• biliyorum artık çok normal bir durum bu şirkete ait rezaletler fakat bugün ilk defa kendi ağızlarından (esenyurt/çakmaklı şubesi) "yoğunluktan dolayı yetişemiyoruz bu sebeple geldik bulamadık demek zorundayız" gibi bir cümle duydum kendilerinden.

    geldik bulamadık dedikleri yer şubeye yürüme mesafesinde büyük bir sanayii sitesi içinde bir fabrika. ayrıca zaten gelen kargolar güvenliğe bırakılıyor ve güvenlik şirket içinde dağıtımı sağlıyor.

    şube müdürü (sanırım) şöyle bir cümle sarfetti tartışırken ne kadar doğru bilmiyorum "bu kargolar iki gün teslimatlı, iki günde teslim edemediğimiz için bu yola başvuruyoruz." tabii bu yaptıklarının ne kadar doğru/etik/iş ahlakına uygun olmadığını anlatmaya çalışsam da pek başarılı olamıyorsun. aynı cümleleri tekrar edip duruyorlar.

    şimdi gidip n11'den aldığım ürün için bütün seçeneklere en düşük puanı vereceğim ki satıcı da bu dolandırıcılar ile çalışmasın veya kendi anlaşmasını bir gözden geçirsin.
  • hep hep şubeye 50 metre mesafede oturduğum için beni etkilemeyecek rezalet
  • işin mutfağından biri olarak çok kolay bir taktik vereyim:

    yurtiçi kargo genel müdürlüğü'ne direk yazın. "hakkınızda hırsızlık ve nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunuyorum. basınla da paylaşacağım." şeklinde belirtin.

    yazacağınız mailde suç unsuru olarak da "bedeli peşin ödenmiş hizmeti 'adrese teslim' sağlamamak suretiyle hırsızlık, aksi durumlar hizmet sözleşmesinde önceden belirtilmeden hizmet taahhüdünün 'adrese teslim hizmeti' yerine getirilmemesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, mağduriyet vs. vs. artık içini doldurun ve bekleyin. tabi ilgili kargo şubesini de belirtin.

    çok uzun sürmez o dibinizdeki kargo şubesi yetkilisinin size dönüş yapması.
  • bu firma rezil bir firma. ticaret yapmayın bu adamlarla.
  • firmanın rezil olduğu bilinmekle birlikte ürünü satan firmanın anlaşmasından doğan bir rezalettir. kimsenin yurtiçi kargo ile ticaret yaptığı falan yok, mecburiyetten.
hesabın var mı? giriş yap