• mazda merser otomotiv'in bana yaşattığı servis rezaletini paylaşmak isterim. amacım, müşterisini dikkate almayan, sorumsuz tavırların bu kadar rahatlıkla sergilenmesinden duyduğum öfkeyi dile getirmek.

    aracımın hasar onarım işlemi için 1 aydır bekliyorum. aracın teslimi için kimse beni aramadı. aradığımda biz size döneceğiz dendi, dönülmedi. sonunda servis birimine ulaştım, 11 haziran perşembe günü teslim alacağım söylendi. emin olmak için 1 gün önce yine yoğun çabalar sonucu telefonla ben ulaştım servise. yoğun çaba çünkü size döneceğiz deyip dönmüyorlar. "yarın almaya geliyorum, değil mi?" diye sordum. tereddütlü ve geçiştirici bir cevap: maalesef cuma 16:00'da teslim edebileceğiz. boyası vs tam kurumamış, ustalar onu bekliyor.

    ben aramasam kimse haber vermiyor teslimat tarihinin değiştiğini. ancak asıl vahim durum bu değil...

    12 haziran cuma günü 16:00'da nihayet aracı alacağım diye gittim. serviste yaklaşık yarım saatten fazla bekledim. ilgisizliği nasıl ifade edeyim bilmiyorum. hani, kimse bir bardak su bile ikram etmedi, mutfağı bulup kendimiz aldık. o sırada servisten müşteri yetkilisi bizi mutfakta gördü ve ayak üstü tesadüfen konuştuk. mutfağa gitmesek bakan yok demek ki müşteriye. servisle yaşadığım iletişim sıkıntısını anlattım kendisine. sürekli ben arıyorum kimse teslim tarihi konusunda bana ulaşmıyor, dedim.? bi takım farklı mazeretler sunuldu bana. "ben yoktum o hafta, yoğunduk, pandemi" vs. zekasına hakaret eder gibi karşınızdaki insani aptal yerine koymak hiç hoş bir tavır değildir. kendince yutturdu bana.

    devamında bir sürpriz daha... telefonda hasar onarım tutarı tahmini 12.000 tl tutacak denmişti. çıkan fatura 17.000 tl civarında. aracı teslim alabilmem için bu bedeli o an ödemem gerektiği söylendi. aracı kaskodan yaptırdım (karşı taraf yüzde yüz kusurluydu), teslim ederken "kasko size ödeyecek, biz sizden alacağız" denmişti, hesap numaramı da almışlardı. ancak teslim almaya gitmeden önce bu bilgi bana telefonda verilmedi. çünkü kasko firması henüz parayı hesabıma yatırmadı. tüm süreci yetkili servis takip ediyor diye ben de sorgulamadım. üstelik lastik bulunmadığı için bir sonraki hafta orijinal lastik için tekrar gelmem gerektiği söylendi. zaten ben geldikten sonra ustalardan biri aracın jant/lastik bölümünü daha yeni tamir etmekle uğraşıyordu. yani araç hazır değildi ve bana araç hazır diye gelebileceğim söylenmişti. bu bilgilerin hiçbiri ben servise gelmeden verilmedi. sadece bir telefonla, 5 dakikada çözülebilirdi tüm bunlar.

    kaskoyu arayıp işlemi hızlandırayım o zaman, dedim. hayır buna gerek yok, 1 hafta sonrasında hesabınıza geçer, dedi. güvenmeyip aradım kasko firmasını ve işlemimin hızlandırılması için kayıt açtıklarını ve 24 saat içinde bilgilendirileceğimi söyledi. mazda yetkilisine güvenip aramasam oradan da bir gol yiyeceğim yani. gölge etme yeter.

    özetle, 1 ay bekleyip, benim ısrarlı aramalarım sonucu aracı teslim alacağım diye gidip henüz tam olarak hasarının giderilmediğini ve ödeme yapmam gerektiğini öğrenip eli boş gönderildim. aracı nerede tutuyorlarsa üstüne hep kuş pislemiş, yıkamamışlar bile. tozlu, pislik içinde. mağduriyetimin giderilmesi amacıyla faturaya yapılan minik iskonto da bir lütuf gibi bana sunuldu. zaten servisin işlem kalemlerinin tutarlarından hiç bahsetmiyorum, vahşet. hevesle aldığım aracımla hayal kırıklığı yaşıyorum, öfkeleniyorum...

    son olarak, şikayet bildiriminde bulundum. ofislerine gittiğimde, şikayet mesajımın servis müdürüne iletilip iletilmediğini de sorgulayacağım. çünkü şikayeti okuyan yetkiliye de itimadım yok. balık baştan kokar diye bir atasözü var. yine de ulaşabildiğim yerli/yabancı tüm yetkililere bu durumu aktaracağım.

    sürekli kavga ederek hakkını aramak zorunda kalmaktan yoruluyor insan. nereye yüzümü çevirsem böyle. olması gerektiği gibi ilerlemiyor hiç bir süreç, ille sen ittireceksin. başına bi iş gelmeye görsün, hep diken üstündesin. bitmeyen gerginlikle yaşıyoruz.
  • mazda süperciler gelmeden...

    biz bu markanın talihsizliğini yazdık zamanında.
  • sonra mazda neden tutulmuyor türkiye’de diye sorarlar. gerçi hepsi aynı. standart servis rezaleti.
hesabın var mı? giriş yap