• 18+ olarak yayınlanacağını tahmin ediyorum, ekranın altına da kırmızı nokta iliştirirler...
  • bizim için olmak ya da olmamak gibi bir durum değil. şu an itibariyle aralıkta fed'in faiz arttırması olasılığı %93.5:

    http://www.cmegroup.com/…tes/countdown-to-fomc.html

    bu da fed kesinlikle aralıkta faiz arttıracak anlamına geliyor ve bu zaten fiyatlandı. bu toplantının önemli noktası ise ileride olabilecek faiz arttırımlarının hızı konusunda fikir verecek olması. zira piyasalar son 1 aydır trump'la birlikte yüksek enflasyon yüksek faiz dönemini fiyatladığı için dolarda hızlı yükseliş görüyoruz.
  • olası bir faiz arttırımını hedefleyen toplantılar olacaktır. son aylarda dolar endeksi olan dxy psikolojik direnç noktası 100 noktasına ulaşmış ve bu noktalarda gezinir olmuştur. buradan şu sonucu çıkarabilirim. faiz arttırımı zaten fiyatlara yansıdı. öte yandan eurusd fiyatı da dip seviyesine çok yakın bir noktada ve ani bir kırılma ile çok rahat 1.20 seviyesini görebilir. piyasaların güvenli liman olarak tabir ettikleri usdjpy paritesi ise aldı başını gidiyor. şu an 112.962 seviyesinde.

    görünen köy kılavuz istemez. fed faizleri arttıracak. peşinden ecb faiz indirimine gider mi? bence gidecek ve asıl o zaman büyük resmi göreceğiz.

    bu arada reyiz'in isviçre bankalarında milyon dolarlık hesapları olduğunu da şuraya yazayım.

    dxy grafik
  • yarın başlayacak kritik toplantı.
hesabın var mı? giriş yap