• --- ekleme ve gelişmeler ---

    öncelikle belirtmem gereken bazı şeyler var:
    olayı benim yaşadığımı sanıp mesaj atan arkadaşlar bulunmakta, aslına bakarsanız olayı yaşayan aileyle çok bir bağım yok. sadece iletişimde olduğum hanımefendinin sosyal medya paylaşımına denk gelmiştim. ne olduğunu sorduğumda bana anlattıkları kendimi kötü hissettirdi ve söz konusu ufak dostumuz 'badem' için az da olsa destek vermek istedim.

    buraya yazdığınız yorumların hepsini okuduğumu söyleyebilirim. öncelikle herkesin desteği için söz konusu aile ve badem adına teşekkür ederim. eleştiriler içinse kendim adına haklı bulduğum noktalar olduğu gibi haksız bulduğum noktalar da var. onlar kişisel görüştür, olur. ama gel gör ki, özellikle beni böyle bir olayda iletişim kurmayı klavye dışında beceremeyen midesizlerin, daha tam manasını bilmedikleri viral terimiyle suçlamaları ya bir marjinalite özentiği ya da katıksız bir angut olunduğundan olsa gerek.

    neyse kişisel konuları konuşmak istemiyorum.

    söz konusu olay milliyet gazetesinde de kendine yer buldu. (milliyet gazetesi virali değildir)

    ordaki şu bölüm "yetkililer badem’i yanıma alamayacaklarını söyledi. hatta badem için bilet almayı teklif ettiler, sonra vazgeçtiler. " birçok sorunun cevabı niteliğindedir.

    herkesin desteği için tekrar teşekkür ederim sevgili sözlük. ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama change.org imza sayısı başlığı açtığımda 50 kadarken şu an 2.500'e yaklaşmakta.

    sözlüğün en ufak olayda bile böyle kenetlenmesi keşke ülkemiz için de geçerli olsaydı dedirtti.

    --- ekleme ve gelişmeler ---

    az önce öğrendiğim ve birinci şahısla konuşmalarım sonrası beni bir köpek sahibi olarak daha da etkileyen olay.

    açıkçası en azından şu an için bir yorum yapamıyorum ve olayı yaşayan kişinin anlattıklarını siz değerli eksisozluk kullanıcıları ve okurlarına iletiyorum.

    kendisi tahmin edilebileceği üzere duygusal manada çok kötü durumda ve muhtemelen de öfkeli. ama buna rağmen olabildiğince sakin bir şekilde hakkını arıyor ve ben de sonuna kadar yardımcı olmak istiyorum.

    teşekkürler.

    --- spoiler ---

    bademim evimizin neşesi annemle babamın hiç olmayan oğlu olmuştu her sabah evimizde pişirilen 5 yumurtadan birisi hep onundu 4 kişilik ailemize bir kimlik daha eklemiştik 5 kişilik bir aileydik ta ki
    ailemle birlikte yapmış olduğum kamil koç firması ile seyahatimde çantasında olan köpeğimi alamıcaklarını yasak olduklarını söylemelerine kadar. öncelikle şaşırdık giderken metro firmasında bu sorunu yaşamadık fakat bunları anlattığımızda bize bilet alırsanız sadece kabul edebiliriz dediler bunun kadar saçma bir cevap olamazdı zaten sonrasında köpeğim badem'i bagaja koydular havalandırması olduğunu söyleyip erdek'ten istanbul'a yolculuk taşıyorduk 15.15 den 21.30 a kadar mola verilmedi biz dahil bütün yolcular şikayet etti ihtiyaç gidermek için fakat aldırış edilmedi indiğimizde köpeğim yaşamıyordu.köpek ile seyahat yasak dediniz !!!sonra koltuk parasını verin alalım dediniz!!! sizin çıkarlarınız bugün bir canı yarın başka canları alacak yer batsın işletmeniz yere batsın çıkarlarınız bakşa canlar ölmesin başka çocuklar başka oğullar ölmesin.

