• başlığı okuyunca (bkz: 14 mart 2018 beşiktaş bayern münih maçı) öncesi beşiktaş taraftarının bayern münich taraftarı olan alman bir taraftarı öldürdüğünü düşündüm.
  • olayın metrobüs durağında olması daha da trajiktir. duraklar da güvenli değil. güvenlik görevlisi sadece biletsiz kimse binmesin derdinde.
  • bu sorunu yıllardır çözemedik. bitiremedik tinercileri. bakırköy'de önceden çok sıktı. şimdi her yere yayıldılar. evin tek oğluymuş. çok üzüldüm. allah rahmet eylesin.
  • bu tür konularda faşistce düşünüyorum...
    öldürülen 24 yaşındaki genç yaşasaydı, evlenecekti, kendisi gibi eğitimli çocuklar yetiştirecekti, çocukları da aynı şekilde... nesli topluma yararlı bireyler yetiştire yetiştire sürüp gidecekti...
    ne oldu?
    önü kesildi bu neslin...
    kimler tarafından?
    tinerciler tarafından...
    tinerci gibi pisliklerin neslin içinden kendileri gibi toplum zararlısı bireyler çıkmaya devam edecek... hem de birer - ikişer değil... üçer - beşer...
    toplum böyle böyle ele geçirildi işte...
  • yazık olmuş çocuğa. bunların toplanıp, rehabilete edilmesi lazım. rehabilite olamayanı kuş gribi hastası tavuk gibi itlaf edilmesi lazım ama daha sokak hayvanlarına bakamayan bir ülkeyiz. şimdi bunları toplasan "insan hakları" falan derler. oksijen israfı pislikler.

    bir tavsiye:
    - bu yaratıklarla karşılaşma durumuna karşı cebinizde 25 kuşurluklardan oluşan 2-3 lira bulundurun.
    - bu vahşiler etrafınızı sararsa bu paraları saçın şöyle tohum atar gibi.
    - onlar paralarla meşgulken uzaklaşın.
    - tabii öncesinde mümkünse uzaktan görür görmez yolunuzu değiştirin, kesinlikle insan falan zannedip diyoloğa girmeyin.
  • elini kolunu sallayarak aramızda dolaşan ve biz bunları yazarken bile belki birilerinin daha hayatını söndüren şerefsizlerin yarattığı acı durumun haberi.. metrobus duraklarını bırakın, benim yaşadığım rezil yerde kapımı açtığımda karşıma dikilen tipler bunlar..

    geçtiğimiz günlerde babam ben ve yeğenim akşam 9 gibi eve geldik.. arabadan indik ama tam önümüzde tamamen bi' şeyler çekmiş ve ayakta sallanan bi' pislik var.. korktuk, inelim mi baba baksana dedik..
    korkmayın burdayım ben dedi ve arabayı kenara çekti.. birlikte içeri girdik.. ama korktuk işte.. bu adamlar tek başına değil.. ben camdan araba sesi duyup mutlaka bakan insanım.. çünkü kapının önünde dört aracımız var.. biri bizim, biri babamın işyerine ait otobüs, diğer ikisi alt katlarda oturan kuzenlerimin..

    kapımızın önünde her zaman taksiler durur, biraz tenha çünkü diğer yerlere göre.. arabada aklınıza gelebilecek her şeyi duman edip içerler.. folyo kağıtlara beyaz toz döküp yakarak içtiklerini izleriz.. polisi ararız.. oralı bile olmaz.. bugün alır ertesi gün yine görürüz..
    kısır döngüye döndü artık..
    onlarla yaşamaya 'alışmak zorunda bırakılıyoruz'.. kimbilir belki biz de kapıya çıktığımız bir gün hedef olacağız..

    kısacası polis değil bunun çözümü.. bunun çözümü ya ıslah, ya da çıkmayacakları şekilde hapiste kalmak.. böylelerine cezai yaptırım olmadıkça adamlar girip çıkıyor.. yalama olmuş pezevenkler.. zaten zihin yok..

    ölen gencin ailesine büyük sabır diliyorum.. allah yardımcıları olsun.. ateşin düştüğü yeri yaktığı bir acı haber.. topluma ve kendisine faydalı olacak temiz insanlar bu dünyada barınamıyor bir kere daha gördük..
  • sonra tinerciyi yakan adama olur mu öyle diyorsunuz? çok büyük hizmetti bu. bugün metrobüsler eskinin banliyo trenlerine döndü. bir işe yaramaz güvenik görevlileri ve sabahtan akşama kadar ilk durak-son durak arası dolanan satıcı, dilenci ve bu tip tinerciler.
  • olay şudur; sınıfsal kırılmaları umursamadan vahşi kapitalizmi ülkesine pompalayan devletimiz, güvensiz sokaklar yaratıyor.

    dünyanın ennn ahmakça tavrı tinercileri linç etmekle ya da onları hapse atmakla sosyal uçurumla mücadele etmeksizin bu işi çözeceğini düşünmektir. sosyal adalet devleti yaratmaya mücadele etmeden, zengini daha zengin yapan orta sınıfı daha fakirleştiren bir sistemde, sokaklarınızda her köşeye polis koysanız da güvenliği sağlayamazsınız.

    daha dün finlandiya dünyanın en mutlu ülkesi olarak boşuna seçilmedi, olay bunun altında.

    asıl suçlu tinerciliği yaratan sebeplerle mücadele etmeyen devletimizdir.

    edit:finlandiyada 100bin kişi başına 132, türkiyenin ise 524 polis düşüyor ve tahmin ederiz ki istanbulda bu oran daha da artıyordur. çözümü polis devletinde aramayın, olay o değil.
  • o insanlar nasil ve neden tinerci oldu, ulkede ve toplumda onlari oraya kim ve ne itti, biz bunlari nasil duzeltebiliriz diye sorular soracagina hepsini oldurun diyor.

    zekaya, vicdana bakar misin. kimse ben tinerci olacagim diye bir secim yapmiyor. sen ilik gotunle anan onune kurabiye cay getire getire bir yerlere geliyorsun, onlar anasi babasi kim, ne yapar bilmeden 3 4 yaslarinda sokaklarda basliyor buna.

    kendisi insani sartlarda dogdu diye toplumun en alt tabakasini yok etmeyi kendine hak goruyor. hepsini yakalimmis.

    ne hasta bireylersiniz lan siz. herkese bir yuva ve duzgun yasam kosullari saglayalim degil, hepsini yakalim. dusunce israfisiniz.
  • adamlar durakların içinde çekiyor. mecidiyeköy duragına bakın sızan yatan millete bulaşan sürekli görebilirsiniz. duraklardaki güvenlikler ne bok yiyor da duruyor onu anlamıyorum arkadaş.
hesabın var mı? giriş yap