• euroleague'in 2017-18 sezonunun açılış haftasının açılış gününde gerçekleşecek olan maç. fenerbahçe doğuş'un da ilk resmi deplasman maçı aynı zamanda sezon içinde.

    fenerbahçe doğuş cephesinde kalinic ve bobby bu maçta da yer almayacak. malaga cephesinde ise sakat oyuncu yok ve tam kadro sahada olacaklar. rakip geçen sezonun eurocup şampiyonu ve ispanya'da yarı final oynadı. ne yapacağı hiç belli olmayan takımlardan ve avrupa'da da bu özellikleriyle biliniyorlar. geçen sene eurocup kazanırken de aynı şeyi yaptılar ve sürekli garip çıkışları ve düşüşleri oldu. sağlam bir seyirci destekleri olmasına rağmen fenerbahçe doğuş'un net bir galibiyeti olacaktır.

    ekleme: maç tsi 22'de başlayacak ve bein tarafından yayınlanacak.
  • şampiyon sahne alıyor.
  • son şampiyon fenerbahçe doğuş basketbol takımı, 2017-2018 turkish airlines euroleague sezonu ilk hafta maçında unicaja malaga’ya konuk oluyor. 12 ekim perşembe günü tsi 22:00’de jose maria martin carpena’da oynanacak mücadele, beın sports3 kanalından canlı yayınlanacak.

    sakatlıkları nedeniyle avrupa şampiyonası’nda forma giyemeyen nikola kalinic ve ali muhammed’in tedavileri devam ediyor. her iki oyuncunun da bel bölgesi problemleri nedeniyle ağrıları sürerken, parkeye dönüşleriyle ilgili zaman planı henüz netleşmemiş durumda. fenerbahçe doğuş’ta genç oyuncu ahmet can duran’ın da sakatlığını bulunuyor.

    fenerbahçe doğuş, son resmi maçında banvit ile tahinciooğlu basketbol süper ligi ilk hafta mücadelesinde karşılaştı. fenerbahçe, rakibini rahat bir oyunun ardından 80-63 yenerek lige galibiyetle başladı. bu mücadelede jan vesely ve james nunnally, yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. fenerbahçe doğuş’ta jason thompson 16 sayı ve 9 ribaund, luigi datome 12 sayı, kostas sloukas ise 11 sayı ve 4 asist üretti. fenerbahçemiz, 4 ekim çarşamba günü rakibini, ankara’da oynanan cumhurbaşkanlığı kupası maçında da 75-64 ile mağlup etmiş ve sezonun ilk kupasını kazanmıştı.

    unicaja malaga hakkında

    ispanya’nın en köklü basketbol temsilcilerinden biri olan unicaja malaga, bir sezonluk aranın ardından euroleague organizasyonuna geri dönüş yapıyor. geçtiğimiz yıl eurocup’ı kazanan malaga, bu sayede euroleague biletini de cebine koydu. malaga, bu başarısından önce son kez 2006 yılında ispanya ligi şampiyonluğu elde etmiş ve 2001’de de koraç kupası’nı kazanmıştı. unicaja malaga’nın geride bıraktığımız sezondaki performansına biraz daha detaylı olarak bakalım:

    güney ispanya temsilcisi, 2016-2017 eurocup sezonuna c grubu’nda başladı. beş takımlı grupta ilk maçını buducnost deplasmanında kazanan malaga, inişli çıkışlı bir performansın ardından grubunu zenit, bayern münih ve murcia’nın ardından dört galibiyetle dördüncü sırada bitirdi ve üst tura yükseldi. son 16 turuna daha iyi bir başlangıç yapan ve ilk iki maçını alba berlin ile cedevita zagreb’e karşı kazanan malaga, valencia’ya karşı iki maçını da kaybetse de toplamda 3 galibiyet ile çeyrek finale yükseldi. çeyrek finalde bayern münih’i 2-1 ile geçen ispanyollar, yarı finalde ise lokomotiv kuban’ı iki maçta da mağlup ederek finale çıktı. üç maç üzerinden oynanan final serisinde valencia’ya karşı ilk mücadeleyi 68-62 kaybeden malaga, evindeki karşılaşmayı 79-71, deplasmanda oynanan serinin son maçını ise 63-58 kazanarak kupanın sahibi oldu. unicaja’da genç oyun kurucu alberto diaz, finallerin mvp’si seçildi. sırp pivot dejan musli de eurocup’ın en iyi beşinde yer aldı.

    malaga, geçtiğimiz yıl ispanya ligi acb’de 32 maç sonunda 22 galibiyet elde etti ve normal sezonu 4. sırada tamamladı. yeşil beyazlılar, play-off ilk turunda tenerife’yi 2-1 ile geçse de yarı finalde real madrid’e 3-0 ile elenmekten kurtulamadı.

