• uzun dönem erler zaten her türlü kullanıyor da, kısa dönem (poşet) olup tutanak yemek istemeyen erler için güzel bir haberdir.

    http://www.haberturk.com/…-cep-telefonu-serbestligi
  • dalga geçilecek haberdir. ortalama herkesin 1 veya 2 cep telefonu var zaten askerde, herkes biliyor, herkes kullanıyor.
  • "türk silahlı kuvvetlerince belirlenmiş ve onaylanmış cep telefonlarıyla" neye göre onaylanıyor acaba? askerde kullanılacak telefonlar hangi kriterleri karşılaması gerekir?
  • güzel uygulamadır. %150 ihtimalle dinlenecektir zaten, ne gerek var bi sevdiceğinin sesini duyacak diye adamı illegal şeylerle uğraştırıp eziyet etmeye.

    edit: niye uygulanamaz olduğunu düşündüğünüzü anlayamıyorum. en kötü kendi serbest hattınla girmezsin zaten asker hattı diye tanım oluştururlar, operatörler için çocuk oyuncağı zaten, sabah bilmem kaçtan bilmem kaça on tl, sonra 5 tl yok efenim bu kadar konuşursan kesilir, bu kadar konuşursan artar geyiklerini zaten şu an rahat rahat yapıyorlar. on yıl önce bizbize hattı vardı sadece ailenle indirimli konuşuyordun. askeriye kendi hattını kurana kadar bana şu özelliklerde bi hat yapın alalım dese operatörler bizi seç bizi seç diye kuyruğa girerler.
  • 1. asker icin sim cikartilir. avea voda turkcell yarisir
    2. hatlar aramaya kapali olur.
    3. askerin verecegi dilekce ile;
    anam 05329871234
    babam 0542
    dedem 0212
    vsvs numaralar verilir.
    4. ıl ve ilce komutanliklari merkeze bildirir
    5. merkez askeri birim de operatorlere bildirir.
    6. operator sadece o numaralara arama ve aranma izni verir.
    7. asker ana baba ve aldatmis sevgilisiyle rahat rahat konusur.
    8. askerdeyken aldatan sevgililer bi guzel fislenir.
    9. umarim adalet karsisinda bi guzel ceza alir.
    10. konu ciddi giderken birden sapitti.
    11. ....
  • "yasak mıydı ki", "herkes kullanıyor ne gerek var" vb. yorumlar yapılmış hem burada hem haber altında... şimdi güzel kardeşim, buna komple göz yumulan alaylar olduğu gibi, hala çok sıkı kontrol yapanlar da mevcut. bazı yerlerde ise o an oradaki komutanın vicdanına kalmış bir durum. yani kısacası bir şeyin yasak ama göz yumuluyor olması, sizin her an paçanızı oradan kaptırabileceğiniz anlamına geliyor.

    mesela bizde bir uzman çavuş gece nöbetlerinde telefon avına çıkardı ki daha sonra o telefonu 1-2 hafta cebinde gezdirip sana karşı koz olarak kullanabilsin, her istediğini yaptırsın, kendine çay kahve poğaça ısmarlatsın. böyle orospu çocuğu çoktur askerde. başka bir tanesi ise yakalayınca tutanağı hazırlar, cezaya göndertirdi askeri. bir diğeriyse gelir şarj aleti filan isterdi lazım olunca. herkesin nabzını, şerbetini öğrenmek zorunda kaldık kısacası. bu yeni uygulama sayesinde belki asker manyak olmaktan biraz kurtulur. fakat belirli saatler ne demektir onu bilemiyorum. göreceğiz.

    not: ne gerek var askerde cep telefonuna diyen sığırlara bir şey diyemiyorum. ömür boyu cep telefonu kullanarak büyümüş bir nesilden bahsediyoruz, 80'lerin gençliğinden değil. nefes alacak alan bırakmak lazım. güvenlik zaafiyetinden bahsedeceklere de şimdiden selam olsun, zira tsk'nın güvenliğini tehlikeye atma amacındaki askerler zaten senin iznine ihtiyaç duymaz kardeşim.
  • oy toplamak için ortaya atılan saçmalık.

    şuan ki kullanomdan daha aktif hale getirilemez zaten gerektiği kadar kullanılıyor. sırf biz yaptık propagandası olsun.

    mantıklı olan "askerde cep telefonu kullanma cezasının kaldırılması" seklinde bir duyuru olurdu. bu haliyle çok reklam kokuyor.
  • koğuşlarda neredeyse 1 milyon megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekip paylaşan erleri ırgalamayan müjde.
  • olması gereken bir uygulama, yasak mıydı sanki diyenleri anlamıyorum, teskeresine bir gün kala koğuşta elinde sigara, ayaklar cama uzatılmış halde kulağında telefonla taşak yaparken, tabur komutanına yakalanan asker yüzünden (kimse adamın koğuşa niye gittiğini anlamamıştı) bütün tabur sabah içtimasından öğlen içtimasına kadar, kalk-sürün-koş cezasına çarptırılmıştı, spor adı altında. bu sert spor anlayışı 3 gün kadar devam etmişti, bölük komutanın araya girmesiyle o asker götü kurtardı teskere aldı gitti, yüzbaşı olmasa mahkemelik olacaktı fakat bütün tabur kulağını en ince ayrıntıya kadar çınlatıyordu. özetle yapılan iş legal olursa böyle durumlar artık yaşanmaz.
hesabın var mı? giriş yap