• turnuvanın şu ana kadarki en zevkli maçı olan arjantin-fildişi sahilleri maçının bu ünvanını elinden almaya en yakın maç. iki takımın da oynadığı agresif ve hızlı futbolla izleyenlere güzel bir maç izletmesi yüksek ihtimal.

    çeklerde en önemli hücum oyuncusu baros'un oynayıp oynamayacağı belirsizken, nedved ve rosicky büyük ihtimal takımı sırtlayacak isimler. devasa jan koller ise bir hakan şükür edasıyla nispeten kısa abd takımından tüm topları toplayabilir.

    öte yandan abd'de de donovan ve beasley isimleri ön planda. bu iki ismin de henüz genç olmaları ve kendilerini dünya piyasasına ispat etme istekleri abd için müthiş bir fırsat. özellikle london donovan daha önce yaşadığı başarısız bir almanya seyahatinden sonra yine bu ülkede, kaybettiği onurunu geri kazanmak için elinden geleni yapacaktır.

    kısacası günün en güzel maçı bizleri beklemektedir. izleyin izletiniz efendim.
  • abd'nin başında yine bruce arenayı göreceğimiz karşılaşma. tam 8 yıldır çalıştırdığı takımında iyiden iyiye bir klüp havası yakaladı aslında bruce. o nedenle bu kadar istikrarlı bir takımın adı amerika da olsa bu ismi duyunca akla ilk gelecek şeylerden biri "soccer" olmasa da bu grupta ganadan daha fazla sorun çıkaracağını düşünüyorum amerika'nın.

    gel gelelim bu sorunu çek cumhuriyetinden ziyade italyaya çıkaracaklarını sanmaktayım. çekler aslında ingiltere 96 avrupa şampiyonasından beri 2002 dünya kupası talihsizliğini saymazsak çok üst düzey futbol oynuyorlar. pavel nedved, jan koller ve tomas rosicky ile özellikle de yan toplarda koller ile abd'yi öyle veya böyle geçeceğini düşünmekteyim. hah bir de freddy adu vardı ne oldu ona?
  • bugüne kadar filmlerde izlediklerimiz doğruysa devre arasında abd soyunma odasında:

    oyuncu 1- lanet olsun, adamlar bizi yendiler!!
    oyuncu 2- hey keller ikinci golü yerken aklın nerdeydi dostum ha??
    keller- hey hey hey sen kendi işine baksana dostum, adam şut çekerken sen napıyordun ha??
    oyuncu 3- hey kavga etmeyi bırakın tanrı aşkına, adamlar resmen kıçımıza tekmeyi bastılar, biz gidelim de evde nba izleyelim...
    bruce arena- hey, siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz tanrı aşkına?? dünya kupası'ndayız. dünya üzerindeki her futbolcunun olmak istediği yerde... iki gol yemiş olabiliriz, bu işi beceremiyor da olabiliriz, çok kötü de oynamış olabiliriz, ama bizler amerika birleşik devletleri milli takımıyız, sahaya çıkıp elimizden geleni yaparız, [ müzik hafiften yükselir ] onlara kim olduğumuzu gösterir, onları evlerine yollarız!!
    oyuncular- [ hep birlikte ] hadi çocuklar onlara kim olduğumuzu gösterelim heyo heyo heey...

    gibi diyaloglar yaşanacaktır

    sonuç ise: 4-0

    (bkz: hayatın amerikan filmlerindeki gibi olmaması)
  • turnuvanın seyiri güzel maçlarından bir tanesi olup skoru itibariyle bu zamana kadar oynanan diğer maçlara benzemektedir. erken gelen golün ardından, golü yiyen takımın baskısı, bu baskıya rağmen golü atan takımın tecrübesini ortaya koyarak ender bulduğu pozisyonların bir tanesinde bireysel yeteneklerle golü bularak farkı daha da artırması. fakat bu durumun değişip değişmeyeceğini maçın ikinci yarısı gösterecek.
  • oyuncuların pogo yapmaya çalı$tığı kar$ıla$madır. yanılmıyorsam topu yakalamak için havada zıplayıp, birbirlerine omuz atmak futbol kuralları dahilinde değildi. ne yazık...*
  • wenger'ın ne kadar buyuk hoca oldugunu bır kez daha gordum ben bu macta. ne alaka mı? valla celskı ballack ıle mallack ıle ugrasırken sessız sedasız kaptı rosıcky'ı, nasıl azdıracak henry'i bu sene aman aman!! heyy dunku mactan sonra robben'i turnuvanın yıldız adayı ılan eden otoriteler, thomas'ı hıc bos gecmeyın, cunku o bos gecmeyecek gibi..
  • çek cumhuriyeti'nin kupanın favorisi olduğunu kanıtladığı maç olmuştur. olmuştur olmasına da ben ne halt yemeye olmayacak duaya amin deyip abd lehine bahis oynadım onu anlamış değilim.
    (bkz: ya tutarsa)
  • çek cumhuriyeti'nin, sadece turnuvanın vasat takımlarından birini yendiği maç. son 1.5 yılda norveç dışında, avrupa'nın kalburüstü takımlarından hiçbirini yenememiş çekler için asıl sınav, 22 haziran'daki italya maçı olacak. italya ve çek cumhuriyeti, bu maça 2. turu garantilemiş şekilde çıksalar bile, kazanmak için oynayacaklarına şüphe yok. çünkü ikinci turda bu grubun ikincisi, büyük ihtimalle brezilya'yla karşılaşacaktır.. ve iki takımın da finalden önce böyle bir şey istemeyeceğine eminim... olası grup birinciliğindeyse, brezilya'yla finale kadar eşleşme ihtimalinin kalmaması da, bu maç için ikinci ekstra motivasyonu sağlayacaktır..
  • işin ilginç tarafı gruptan çıkamayan iki takımın maçı olmuştur bu maç.

    italya ve gana gruptan çıkarken bu arkadaşlar akıbetlerinden habersizdiler.
hesabın var mı? giriş yap