• budapeşte'deki üniversitenin erasmus ofisi ile iletişime geçsin. durumu anlatsın ve kalacak yer için yardım istesin.hatta en başından bunu yapması gerekiyordu. ben de budapeşte'de okudum, kaldığım yeri uluslararası öğrenci ofisi ayarlamıştı. budapeşte'de çok fazla yabancı öğrenci olduğundan bu tür dolandırıcılıklar çok oluyor. kesinlikle kendi başınıza iş yapmayın orada. her zaman ofisle iletişim halinde hareket edin. dediğim gibi en başından yanlış yapılmış, ofis size yardım etmek zorunda onun için oradalar.
  • (bkz: nijeryalı dolandırıcılar)

    aynısı 5 yıl önce almanya'dayken benim başıma gelecekti ama son anda birşeylerden işkillenip de polise sormam neticesinde kurtuldum.

    senaryo aynı : internete özellikle de erasmus için ev bakan öğrencilerin takıldığı sitelere ilan verirler. resimlerde ev o kadar güzeldir, o kadar merkezi yerde ve fiyatı da uygundur ki hemen balıklama atlarsınız. iletişime geçtiğiniz kişi size o sıralarda o şehirde (artık hangi şehirdeyseniz) olmadığını ama size mail üzerinden bir sözleşme gönderdiğini söyler ve doldurmanızı isterler. bunun yanında sizin id'nizi de scan edip kendilerine göndermenizi isterler sözleşme dolduracağım ayağına. siz durumdan şüphelenmeyesiniz diye de daha önce dolandırdıkları kişilerden gelen id'yi size paslarlar "bakın bu benim id'm. bir sorun çıkarsa sende bulunsun" diye..

    sözleşmeyi doldurup (sözleşme tamamen hikayedir, maksat olaya inandırıcılık kazandırmak) western union'dan belirttikleri hesaba depozito ve ilk 3 ayın kirasını peşin (o da ortalama 1000€) göndermenizi isterler ve para ellerine geçtiğinde evin anahtarlarını size postalayacaklarını söylerler.. ama siz parayı yolladıktan sonra belirtilen adrese gittiğinizde öyle bir evin olmadığını görürsünüz.

    çok dikkatli olmak lazım. evi gerçekten de görmeden, yüzyüze konuşabileceğiniz bir muhattap olmadan gerekirse sokakta kalın ama ne id'nizi scan edip yollayın, ne de paranızı kaptırın.
hesabın var mı? giriş yap