• ağrı'da olması dışında hakkında hiçbir şey bilmediğim, ancak 3 gün içinde gitmem gereken tugay. hakkında birşeyler bilenlerin paylaşmasını rica ettiğim tugay.
  • 329. dönem piyade komando asteğmen olarak göreve başladığım ve 333. dönem asteğmen arkadaşları sabırla beklediğim yeni yuvam.. *
  • 313. kısa dönem olarak askerliğimi icra ettiğim yer. ileride burada askerlik hizmetini yapacak olan arkadaşlara, aklımda kaldığı kadarı ile yardımcı bilgiler paylaşmak isterim.

    öncelikle; kısa dönem olarak buraya gidecekseniz, acemi birliğinizi çok büyük ihtimalle tugay karargahta yapacaksınız demektir. yani demek oluyor ki, ilk gidiş yeriniz ağrı şehir merkezi. son derece büyük, düzenli, merkeze yakın, çok da zor şartların olmadığı bir birlik. ama unutmayın; konu ne olursa olsun, her şeyin acemiliği zordur. bunun içerisinde askerliğin acemiliği ise hakikaten zordur. kaldı ki; eğer buraya aralık dönemi gidiyorsanız, gitmeden önce balkonda birkaç gece yatarak alıştırma yapın derim : )) şaka lan şaka, soğuk ama o kadar da değil..

    acemilik süresince, yemin töreni provaları yapacağınız için, bir bok anlamadan savrulup duracaksınız sağa sola. acemilikten kaçış yok. zaten en zor dönemleriniz de acemilik olacak.. ama acemilik bittiğinde, yemin ettikten sonra, dağıtım aşaması başlayacak. dağıtımda 3 ihtimal var. ya tugay karargahta kalır, orada bir birliğe düşersiniz. bu ilk ihtimal, alıştığınız bildiğiniz yerde devam etme avantajı içerse de, çok sayıda yüksek rütbeli arasında kalmanın gerilimini beraberinde getirir. kötünün iyisidir denebilir bunun için.

    dağıtımda ikinci ihtimal; tugay merkezine ve aynı zamanda şehir merkezine 3-4 km uzaklıktaki topçu taburu ya da lojistik destek komutanlığına düşmektir. bu seçenek, 12. mekanize piyade tugaylığında başınıza gelebilecek en iyi ihtimaldir. az yüksek rütbeli, merkezden görece uzak, eğitimin ve sporun az olduğu güzel günler sizi bekliyor. ayrıca; her hafta çarşı izni, kış şartları yüzünden yapılmayan saha spor ve eğitimleri yüzünüzü bir nebze olsun güldürecektir.

    dağıtımda son seçenek ise; ağrı ili eleşkirt ilçesidir. orada da bir topçu taburu var ve az sayıda bahtsız kısa dönem bu bölgeye düşebilmekte. burada askerlik şartları hakkında çok kötü şeyler duymamış olsam da, ilçe merkezinin çok çok küçük olması, ihtiyaçların kolay karşılanamaması, can sıkıntısı gibi durumlar oluşabilir. ama unutmayın, sayılı gün çabuk geçer. o yüzden pek sallamayın!

    genel durumdan bahsedecek olursak; aralık dönemi gidenler biraz dikkatli olsun derim. soğuk ne demekmiş hakikaten göreceksiniz. zaten tugay karargah kantininde, size üzerinde -32 (yazıyla eksi otuz iki) yazan, dijital göstergeli bir termometre resmi gösterecekler. hem de gündüz çekilmiş bir resim bu. ama inanırmısınız, alışıyorsunuz canlar. hiç dert etmeyin. aralık ayında gittiğim ağrı'da, toprağı ilk kez mart 20 gibi gördüm. o zamana kadar yerlerde hep kar vardı. ama bahar ayları ile her gün düzenli yağmur yağmaya başladı ve hayatımda gördüğüm en güzel bahar manzaralarını, toprağın canlanmasını yine ben burada gördüm.

    özet; ağrı diye hiç kasmayın, üzülmeyin, tasalanmayın.
  • 339. dönem tank asteğmen olarak askerlik görevimi icra ettiğim birliktir kendileri.
  • 315. kısa dönemolarak askerlik görevimi yaptığım kışladır. gerek hava şartları gerek şehirdeki çarşı günlerinde gidilecek yerler ve en önemlisi giderken alınması şart olan şeyler olsun havası suyu vs. olsun bilumum şey konusunda askerliği buraya çıkanlara her türlü yardımı ve desteği verebilirim.

    (bkz: ağrı)
  • yemekleri berbat tugay, öğlen kuru fasülye, barbunya varsa akşam kesin nohut, barbunya vardır gönül rahatlığıyla iddiaya girebilirsiniz.
  • gidecekler mesai bitiminden 1-2 saat evvel nizamiyeden dogru yerde olup olmadiklarini sorsunlar zira buranin birden fazla kislasi vardir ve sizin katilacaginiz birlik vardiginiz kislada olmayabilir.
  • askerliğimi yaptığım birlik.
    orada geçen günleri unutmak istediğimden midir acep?
    bu başlığa bakmak ilk kez *aklıma geldi. gideceklere ağrı ve birlik hakkında -çok taze olmamak koşuluyla- biraz bilgi verebilirim :)
  • aralık 2010'un soğuğunda 337. kısa dönem olarak askerliğimi yaptığım, gürkaynak kışlasının nizamiyeci abisi olarak anıldığım, gerçek soğuğun ne demek olduğunu anlayacağınız tugay.
  • piyade taburunda aslen p.komando olduğum halde bitli piyade asteğmen olarak göreve başlayıp piyade teğmen olarak terhis olduğum birlik.şehir oldukça sakin.kuzey yakasında,akşamları yemek için öğretmen evi düşünülebilir.tatlılar güzel(sıcak olarak yenince daha güzel).cumhuriyet caddesi çok kısa. bir ucundan diğerine geçene kadar üç beş tane kız görebilirsiniz.hastane ve üniversite tarafı şehrin güney yakası oralarda tenha sayılır. ağrı dağı 80 km uzaklıkta doğubeyazıt'da.merkezde gezip görecek pek bir yer yok. ktm ile yakın yerlere göreve giderseniz(erzincan,erzurum,van,bitlis)bol bol gezersiniz.
hesabın var mı? giriş yap