• ilk kez 13 şubat 2012' de kutlanıyor olan, unesco tarafından birleşmiş milletler radyosu’nun kuruluş gününe ithafen ilan ettiği gün.
    (online radyolar bu kategoriye girer mi bilinmez: http://bit.ly/frsdty)
  • 2012 yılında(yani bu yıl) ilk defa kutlanan gündür.

    unesco bu günün nasıl kutlanacağına dair on beş tane fikir içeren bir yazı da yayınlamıştır.
  • sabah sabah nihat sırdar'dan öğrendiğim gündür. radyo şeklinde kaşar üretilerek kutlanabilir sanırım.
  • birkaç radyocu çıkmış günü "dünya radyocular günü" ilan etmişlerdir kendi çaplarında, twitterde #dunyaradyoculargunu hashtagi altında olaylar olaylar dönerken, bir iki sene sonra "belirli günler ve haftalar" kitaplarında * 13 şubat'ın dünya radyocular günü şeklinde kutlandığına dair bilgiler görmekten korkulmaktadır. zira görünen köy kılavuzsuz ortadadır radyo kutusu içinden bize ulaşan şahıslarla, kendi * egolarını işlerinin önüne çıkartarak bugünü böyle yanlış anmamızın müsebebbi, aynıdır.
  • kutlu olsun.

    1927 yılında istanbul radyosu'ndan duyduğumuz ilk ses sonrası milyonlarca yayın ulaştı kulaklarımıza.

    hiç dinlemediğimiz bir şarkıyı, hiç bilmediğimiz bir bilgiyi, hiç haberdar olmadığımız bir haberi ilk kez radyo aracılığıyla duyduk.

    birlikte ağladık birlikte güldük. aralıksız yayınları sayesinde nerede olursak olalım kendimizi hiç yalnız hissetmedik. her istediğimizde bir dost bulduk yanımızda.

    iyi ki var oldun.
  • unesco'nun açıklması: eğitimin, toplumsal tartışmanın, düşünce özgürlüğünün taşıyıcısı ve aynı şekilde, doğal afet zamanlarda bilginin hayati kaynağı olarak, radyoyu kutlamak amacı ile unesco geçtiğimiz sene, 13 şubat'ı dünya radyo günü ilan etmiştir.

    sesi ve kulağı radyodan geçmiş herkese, kutlu olsun..
hesabın var mı? giriş yap