• https://mobile.twitter.com/…tus/1050679913970368512

    yine misvak dergisi kendine yakışanı yapmış. iş bankasını kuranlara hırsız demiş üstüne bir de kendince hınzırlık katmış sikke den karikatür yapmış.

    tanım: kendisini dindar diye tanımlayan derginin sikke sürülmeyecek karikatürü.

    sikke: madeni para.
  • iğrençtir. kendine yakışanı yapmıştır.
  • ülkenin mizah seviyesinin düzeyini yansıtmaktadır...
  • belki bilirsiniz paint terk diye bir mizah sayfası var. oradaki çocuklar bu adamların karikatüristlerinden daha iyi çizimler yapıyorlar.
    karikatür sanatı eleştiriye dayanır. isim söylemeden gizliden gizliye vurursun. bunların çizimleri o kadar kötü ki iki yere de işbankası diye açıklamak zorunda kalmışlar.

    he bu arada dinimizde sikke sikke vermek var mı? ümmetin torunu sikke sikke verir mi?
  • karikatüre bakmadan söylüyorum neden bok resmi atıyorsunuz ? ilk basıldığı gündem beridir boklamak dışında bir iş yapmayan derginin son eseridir.
  • hitap ettiği kitlenin eğitimini bildikleri için yaptıkları kelime oyununu açıklamak zorunda kalmışlar.
  • dolaylı olarak atatürk’e de hakaret edilen çizim. karikatür, demeye dilim varmıyor; çünkü, ne mizah var, ne zeka pırıltısı, ne de san’at.

    chp’nin o hisselerden beş kuruş bile almadığı, gazi mustafa kemal atatürk’ün talimatları ve mirası gereği o paranın türk tarih kurumu ve türk dil kurumu’na aktarıldığı banka kayıtlarında da sabit.

    olay şu; arkadaşlar, ttk ve tdk’ya giden bu paraya çökme niyetindeler. zaten, ttk ve tdk neymiş? olmasa da olurlar, di mi?

    şimdi, “delikanlı” gibi çıkıp da, bu paraya biz çökmek istiyoruz, diyemiyorlar da; bu paranın ttk ve tdk’ya aktarılmasını “hırsızlık” olarak adlandırıyorlar. bu karikatürün tabii ki “alıcısı” var. malum kesim. onlar da karikatüre bakıp, “cehape hırsızlık yapiyür”, diyerek “sağlam” argümanları ile muhabbetlere dalacaklar... yarın, aynı kesimin “upper management”ı çıkıp da, “chp hırsızlık yapmıyor. paranın ttk ve tdk’ya aktarılması iyi bir şeydir”, dese, onu da alkışlayacaklar.

    bu karikatür, bir açıdan da mevcut bankacılık yasalarına muhalefet etmekte. gazi mustafa kemal atatürk’ün mirası ortada ve banka da bu mirasın gereğini yerine getiriyor. ortada bundan kaynaklanan hukuki bir pürüz veya usulsüzlük yok. her şey olması gerektiği gibi. ama, o uçakta işaret verildi ya; uçağın konuğu olan cici hanım ve beyler, gazetelerinde bu haberi yapıyor, yandaş “mizah” dergileri de sayfalarına taşıyor. tabii ki, adını anmak istemediğim bu dergi, daha da ileri gidip, gazi mustafa kemal atatürk’e, chp’ye, ttk ve tdk’ya “hırsız” diyor. akçe akça çalmışlarmış.... ben chp, ttk ve tdk yerinde olsam bu “dergi”ye dava açardım...
  • sikke sürülecek aklı olmayanların yayınladığı karikatür.

    not: sikke, çeşitli metallerden yapılmış madeni para.
  • karikatürü çizen yunus efe yi ve misvak dergisinde emeği geçen herkesi sikke sikke doyurmak lazım.

    sikke: altın, gümüş, bronz vb. madeni alaşımdan yapılan para.
  • siyasal karikatür genelde eleştirel mesaj içerir. bunlar baya ayna tutmuşlar kendilerine. takdir etmek gerek.

    (bkz: kişi kendinden bilir işi)
hesabın var mı? giriş yap