• 7.0 şiddetinde olduğu söylenen (kaynak:cnn), sahilin yaklaşık 16 km açığında meydana gelmiş depremdir. bahamalar, küba ve dominik cumhuriyeti için tsunami uyarısı yapılmış.

    edit: bbc 7.3 şiddetinde diyor.

    edit 2: http://edition.cnn.com/…n.haiti.quake.aftermath.cnn
  • port au prince'i vurmuş. usgs'in son duyurusuna göre 7.0. ilk gelen haberlerde bir hastanenin çöktüğünden bahsediliyor.
  • zaten gariban bir ülke bu haiti. depremin başkent port-au-prince'in 15 kilometre yakınında ve 10 kilometre derinlikte olmuş olması ciddi insan kaybına yol açabileceği yazılıyor, haber ajanslarının sitelerinde. ayrıca bölgede şimdiye kadar yaşanmış en büyük deprem buymuş.

    cnn
    reuters
  • yıkımın katastrofik olabileceğini geçiyor tüm ajanslar. aynı acılardan geçtiğimiz üzre, gecenin şu saatinde port au prince'deki insanların çaresizlik ve şok içinde çektikleri acı, ardından yaşayacakları çöküntüyü düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.
  • 7,0'lık bir şok ardından 5,9 ve 5,5'lik artçı sarsıntılar ile devam etmekte olan deprem..*

    10 milyon insanın yaşadığı haiti'de pek çok binanın yıkıldığı ve insanların çığlıklarının duyulduğu söylenmekte... iletişim hatları çökmüş durumda.. deprem ile birlikte küçük çaplı tsunami de meydana gelmiş.. başkanlık sarayının bir bölümünün de çöktüğü söylenmekte.. böyle büyük bir depremden komşu cuba ve jamaica da etkilenmiş olmalı.. hastane binasının da çökmüş olduğuna dair söylentiler var..*
  • venezuella'dan, kübayı yıkmak isteyen amerika'nın saldırısıdır gibi bir açıklama bekleten depremdir. (bkz: haarp)

    zamanın ötesindeki arkadaşlar için basit bir google taramasından gelsin o zaman:

    http://narcosphere.narconews.com/…t-play-this-haarp venezualla'daki selden sonra chavezin devletin ekonomik gücünü yıkmak için abd'in haarp kullandığını iddia ettiği konuşması üzerine bir yazı

    http://www.bibliotecapleyades.net/…ncia_tsunami.htm endonezya depremi ve tsunamilerle ilgili komplocu bir kaç yaklaşım

    http://ahrcanum.wordpress.com/…rthquake-conspiracy/

    http://www.tumgazeteler.com/?a=3903097
  • haiti'deki bir cok ev temelsiz sadece 4 duvardan olusan bir yapidan ibaret. daha gecen yil bir okul durduk yere cokmustu ve bir cok ogrenci vefat etti. ufacik evlerde 10 a yakin kisi birlikte yasiyor. ulkedeki sivil savunma ekiplerinin 5 yildir uzerinde calistigi bir afet senaryosu vardi. senaryoya gore ulke 6 nin uzerindeki bir depremle yikilacak ve tekrar yapilacakti. yanlis hatirlamiyorsam tsunami de yan etki olarak bekleniyordu. projede bir turk'un buyuk cabalari vardi umarim ki su an kendisi iyidir ve emek verdigi projeyi insanlari kurtarabilmek icin kullanir.
    ulkede su an cep telefonu hatlari calisamaz durumda elektrik kesintisi var. afetin etkileri ancak yarin gorulebilir. binlerce insanin sabaha kadar yardim alamayacagi kesin acikcasi degil yarin bir kac gun daha yardim alamayacaklari neredeyse kesin. sehrin merkezindeki avrupa birliginin faaliyet gosterdigi binada bile buyuk catlaklar var ve yikilmasina az kalmis. ulkenin en buyuk supermarketi de cokmus durumda. daha onceki halk ayaklanmasinda yiyecek sikintisi olmustu marketler calismadigi icin simdi ki durum daha da icler acisi olacak.

    not: ulkede ayrica 30 un uzerinde turk polisi de gorev yapiyor. gecen yil bu sayi 60 civariydi hala ayni olabilir emin degilim

    not2: ulkeye gelen diplomatlarin is adamlarinin kaldigi, ulkedeki en buyuk otel hotel montana da cokmus ama henuz resmi degil.

    not3: ilk goruntuler
    http://www.youtube.com/watch?v=ilflqnpsk0m

    not4: ulkedeki diger buyuk otel olan el rancho da cokmus. ayrica baskanlik binasi da buyuk hasar gormus bir kismi yikilmis.
  • depremin hemen ardından çekilen görüntülere göre yaygın bir yıkım var. daha yeni yeni youtube ve haber sitelerine deprem sonrasıyla alakalı ham vidyolar düşmeye başladı.
    birleşmiş milletler gücüne bağlı askerlerden alınan bilgiye göre, tüm bölge karanlıktaymış. halk zifiri karanlık içinde sokaklarda yardım bekliyormuş. deprem hava kararmadan hemen önce gerçekleşmiş ve gecenin inmesiyle insanlar kaderleriyle başbaşa kalmış. havanın aydınlanmasına halen 6 saat civarı olduğunu düşünmek bile rahatsız edici.
  • ayrintili bilgi, belge, goruntu gelemeyecek kadar durum vahimdir.
hesabın var mı? giriş yap