• 2019 yılı mart ayında bize hediye edilen "tefal tea expert ışıltılı pudra çelik demlik çay makinesinin" demlik kısmı kendi hatamız sebebiyle zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi. bunun üzerine kasım ayında tefal yetkili servisi olan angora tekniği aradım ve demlik kısmını temin etmek istediğimi belirttim. yetkili servis ürünün fiyatının 90 tl olduğunu ancak stoklarda gözükmediğini, yeni yılda aramam gerektiğini iletti. ben de bunun üzerine ocak ayında tekrar aradım. bu sefer de stok sayımının yapılması sebebiyle ürünleri göremediklerini söylediler. ürün bizim için hayati olmadığı için işin aslı arama periyotlarım genişti. son olarak 07.02.2020 tarihinde servisi aradığımda (angora teknik), ürünün çelik demlik kısmının stoklara girmeyeceğini, bizim ankamall tefal satış bayisine gitmemiz gerektiği, orada yardımcı olunacağı söylendi. bunun üzerine 08.02.2020 tarihinde ankamall tefal servisine gittik. oradaki kadın o gün için konudan bihaber olarak ürünümüzü teslim aldı ve ertesi gün bizimle iletişime geçildi. tefalin yedek parça bulundurmaması sebebiyle bizlere sunulan alternatifleri belirtti. ya çelik demlik yerine ürünle renk olarak alakası olmayan cam demlik 65 tl üzerinden verilecekti, ya da bu ürünü %50 indirimle tekrardan satın alabilecektik. işin komik yanı bu ürün piyasada 360 tl mertebesinde olmasına rağmen, tefal sitesinde 780 tl’ye satıldığından bu ürünü 390+30 (hizmet bedeli) =420tl’ye satın alabileceğimizi belirttiler.

    ürünü set olarak 07.02.2020 tarihinde tefale teslim ettik ve orada aklımıza teslim ettiğimize dair bir kağıt almak gelmedi. tüketici haklarına göre her servis ürün üretiminden belli bir süreye kadar yedek parça bulundurmak zorunda. konuya ilişkin tefal müşteri hizmetlerinde bize sunulan opsiyonları yazılı bir şekilde istediğimi belirttim. ilgili personel, müşterilerin hiçbirine bu şekilde bir evrak verilemeyeceğini belirtti. amacım tüketici hakem heyetine gitmek ama nasıl bir evrakla başvuru yapabilirim onu da bilemiyorum.

    ürün halihazırda zaten garantili ama amacımız ücreti karşılığında yedek parça temin etmek iken onu bile yapamadık. üstüne üstlük tefal müşteri hizmetlerinin, müşteriye hizmet vermek yerine, bizi aptal yerine koyması daha çok kanıma dokundu. konuya ilişkin nasıl bir yol izlemem gerekir aklımda hiçbir fikir yok. amacım insanlarda markaya ilişkin farkındalık yaratmak ve belki birilerinin dikkatini çekebilmek.

    tefalin vermeye çalıştığı cam demlik
    ürünün piyasa fiyatı
    kullandığımız ürün
  • yani tamam, bir sıkıntı var. görünüşe göre yazar da haklı. ama bunu rezalet olarak tanımlamak da ne bileyim. biraz ülke gerçeklerinden haberdar olmak gerek. inşallah tefali yola getirirsiniz.

    öte yandan, şu olay bir avrupa ülkesinde ya da amerika da olsa tefal bırak yeni çaydanlık vermeyi,yanımda bir tane de kahve makinası hediye ederdi. burda daha üste çıkmaya çalışıyorlar.
  • yazarın haklı olduğu ama rezalet olmayan konu
  • arkadaşlar az önce tefalden tekrar aradılar. ürünün orjinal yedek parçasını bulundurmaları gerekirken ısrarla ürünle alakası olmayan cam demlik vererek, konuyu kapatmak istiyorlar. ne yapabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok.
  • biraz saçma gelebilir ama yedek parça ile ürünü bence birbirinden ayıramıyoruz. yedek parça bence demliğin sapıdır. demlik başlı başına bir üründür yedek parça olarak nitelendirmek ne bileyim çok doğru gelmiyor. demlik ayrı satılamaz mı bence satılmalı sonuçta yazar arkadaşın başına gelen bir çok kişinin başına gelebilir ama demek ki talep arzı karşılamadığı için üretimine son vermişler.

    yedek parça olarak bakarsak yazar arkadaş yüzde yüz haklıdır ama yedek parça olarak bakılamayacağı kanısındayım eşyaya mümeyyiz vasfını veren şey yani onu çay makinesi yapan şeylerden biri demliği olması, dolayısıyla mütemmim cüz olarak nitelendirilebilir ancak. biraz şey gibi arabanın boyası değişti parası neyse vereyim de bana karoser satın gibi geliyor bana. maalesef tefali savunur gibi göründüğümün farkındayım...
  • arkadaşlar ürünün demlik kısmı yedek parça olarak değerlendiriliyor. bunu tefal de kabul ediyor. halihazırda kendileri de yedek parça olarak farklı bir ürünün demliğini vermek istiyor. gerçekten 3-5 liranın hesabını yapmıyorum. beni burada sinirlendiren olay, tefalin "bize bunun yedek parçası gelmiyor, size %50 indirimle aynı ürünü bir daha satalım" demesi ve mevcut piyasa fiyatından daha yükseğe satmaya çalışması. tefalin grup şirketi groupe seb'i ayrıca aradım, bir geri dönüş olmadı henüz. sıkılmadım gittim birde tefal fransaya mail attım. işin artık pozitif yanında bakmaya çalışıp, bundan sonra ders olsun diye yerli üretim almaya çalışacağım.
hesabın var mı? giriş yap