    1977 yılında kurulan ve 1995 senesinden bu yana unicaja malaga adıyla mücadele eden ispanyol temsilcisi, 2001’den geride bıraktığımız sezona dek 15 yıl boyunca kesintisiz olarak euroleague’de mücadele etmişti. malaga, euroleague’in yeni formatıyla bu sezon tanışacak olsa da, 2005-2006 sezonundan sonra euroleague’de oynadığı her sezonda kesintisiz olarak top 16’ya yükseldi ve ciddi bir tecrübeye sahip.

    2007 yılında atina’daki final four’a katılma başarısı gösteren malaga, cska moskova’ya kaybettiği yarı finalin ardından, tau ceramica’yı geçerek 3. oldu. yeşil beyazlılar, 2001 yılında da bozidar maljkovic koçluğunda, koraç kupası şampiyonluğu yaşadı.

    ispanyol temsilcisi, ispanya’da ilk kupasına 1995 yılında yaklaştı. yeşil beyazlılar, 2-1 önde oldukları barcelona final serisinin 4. maçında, michael ansley’in kaçan son şutuyla bu fırsatı tepti. barcelona seriyi 3-2 ile geçip, şampiyonluğa ulaştı. bu tarihten sonra malaga, 2002 yılında ligde yine final serisi oynama başarısı gösterse de, bu kez de tau ceramica’ya 3-0 ile geçildi.

    malaga’nın ispanya’daki ilk kupa zaferi, 2005 yılındaki kral kupası şampiyonluğu oldu. ardından yeşil beyazlılar, sergio scariolo yönetiminde ve jorge garbajosa önderliğinde, 2006 yılında tau ceramica ile oynadıkları final serisini 3-0 ile geçip, ispanya ligi’ni kazandı.

    unicaja malaga’da son durum

    rakibimiz, 2013-2014 sezonundan bu yana ispanyol çalıştırıcı joan plaza tarafından çalıştırılıyor. malaga’nın kadrosuna bu yaz ray mccallum (1991, 1.90, sg), dragan milosavljevic (1989, 1.96, sg-sf), giorgi shermadini (1989, 2.17, c), sasu salin (1991, 1.91, g) ve james augustine (1984, 2.08, c) gibi önemli isimler dahil oldu. takımın kadrosunda sırp guard nemanja nedovic, birleşik amerikalı forvet jeff brooks, sırp pivot dejan musli, ispanyol forvet carlos suarez , polonyalı şutör forvet adam waczynski ve ispanyol oyuncular alberto diaz ile daniel diez de yer alıyor.

    unicaja malaga, acb’de ilk üç haftayı iki galibiyet ile bitirdi ve ligde 7. basamakta yer alıyor. ligdeki ilk maçını murcia deplasmanında 74-64, ikinci maçını ise san pablo burgos’a karşı kendi evinde 93-72 kazanan malaga, geçtiğimiz pazar oynadığı mücadelede ise deplasmanda fuenlabrada’ya 77-69 yenildi.

    unicaja malaga’da, geride kalan üç acb (ispanya ligi) maçında istatistik liderleri şu şekilde oluştu:

    süre: jeff brooks (23 dakika), nemanja nedovic (22 dakika), james augustine (22 dakika)

    sayı: jeff brooks (13 sayı), nemanja nedovic (11.3), alberto diaz (8.7)
    asist: nemanja nedovic (5.3), alberto diaz (2.3), ray mccallum (2.3)
    ribaund: james augustine (7.3), jeff brooks (5.7), giorgi shermadini (3.7)
    verimlilik: jeff brooks (16.7), nemanja nedovic (12.3), james augustine (11.7)

    karşılaşma öncesi notlar – fenerbahçe doğuş:

    - fenerbahçe doğuş, 2006 yılından bu yana unicaja malaga ile altı kez karşılaştı ve bu maçlarda dört galibiyet elde etti.