    lütfen yardım edin yalvarırım.
    --- spoiler ---

    konu ile ilgili başlatılan change.org kampanyası

    --- seyahat bilgileri ---

    firma adı: kamil koç
    sefer no: 3901494
    kalkış noktası: erdek-otogar
    seyahat tarihi: 13.08.2017
    saat: 15.15

    --- seyahat bilgileri ---
  • an itibari ile 4,20 olmustur.

    dolar ile ticaret yaptigimiz icin umurumuzda olmayan durumdur.

    alman turistler dusunsun.
  • şu hayvanlara çektirilen eziyetler artık bir son bulsun.
  • ben firma sahibi olsam badem ve badem gibileri kucağımda taşırım neticesinde daha zevkli bir iş olabilir mi? nasıl bir para hırsıdır, nasıl bir insanlık dışılıktır aklım maalesef almıyor.

    ha insan ölmüş ha köpek?

    havasızlıktan can veren bir can. çok üzüldüm çok.
  • ya hiç taşımazsın ya da yolcu ile birlikte taşınmasına izin verirsin. bavul mu ki bagaja konsun hayvan? bırak hayvanları düşünmeyi kendinden başka insan dahil herhangi bir canlıyı düşünmeyen varlıkların nesini tartışacağız ki?

    yazık.
  • bagaja koyulmasını kabul ederek, köpeği kendi sahibi öldürmüştür. iki tane orta boy köpeğe sahibiz ve uçak bileti alırken yanımıza alıp alamayacağımızı sorarak bilgi ediniyoruz. madem köpeğiniz var, önceden arayıp şirketlerden bilgi alın ve tatilinizi ona göre planlayın.

    bizim başımıza gelse, köpeklerimizi yanımıza almamıza izin veren bir şirket bulup, gerekirse 24 saat beklerdik terminalde. o yüzden kimse duyar kasmasın, kabul etmeseydin, köpeğini öyle bir yere koymasaydın.

    şirketler köpekleri kabul etmek zorunda değiller, avrupada dahil sorunlar çıkabiliyor ki türkiye gibi bir yerde herkesin köpekle yolculuk etmek istemeyeceğini düşünebilmeniz gerekiyor, o yüzden evcil hayvan sahibi biri olarak önceden arayıp bilgi edinmek senin görevin. gö-re-vin!
  • insan ailenin 5. ferdini otobüsün bagajına koyar mı? badem evin köpeğiymiş, fert mert değilmiş.

    imzaladım. sadece badem'in acısını paylaşıyorum.

    badem'in (öz) ailesi de badem'i bagaja koymayı kabul edenler için bir imza kampanyası açsa keşke.

    ek: kamil koç'un kamilliğini hafifletmek gibi bir niyetim yok. kabahat kamil koç'ta. aileninki sadece sorumsuzluk. iyi tatiller.
  • suçlu olan firma değil köpeğin sahibidir. biz sırf kedimiz için binlerce km yolu özel araç ve şoför tutarak gittik paranız daha kıymetliyse o köpeği hiç hak etmemişsiniz demektir.

    tanım: sözde bir hayvanseverin sorumsuzca köpeğini bir otobüs firmasının bagajına emanet ederek kaybetmesi olayı.
  • bilet parası , bilmem ne hepsini geçtim.

    köpeğinizi çok sevdiğiniz, canınız gibi gördüğünüz için mi bagajda taşınmasına razı oldunuz ?

    asıl suçlu sizsiniz.
  • kardes, 70 tl vermeye kiyamadin mi aile ferdin icin diye sormazlar mi adama?? sonra kopegimi oldurduler diye agla. yoooo canim oyle degil o isler. madem aile ferdin diyorsun sen bu hayvana, paraya da kiyacaktin!! gerekirse ucak bileti, gerekiyorsa business class bileti alacaktin. nasil goz yumdun o hayvanin bagaja konmasina!! gece gece sinirim tepeme cikti yaw!
hesabın var mı? giriş yap