• sanki anayasanın üstüne beton dökülmüş, etrafı tikenli telle çevrilip elentrik verilmiş de değiştirmek için mutlaka referandum gerekiyormuş gibi bir hava yaratılmış. hayır arkadaşım!

    bir adamın derdi; "12 eylül dönemi yöneticilerinin, dokunulmazlıklarını kaldıralım"sa bunu anayasaya dahil etmek için ne referandum gerekir ne de başka bir zıkkım. mecliste oylanıp pekala geçirebilirler.

    bir adamın derdi; "beni yargılayacak adamlar da benim adamım olsun"sa böyle çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler tarzı sempatik maddelerin arasında, kuzu postuna girmiş kurt misali sinsiliklere ihtiyaç duyulur. muhalefet itiraz edince de %47'nin sıcacık kucağına sığınılmaya çalışılır.

    (bkz: bi %53 vardı ne oldu ona)
  • 12 eylülün yıldönümünde tam da ona yakışır şekilde ama bu sefer sivil darbeyi neyi bile oyladığını bilmeyen halkı taşeron yapıp gerçekleştirmektir. bu ülke 8 yıldır darbenin allahını yaşıyor. şimdi anayasa mahkemesi, hsyk akp'nin memuru olurken darbenin tamamlandığını düşünmemek için hiçbir sebep yok. dikatatörlükle yönetildikten sonra adamın üniforması olmuş olmamış çok da umrumuzda.

    madem maksat özgürlükler, demokrasi aşığı meclisimiz birer birer oylatsın maddeleri ona göre oy verelim. yüce divan değişikliği diyorlar, g.kurmay başkanını tepesinde sallanan kılıçla ödlek bir memur yapacak madde bu. çok güzel memur olsun ama almanya, abd örnekleri verilmesin sakın. son olarak genelkurmay ve anayasa mahkemesi de hükümet memuru olduğu zaman iktidar manyağı partinin o meşhur "ileri demokrasi" adı altında şeriatı ilan edeceğinizi bilmiyor muyuz?

    12 eylül üzerinden demagoji yapmayın bari bu ülkenin siyasetinde zerre acı çekmemiş bir gelenek akp, 12 eylülün ürünü olduğu da sır değil. 28 şubatta bile kendinize yaratacak bir dram bulamadınız. hala aslında sizin olmayan menderes'in helvasını yiyorsunuz.
  • hala sivil darbe diyenlerin olduğunu gösteren referandumdur.

    ulan darbe dediğin senin ne, haberin var mı? 600.000 kişi gözaltına alındı, onbinlercesi işkenceden geçti, 250 kişi tezgahlarda öldü. ne sokağa çıkabilirdin, ne nefes alabilirdin. şimdi ne oldu, senin taraftarı olmadığın bir parti seçim kazandı, haydi bakalım 'sivil darbe'... yeter be birader. tamam, tarih, siyaset vs bilmiyorsunuz da mantığınız da mı yok? sen de bşr kere olsun 'top benim oynatmıyorum' havasından çık da politika üretmeyi dene.

    akp yalakası diyecekler için peşin edit: komünistim ve de ateistim arkadaşım. islamla da, tayyiple de ilgim alakam olmaz. ama akp armuta armut diyor diye ben elma diyemem... insaf birader...
  • tabii ki fethullah gülen'in istediği olacak ve sandıktan evet çıkacaktır. sonrası malum, demokrasi naraları.
  • 12 mart faşist cuntasının babama çektirdiği acılar ile çocukluğunu yaşamış, 12 eylül faşist cuntasının lise öğrencisi olarak bizzat tarafıma çektirdiği acıları tatmış, ailesi, arkadaşları, dostları bu faşist cuntaların vurduğu darbelerle kayıplar vermiş bir kişi olarak demokrasi getireceğini iddia eden dinci - liboş - faşist ittifakının hazırladığı ve ülkenin yasama, yürütme ve yargı erklerinin tamamına kayıtsız şartsız hakimiyet kurmayı amaçlayan, bu amaçlarını kamufle etmek için göstermelik, makyaj kabilinden değişiklikleri anayasa paketinin içine sokan ve şeriatçı islam diktatörlüğüne gidişin en önemli adımlarından birisi olması nedeniyle hayır diyeceğim referandumdur. kendini demokrat veya solcu olarak gören, ömürlerinde eylem olarak tek bildikleri şey istiklal caddesinde el ilanı dağıtmak olan, karı kız düşürmede pirim yapar diye solcu pozu takınan entel barların ağzı pipolu dingillerine evet demek tabii ki çok yakışacak.
  • yürütme , yargı ayrılığını tamamen ortadan kaldıracak potansiyale sahiptir . bu kötülüğe ortak olmamak için hayır diyeceğim referandumdur .
  • izmir'den alışık olmadığımız sesler de geliyor, yetmez ama evet gibi...

    http://www.izmirizmir.net/…/haber.php?haber_no=4254
  • anayasa referandumu %50 küsur oyla evetlenip kabul edilecek. muhalefet, %92 oyla kabul edilmiş olanın daha makbul olduğunu söyleyecek. değişikliklerden söz ederken bir süre ironik olarak "12 eylül anayasası" diyeceğiz, ardından başına "yeni" ekleyeceğiz, tıpkı bir süre ytl dediğimiz gibi buna da alışıp zor kopacağız. sonra yeni bir anayasa yapılacak, ilk sivil anayasamız olacak bu. zamanla da hayatın içinde oluşmuş kuralların yazılı anayasalardan daha değerli olduğunu öğrenip, toplum olarak olgunlaşacağız.

    güzel hayal. gerçekle bağını kurmak için ise ilk adım yetmez ama evet demek sanırım.
  • yeter mi? yetmez ama evet diyeceğim bir oylama.
    not: hem devrimci hem değişimciyim.
hesabın var mı? giriş yap