    - jason thompson, unicaja malaga maçıyla birlikte ilk kez euroleague’de boy gösterecek.
    - brad wanamaker, euroleague kullandığı son 29 serbest atışta da isabet buldu. brad, son sekiz euroleague mücadelesinde de çift haneli sayılarda skor üretti ve en az bir 3 sayı isabeti buldu. wanamaker, geçtiğimiz yıl yakaladığı 16.7 sayı ortalamasıyla birlikte euroleague’in en iyi dördüncü skoreriydi. brad, aynı zamanda maç başına 1.5 top çalma ortalamasıyla da euroleague’de en iyi ikinci oyuncuydu.
    - luigi datome, euroleague’de yakaladığı %90.74 serbest atış yüzdesiyle birlikte bu alan tarihin en iyi dördüncü oyuncusu.
    - nicolo melli, geçtiğimiz yıl yakaladığı 7.4 ribaund ortalamasıyla euroleague’in en değerli ikinci oyuncusuydu.

    karşılaşma öncesi notlar – unicaja malaga:

    - rakibimizde ray mccallum ve viny okouo, euroleague tecrübesi bulunmayan isimler.
    - malaga’nın kadrosunda sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.
    - jeff brooks, son dokuz euroleague maçında da en az bir top çalmaya imza attı.
  • defending champion olarak çıkacağımız senenin ilk maçı . geçen senesini şampiyon olarak tamamladığımız organizasyonun yine geçen seneki ilk maçı* gözümün önüne geldiğinde malaga maçının benzer zorlukta geçeceğini tahmin etmek zor değil.zira geçen seneki maçı son topu savunarak kazanabilmiştik.

    ayrıca bir euroleague rutini olarak ilk haftasında son eurocup şampiyonu ve son euroleague şampiyonunu karşı karşıya getirecek maçtır.
    ligde de euroleague'de de ilk maçlar hep zorludur. bu da zorlu geçecektir* eurocup ve geçmiş euroleague maceraları göz önüne alındıgında malaga özellikle içerde tempolu oynayan bir takım.euroleague için fazlasıyla tecrübeliler. kesinlikle eurocup takımı falan değiller. umarım savunma anlamında yeni takım olmanın sıkıntılarını yaşamayacağımız bir maç olur. hücumda da az top kaybı ile oynarız.

    başarılar dünyanın en güzel takımına
  • nolur ki acaba feneri izlemedim henüz bu sene kuponda ne oynasak ki
  • eksikleri çıktığımızda elimizdeki kadro.

    koç-zeljko obradovic

    1- kostas sloukas
    2- brad wanamaker
    3- luigi datome
    4- jan vesely
    5- jason thompson
    ---------------------------
    1b- sinan güler
    2b- melih mahmutoğlu
    3b- james nunnally
    4b- nicolo melli
    5b- ahmet düverioğlu
    -----------------------------
    1c- efe ergi tırpancı
    2c- marco guduriç
    3c- egehan arna
    4c- barış hersek
    5c-
  • jose maria martin carpena'da saat 22.00 da başlayacak olan euroleague ilk hafta maçı.
  • fenerbahçe'nin tank gibi unicaja malaga'nın üstünden geçeceği maç. obra reis böyle sezon başlangıçlarına çok önem verir. unicaja kadro olarak fenerbahçe ile aşık atamaz ama her daim iyi takım oyunu oynayan bir ekip. banvit ile oynanan maçlarda ki performansı fener ortaya koyarsa ilk periyottan itibaren farklı bir galibiyet elde edebilir.
  • geçen yıl super cup maçında cska galatasaray'ı farklı yenmişdi ilk maçta. unicaja'yı farklı yenip euroleague ve eurocup farkını göstermeliyiz.
  • fenerbahçe doğuş için zor geçecek olan maçtır. savunmada saçmalamazsak son çeyrekte işi bitirebiliriz.
hesabın var mı? giriş yap