• çok şanssız dönemlerden geçtiğimiz kesin ama burası memleket yahu.. hadi vazgeçelim deyince olmuyor ki. her batışın bir çıkışı vardır arkadaşlar, burası bizim evimiz.
  • duygulara tercüman oldun.
  • biz o umudu yıllar önce kaybettik sen geç kalmışsın.
  • bayağı geç kalmışsın dostum. ben o umudu 16 yıl önce kaybettim.
  • parkeyle bakışıyoruz yarım saattir
  • son hayalim yüksek lisans ile göçüp gitmekti onuda az önce aldılar elimden. ne hayali
  • ben bile kaybettim. milliyetçi, vatansever, türkiye aşığı, memleketin her karışına sevgi besleyen, ben bile kaybettim. bitti, gitti. her şeyi yıkıp geçtiler. kendileri hala otellerde ona buna bağırıyorlar.
  • ben de umudumu kaybedeli çok oldu. 24 yaşındayım, 16 senem siyaset/ekonomi düşünmekle geçti; kendimi düşünmeye, gülmeye, eğlenmeye ayırdığım vakit hatırı sayılır. çok büyük ahım var, yaşıtlarımın da keza öyle. çok el var yakalarında öbür tarafta. vatanını milletini seven milleti; vatanından milletinden, dini imanı olanı; dinden imandan soğuttular, ahımız var.
  • umutlarinin ne oldugunu sorgula.

    - super bir is, guzel bir ev ve araba, dunya seyahatleri falan ise bunlar zaten seni hicbir zaman tatmin etmeyecek seylerdi onu bastan soyleyeyim. yani simdi bunalima girmesen bunlara sahip olduktan sonra bunalima girecektin. biraz daha farkli bir bicimde ama yine bunalim.

    - bu umutlardan vazgecip hayatin iyi ve kotu her anindan, en ufak detayindan keyif almaya calismaya calis. bu zor zira kendim de bu tavsiye'ye uymaya calisiyorum. şimdinin gücü ve ustalık gerektiren kafaya takmama sanatı adlı kitapları okumaya başla. kafana yatarsa mutlaka faydasını görmeye başlayacaksın.

    hayatı anlamlı kılan şeyler mutluluklar veya eğlence değil zorluklar ve sıkıntılardır. sadece bu sıkıntılara bakış açını değiştirmen lazım, o zaman artık onlar sıkıntı olmaktan çıkacaktır. hiçbirşey nefes aldığımız şu andan daha değerli değildir. bunun kıymetini bilmek için çabalamak gerekir. işin özünde dünya'ya gelişinin yegane sebebi de bu noktaya gelebilmektir. buraya geldiğin anda ölüm bile artık önemini kaybeder ve her anından tatmin olmuş biri olarak yaşamaya yaklaşırsın.
  • gençler umudunuzu vs kaybetmenize gerek yok.azimle işeyen duvarı delermiş.kendi imkanlarınla yurt dışı eğitim almıyorsan, tatilde yurt dışına çıkmıyorsan yakın zamanda halkın geçinmesi için gerekli olan elektrik-su-yiyecek içecek 2-3-5 vs katlanmamışsa dert etme bu ülke çok sıkıntılı zamanlar gördü ve kendini toparladı.ülkedeki tüketim çılgınlığı nükleer enerji yada diğer enerji alanlarına yapılan engellemeler, karşılıksız para basımı, dış güçlerin oyunları ve azalan üretim ekonomisinin tam anlamıyla karşılığını bulduğu ve tl nin 2025 e kadar değer kaybetme ihtimalinin olduğu bu dünyada kafayı takmayın.neden derseniz öncelikle sağlık sorunları ve takıntılarla başlayıp hastalıklı bir hayata adım atmanıza sebep olabilir.

    olaylar sonrasında şiddet ve adını ağzıma almak istemediğim kötü olaylar zincirine sebep bile olabilir.ben yıllar önce umudumu kaybettim.şimdi umudum var neden mi :) çünkü inandığım yapmak istediğim bir yol planım var.hayatta birkaç kişi hariç herkesi npc olarak görüyorum neden mi çünkü öyleler...

    kötü şeyler yapma dalgana bak.her kuruşunda yatırım yap npc gibi davran.tüm sorunların çözülsün.
hesabın var mı? giriş yap