• (bkz: sürü bağışıklığı) ya da daha fazla kişi covid + olup atlatsın ki aşı yetsin şeysi.
  • akp bakanı. başka diyeceğim yoktur hakim bey.
  • desteklediğim açıklama. çoğu kişinin basitçe geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle eksikliği çok çok büyük toplumsal sorunlara sebep olabilecek, eğitim gibi bir konu tehlikeye atılamaz. dünya virüsten kırılıyor doğru, bununla birlikte virüsten kırılan ülkeler de okullar kapalı da değil. (sokağa çıkma yasağı uygulanan ingiltere'de bile okullar açık). insanlar restoranlara gidip yemek yiyebiliyor, toplu taşıma ile işe gidebiliyor ise okulların kapalı olması çok yersiz.
  • yoğun bakım yataklarını dolduracak hadise. okullar açıldıktan sonra hastalık pik yaptı. o kadar pik yaptı ki sayı açıklamıyorlar. şu tarz haberlerden bahsediyoruz. düşün, bu şu anda bazı sınıflar okula gitmediği durumda gerçekleşen bir haber.

    --- spoiler ---

    ses şişli şube başkanı: yoğun bakımlarda yatak olmadığı için hastalar servislerde entübe ediliyor
    https://twitter.com/…mtr/status/1327277317585055747
    --- spoiler ---

    "haa iyi de bu durumda okullar neden açık" derseniz, sebepleri çok.

    1. uzaktan eğitimi teknik olaylardan dolayı beceremeyen aileler baskı yapıyor.
    2. çalışan aileler çocuklarını okula gönderip kendileri işteyken çocuklar okulda olsun istiyor
    3. servisçi, kantinci, kırtasiyeci vs esnafının ekonomisi buna bağlı.

    yani benim gördüğüm kadarıyla olay şu;

    ekonomi > sağlık

    edit: hâlâ amk malları, okulların kapatılması hataydı virüsün 70 yaş altında ölüm oranı %0,05 diyor. şimdi gel bu gerizekalıya asıl tehlikede olan kişilerin çocukların değil de onların yaşadığı evlerdeki yaşları daha fazla olan ev halkının tehlikede olduğunu anlat.

    bizim ülkemizde aileler kalabalıktır, ailelerde yaşı büyük kimseler de yaşar. evet, çocuk belki hastalığı atlatır ama onun bulaştıracağı yaşlı birey atlatamaz. ama bu davarların anaları babaları da olmadığı için bunu anlayamıyorlar.
  • bir öğretmen olarak sonuna kadar desteklediğim açıklama. ınsanlar öğretmenler çalışmak istemiyor falan sanıyordu yazın biz sağlık açısından endiseliyken.

    hatta ekside sayfalarca hakaret ediliyordu öğretmenlere, okullar açılsın da şunlar ise gitsin ehi ehi, diyerek.

    şimdi o vatandaşlara inat, hem de online derslerin verimsizliginden yakınarak okullar açılsın istiyorum özellikle son 2 aydır. boyle giderse hicbir öğrenci ders geçemeyecek çünkü. ılk yazililari yaptım ve online derslere çeşitli sebeplerle gelemeyen öğrenciler olduğu için basit sormama rağmen sonuçlar öğrenciler acısından iç acıcı değil.

    okulda en azından gözümüzün önünde oldukları için not tutturuyoruz, ödev veriyoruz ve takibini yapıyoruz. uzaktan eğitim özellikle imkanı olmayan bölgelerde işkenceye dönüştü. çocuklar da geri kalıyor.

    okullar açılsın da kurtulalım bu dertlerden.
  • gayet de mantıklı bir açıklamadır. farkında değilsiniz ama nesiller kayboluyor. bu çocuklar eğitimsiz bir şekilde büyüyorlar. uzaktan eğitim verimli olmuyor. en kısa zamanda bütün okullar açılmalı.
  • anasını satayım sanki ülkedeki eğitim kurumlarında muhteşem eğitim veriliyor da, yırtınıyorlar açmaya. eminim sayın bakanımızın çocukları da okula gönderilmiyordur.
  • çocuğu yüz yüze eğitim alabilen sınıflarda bulunan velilerin çoğu virüsü falan hiç takmayarak çocuğunu okula gönderiyor. evet sınıflarda görüyorum, aşağı yukarı tüm sınıflar ful çekiyor. normal şartlar altında okulların açılması hele hele böyle virüsün delirme noktasına geldiği bir zamanda çok tehlikeli olmasına rağmen çoğu veli bu durumu umursamıyor. ama bir yandan da diyorum, artık iyice yılan hikayesine döndü şu açılma meselesi, öyle bir toplum baskısı yaratıldı ki eğitim camiasının üzerinde artık eğitimciler de daha fazla yıpranmadan en az tahribatla çıksınlar şu süreçten. açılsın artık tüm kademelerde herkes sussun artık.
  • riskli açıklamalardır. kışın camları buğulanan okullarda korona da ders görüp okumuş korona olur artık.
  • okullarda bir bok öğretiliyor gibi bu açma hevesi nedir?
hesabın var mı? giriş yap