• üst edit: şaban vatan'ın gözaltına alınması
    şikayetvar ve hukuki meseleler üzerine güzel bir entry

    bir çaylak arkadaşımızın başına gelen rezalettir. derli toplu ifade etmek gerekirse olayın evveli beş ay öncesine uzanıyor; beş aydır süregelen bir dolandırıcılık söz konusu.

    rezalet başlıklarının aldığı hâl ve kullanılma gayesi bakımından temkinli yaklaşan biriyim, ancak burada gerçekleşen olayın sokakta yürüyen birisinin parasını gasp etmekten çok da farklı olmadığını düşünerek ricası üzerine başlığı açıyorum.

    --kendi ağzından yaşananlar--

    sipariş ekran görüntüsü

    bu sene temmuz ayında spora gittiğim dönemde internetten protein tozu sipariş etmek istedim. görece uygun fiyatlı olan ve kurumsal bir temaya sahipmiş görünen protein market'ten ürün sipariş ettim. teslimat süresini "ürünümüz tedarik edilmedi" gibi bahanelerle uzatan ve oyalayan firmayı siparişten sonraki hafta aradım. telefonu açıyorlar fakat öncelikle ulaşmak çok zor. ayrıca açtıkları zaman kısa cevaplar verip, örneğin; ürün bizde de yok, gelince yollayacağız, gibi; telefonu kapatıyorlar. bir noktadan sonra faydasız olduğunu düşünerek aramayı bıraktım. aylar geçtikten sonra şikayetvar.com üzerinde haklı isyanımı dile getiren bir gönderi paylaştım. onun metnini de şöyle paylaşayım:
    --
    şikayetvar linki

    5 ay önce aldığım protein tozu hala elime geçmedi. ne zaman arasam oyalamaya çalışıp, "haftaya elinizde olur, şu anda stokta değil gelince bilgi vereceğiz, haftaya gelecek" vs. gibi onlarca yalanla insanları kandırıyorlar. tamamen art niyetli bir web sitesi.
    --
    ufak bir taramayla şikayetvar'da söz konusu işletme için yazılmış 15 sayfa şikayet olduğunu görebilirsiniz. rezalet parası alınan ürünün gönderilmemesi ve art arda söylenen yalanlarla sınırlı kalmıyor. canıma tak ettiren asıl problem bu yüzsüz işletmenin beni tehdit etmesi durumu.

    şirkete bağlı hattan attıkları mesajı sizlerle olduğu gibi paylaşıyorum. toplamda aynı mesajı on bir kere attılar. bu firmaya dur diyecek yetkili bir merci yok mu? ellerinde olmayan ürünleri satıp (!), parasını alıp, ürünü göndermemek ne demek? umarım bir şeylere vesile olur bu başlık, teşekkürler.

    tehdit mesajı
    ---
    işletmenin yüzsüzlüğü ve yavuz hırsız ev sahibi bastırır atasözünü doğrulayan gaspçı serkeşliği utanç verici.

    edit: eksiup linki yerine alternatif link koyuldu. bana karşı nazik olsa da eksiup hakkındaki agresif tutumuna rağmen bilgilendirdiği için `@cathars` adlı yazar arkadaşa teşekkürler.
    edit2: birkaç ilgili suser sipariş ekran görüntüsünü talep ediyor, haklı olarak. kendisi okuldan döndüğünde, takriben birkaç saate güncelleyeceğim. ilginize teşekkürler.
    edit3: sipariş ekran görüntüsü eklendi.
    b
  • modern tehdit de bir yerlerinden hukuk tabirleri uydurmak oldu arkadaş.

    para verip karşılığı alinamayan her durum rezalettir. 10/10
  • adamlar, müşteriye şikayetvar.com'a başına gelen rezaleti yazdığı için ihtar yollamışlar. vay amk, yüzsüzlükte son noktalar. bir de utanmadan hukuk bürosu gibi ihtar yolluyor güya korkutacaklar.

    bir daha kesinlikle kullanmayacağım supplement alışveris sitesi.

    babalar gibi supplementler.com var, protein7.com var. bu rezillere para kazandırmayın.
  • sms proteinmarket gönderimi ama içinde mhukuk bürosu diyor. bir nevi tehdit ediyor.

    ayrıca. bu mesaj ilginç şekilde kurumsal bir firma ağzı ile değil, firmada çalışan depo indir bindir elemanı tarafından yazılmış hissi veriyor ( hemen sövmeyin bende en alt tabaka işine kadar yaptım küçümseme yoktur ).

    5 ayda ürünü göndermeyen ve paranı iade edelim demeyen firma dolandırma yapmıyorsa ne yapıyor biri yorum yazsın.

    bu arada! bu adamlar bize ne diyecekler bakalım göreceğiz.

    10/10
  • yüzsüzlükte allahuekber dağına çıkmış cingöz firma... mahkemeye vermezseniz şerefsizsiniz diye dönüş yapaymış arkadaş...
  • maalesef halkımızdan birileri dolandırıcılık konusunda kitap yazacak ilme sahiptir , bu gibi durumlarda kredi kartı ile alış yapıldıysa zaman geçirmeden bankada itirazda bulunulması gerekir. ifşa edilmeleri haktır.
  • sitede hakkımızda sayfasında yer alan bir bilgi;
    --------------------
    siparişini verdiğiniz ürünlerin zamanında elinize ulaşmasının ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için sadece stoklarımızda olan ürünleri beğeninize sunuyoruz. cumartesi günleri de dahil olmak üzere kargonun çalıştığı her gün mağazamızdan gerçekleştirdiğiniz alışverişler kargo ile adresinize gönderilecektir. kargoya verilen ürünlerin elinize ulaşması bulunduğunuz şehre bağlı olarak farklılık göstermekte olup, paketinizin teslimatı normal şartlarda bir ile iki iş günü arasında gerçekleştirilir.
    --------------------

    benim anlamadığım alıcının neden 5 ay beklediği. başvursanıza yetkili mercilere. ticarette bir sorun varsa ve çözülemiyorsa mahkeme çözsün.
  • sark kurnazi tipi dolandiricilik. once tuketici hakem heyetine gidilir, oradan cikinca da savciligin yoluna dusulur...
  • gündemde kalması gereken rezalet. zaten şu online sitelerden yapılan alışverişlerden mümkün olduğunca uzak durmuşumdur. bu tip olaylar da bu kararımda kalmamı destekliyor.
    ulan bir de şikayetvar.com sitesine yazmış diye tehdit etmek ne demek? orası zaten birçok kurum ile ilgili yorumların toplandığı ortak bir site. hayırdır, sizin dokunulmazlığınız mı var?
  • müsebbibi, arz ettiğini iddia ettiği hizmeti sağlamayan ve üstüne akıl verip tehdit savuran bir firma artığı.

    dolandırıcılık? check!
    pişkinlik? check!
    tehdit? check!

    bir sahtekarda aranan bütün özellikleri bünyesinde barındırdığından;

    rezalet puanı 10/10.
hesabın var mı? giriş yap