• peki 14 gün karantinada kalacaklar mı? sanmıyorum.
  • bazı vatandaşların dönüş yolunda eşine/sevgilisine "bak senin için uçağı kapattım" diyebileceği romantik ortamı yaratan bakanlığa tebrikler.
  • iki ucu boklu değnektir.

    izin vermemek vatandaşını hastalığın daha yüksek frekansta görüldüğü(resmi sayılara göre) bir yerde tehlikeye atmak

    izin vermek ise, ülkeyi hastalığın yüksek frekansta görüldüğü bir yerden gelen kişilerce tehlikeye atmaktır.

    öğrencileri eve kapatırsın bir şekilde de, turist gidenleri ne yapacaksın? izinli sayman gerek bir şekilde. ayrıca bunun kontrolünü nasıl yapacaksın. bu insanlardan herhangi biri virüs kaptı ise, ailesini de izole etmen gerekecek. bunu yapabilecek miyiz?
  • niye geliyorlar? herkes yabancı ülkede 1 ay daha kalsın. boş yere neden ülkeye potansiyel virüs sokmaya çalışıyoruz.

    anlamsız bulduğumuz karar.
  • haydi hayırlı traşlar
  • türkiye'de karantinaya alınacaklarsa bu türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının en doğal hakkıdır.
  • kalsın diyenler, siz mal mısınız amk, kac yaşındasınız ya? okulunuz tatil oldu da gelip burada fikir beyan edelim mi dediniz. ya siz nasıl cahil nasıl beyinsiz yaratıklarsınız ya. bu söylediğinizin aptalliginin sebeplerini açıklamaya çalışmayacağım bile. yeminle sinirden delirdim. beyinsiz sürüsü.
  • artık bu insanlara da rica ederiz evinizden çıkmayın, derlerse kafayı yiyeceğim. tamam vatandaşımız gelsin tabii ki ama önlem alınması lazım. daha umreden geleceklerin tedirginliği geçmeden bir de bu çıktı.
  • nasıl gerçekleşeceğine dair bilgiye ihtiyacım olan izin.
    arkadaşım almanyada erasmusta. thy ye ulaşamıyor. thy nin sitesinde uçuş görünmüyor. biletleri nasıl alıcaklar?

    bilgilendirebilen olursa çok sevineceğim.

    edit: pegasus sitesinde uçuşları açmış, thy de açmak üzeredir diye düşünüyorum. bilgilendiren arkadaşa teşekkürler, mesaj gönderemedim.
  • muhakeme gücünüz yok mu? aynısını ingiltere yapsa “ bak ingiliz vatandaşı olmak böyle bir şey, tek vatandaşı için bile uçak kaldırır” dersiniz. aynısın türkiye yapınca orada kalsınlar diyorsunuz.

    onlardan biri de ben olacaktım. iş için haftalar öncesinden alınmış ispanya biletimi, virüsün yayılmasını hatta ispanya’nın karantina altına alınacağını ön görüp, 8 mart tarihinden beri iptal ettirmek istiyordum. ispanya’da vaka sayısı 100 bile değildi. ispanya’daki ortak “burada sorun yok boşuna endişe ediyorsunuz” diyerek projeyi iptal etmeyeceğini söyledi. sonraki 2 gün ispanya’da virüsün yayılma hızı öyle büyüdü ki, uçuşa 24 saat kala onlar iptal etmek zorunda kaldı. yoksa şu an orada ülkeme dönmenin yollarını arayacaktım.

    tabii ki gerekli tüm güvenlik önlemleri, karantina uygulamaları olacak şekilde ülkeye girişleri yapılmalı. ama tüm türk vatandaşlarına gerekli destek sağlanmalı.
hesabın var mı? giriş yap