyeceksen vize kuyruklarında yaşlanıp gidersin.
  • (bkz: meluncan)
  • sistemi alt etmenin mükemmel örneklerinden biridir.

    ben de cipslerden çıkan bedava pepsiler için aynı şeyi yapabilir miyim diye düşündüm ama işin içinden çıkamadım.

    girişimci, hevesli ve kurnaz sözlük yazarlarının iş ortaklığına açığım.
hesabın var mı? giriş yap