• zaten bitik olan ekonomiyi, bu sefer toprağa gömme hareketidir.

    hiç bir esnaf, elinde parası varken borcunu ödememezlik yapmaz, bilir ki faizi daha büyük zarar verir, heleki bu kadar yüksekken faizler. yani, esnafta zaten para yok, sgk, bağkur, vergi borçlarını zaten ödeyemiyor, sen bir de bu esnafa e-haciz getirip elini kolunu bağlarsan, ne yapacak bu insanlar ?
  • insanlar çığlık atacak kıvama geldi artık yeteeeer diye. vergi vergi vergi her yanımız vergi; hiç işi olmayan, boş beyanname veren insandan bile her ay 48 tl damga vergisi alınan bir sistemden bahsediyoruz, kimisinin her ay kimisinin 3 ayda bir kol gibi stopajlar ödediği bir sistemden bahsediyoruz. durum kötü demek suç diyorlar da bu duruma iyi demek de düpedüz aptallık..

    1 merkez 3 şube iş yeri olup, şubeleri kapatıp merkezi zar zor çeviren mükellefler var yakınen tanıyorum ve tüm bunlar 3 senede oldu, evet 3 sene önce de ortalık gül bahçesi değildi ama mayın tarlası da değildi vergilerle örülü.
  • şöyle konulara girince, insalar ne çok şey biliyor be diyorum kendime.

    fikri yok zikri var insanların gerçekten. neden bir genelleme ve yargılama içine giriyor insan her seferinde, düşüne bir de ben vurayım isteği.

    bir de bu lafları ederken şu ülkede milyarlarca tl vergi borucu silinen şirketleri unutuyor ya da görmezden geliniyor. bunca adamdan alacağı eminim o şirketlerden alacakları kadar değildir.

    umarım insanların canı yanmaz. her yıl vergi affı olan ülkede nedense bu yıl böyle bir yol izleniyor insanların canını yakmaya yönelik.
  • eylül ağustos ayından , ekim de zaten eylülden daha güzel olmuştu. şimdi de kasım ayının ekimden daha güzel geçtiğini görmekteyiz. vallahi bravo.
  • hükumetin yanlış stratejileri sebebiyle çöken ekonomiyi halkın ayakta tutması isteniyor. halkın geliri, kriz olmasa da kısıtlı ve yetersiz, bir de kriz esnasında böyle zorbalıklar yapılmamalıydı. insanlar iyice ülkesinden nefret eder hale geldiler.
  • sömürüyorlar efendim durduramıyoruz. ye kürküm ye. bir yüklemedikleri "nefes alma vergisi" kaldı, o vergiyi de çıkarsınlar tam olsun.
    yukarıda da hemen bankamatik memuru aktroll "tsetshladze" gelmiş hemen partisini yıkama yağlamaya başlamış. buna sorsan "kriz mriz yog, ekonomi çog süper yaw"dır.
  • üçe dörde hazırlıklı olun dediğim olaydır.

    alacak takipleri daha önce ekseriyetle bireysel kullanıcılardayken şimdi esnaf çoğunluğu oluşturuyor. küçük esnaf turkcell'e vodafone'a borçlu ve bunu ödeyemiyor.

    "babalar gibi" satılan onca değerden sonra bunların olması kaçınılmazdı ve daha da olmaya devam edecek. bakan bey kendince şakalar, komiklikler yapmaya devam etsin, birileri enflasyon tek haneye indi diyerek milletle dalgasını geçsin ama gerçekler hiç de öyle değil.
  • dalgayı elinize alınca "ehonomi çok eyi" diyebilecek misiniz çokomelciler.

    yandaşa vurmayacağı için ekonomik olarak bir anlamı olmayacak ikinci dalgadır.
  • nasıl olsa silerler diye umutlanan ibibiklerin hayallerinin götünde patlamasına neden olan durum.

    imkanı olmayıp ödemeyen kardeşlerim, lafım size değil alınmayın.
hesabın var mı? giriş yap