• https://twitter.com/…tatus/1238891677806444551?s=21

    üzdün bizi hocam
    gelirsen, takip edersen adam değilsin

    edit: gerekçesi geçerlidir ve hiçbir şekilde tasvip etmiyorum.
  • doğru karardır ve adam haklıdır. sözlük yönetimi açıkça atatürk düşmanlarını "düşünce özgürlüğü" kisvesi altında sözlükte tutmaktadır.

    ben ısrarla sahip olduğum entry'i hatalarla "ekşi şeyler"e koyan moderatörlere cahil dediğim için uçurulduğumu bilirim. üstelik beni uçurduktan sonra da söylediğim ve daha önce yapmadıkları düzeltmeleri yaptılar. bu düşünce özgürlüğü değil ama atatürk'e hain diyerek düşünce özgürlüğünden faydalanabilirsiniz.

    ne kadar çok bu tarz başlık o kadar çok reaksiyon demek. daha çok reaksiyon daha çok tık daha çok reklam geliri demek. ancak atatürk'e laf uzatacak kadar ileri gidilmesine izin vermek kabul edilebilecek bir şey değil. özgür demirtaş hepimizden omurgalı çıkmış ve en azından bu kararı alabilmiş.

    edit: susturarak olmaz diyenler olmuş da susturman gerekeni susturacaksın. tepki sözlük yazarlarına değil bunlara göz yuman yönetimedir.

    bu sözlükte içerisinde:

    imam, müezzin, din, hıristiyan, müslüman, porno yazan başlık açmak yasak. imamın ve müezzin'in kutsal yanı nedir? imam birine tecavüz eder başlığını açamazsın. pornhub italya'da ücretsiz premium hesap verir başlığını açamazsın, ben hıristiyanım, kendi dinim veya kilisenin bir yanlışı hakkında başlık açmak istesem açamam.

    ama "atatürk'ün yaptığı hainlik" diye bir başlık açabilirsin.

    ben buradan imamın tekine orosu çocuğu dersem o imam bana dava açıp hakkını arayabilir. peki atatürk'e hain denildiğinde atatürk anıtkabirden çıkıp hakkını eşit şartlarda savunamayacaksa, sözlük yönetimi de bunlara göz yumacaksa bunun adı ifade özgürlüğü müdür?

    bunun adı sözlük kullanıcılarını keriz yerine koymaktır, hükümete şirin gözükmek için onların da nefret ettiği atatürk'e hakaretlere kadar göz yummak yine onların hiç tasvip etmeyeceği şekilde imamı, müezzini, dini vs. "edep sınırları içerisinde" dahi eleştirmeye izin vermemektir.

    edit 2: sozlock'a göre bu entry'i debe'de olacaktır. neden? çünkü debeye giren bir çok entry'mden daha yukarıda en beğenilenler listemde. bakalım sedet'in dediği gibi ifade özgürlüğü var mı yok mu. yarın bu entry debe'de olacak mı merak ediyorum. ha umurumda değil de turnusol görevi olacaktır. atatürk'e hain denebilen yerde benim bildiğim kadarıyla sözlüğü eleştirmek de yasak çünkü.

    (bkz: kutsal ilgi kaynağı)
  • gereksiz hamle özgür bey
  • yine söylenene değil söyleyene bakacak olan düşük iq’ları başlığına toplamış karardır.

    bu mecrada atatürk düşmanlığı tık kazandırıyor tık. sözlüğü anlıyorum ama her şey para değil. ülkenin kurucusu, bir ülkenin kutsalıdır. dışarıda denk gelsem duvara çarpa çarpa sikeceğim tipler burda atatürk’ü ağzına sakız ediyorlar ve sözlük de üç maymunu oynuyor.
  • sözlüğün de çok da tınındaydı dedirten karar. bu sözlükte atatürk’e hakaret edenlerden daha fazla öven, seven insan var. yaptığı kezbanlık kusura bakmasın.
  • hoca sapına kadar haklıdır. özellikle (bkz: hakaret ve trollük fikir özgürlüğü değildir) söylemi %100 doğru bir önermedir.

    sol frame'de hükümet, islamiyet, diğer dinler aleyhinde birçok başlığın sansür yediği yerde önüne gelen atatürk'e sövebiliyor. bu mu peki özgürlük? sikimin özgürlüğü.
  • ekmegini kurulu duzenin bir baska sahibi olan,

    kemalist burjuvazi, istanbul sermayesi, boğaz burjuvazisi, liberal sermaye, laik sermaye, ulusal sermaye, milli burjuvazi, tüsiad vs.

    ve sozde modernite yanlisi ve bati saksakcisi, ozentisi lumpen kemalist kitleyi gazlayarak kazanan ve bu lumpen kitlenin parlattigi balon bir akademisyen olan sahsin yaptigi aciklamalardir. ona gore kendisinin hizmet ettigi gruplarin ve ideolojilerin degirmenine su tasimayan her turlu yapi oksuz kalmalidir. son tahlilde bu balon ekonomistin sozlugu takip etmeyi birakmasi olumludur ve sozlugun dogru yolda olduguna isaret etmektedir.
  • ekşi sözlük’ün x bir forum sitesinden tek farkı popüler olmasıdır. bu yüzden alınmış bence yerinde bir karar.
    böyle kararlar kişiseldir ve ekşi sözlük’ü etkilemez elbette.
    açıkçası benim ekşi sözlük’te yazarlığımın olmasının bana bir girdisi çıkışı yok. eskiden bu prestijdi ama şimdi ekşi’nin wow türkiye’den, donanım haber forum’dan ya da memurlar. net’ten farkı varsa söylesin.
    ekşi sözlük’ün bu halde olmasının sebebi ise herkesin bildiği gibi önüne gelenin yazar olması. türkiye’deki profesörlüğe benzedi bu iş.
    almanya’da tanıdığım bi dönerci abinin bile ekşi’de yazarlığı var lan. adamı küçümsemiyorum iyi bir insan ama bilgi, birikim, dünyaya farklı bir perspektiften bakış maalesef yok abimizde. dediğim gibi adamı küçümsemiyorum, haddime değil ama aranızda yazıyor işte gençler.

    hı bu arada diğer tanıdığım dönerci ise doktora yapıyor. mesleğe karşı bir yargılayıcılığım yok.
  • alfabetik sırayla:

    demir
    ekşi
    karar
    özgür
    sözlük
    taş

    bu kelimeler nasıl aynı 50 karakterin içine sığdı ya.

    hayat gerçekten çok garip.
hesabın var mı? giriş yap