• demirtaş'ın kırşehir'de cacabey meydanı’nda toplanan binlerce kişiye şu sözleri söylediği mitingte gerçekleşmiştir:

    “modern çağın köleleri gibi çalıştırılan kardeşlerim, taşeron işçilik diye bir şey olmayacak. evde çalışan kadınlar, sigortanız olmalı, emeklilik hakkınız olmalı. elinde para sayma makinesi olandan daha çok vergi alacağız. tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik, bugün çiftçi kendi karnını doyuramıyor. küçük üreticiyi bitiriyorlar. kanada’dan mercimek ithal ediyorlar. tarım bitiyor. tarım biterse köy biter, köy biterse kültür biter.”

    adam "taşeronlaşma" diyor, "tarım bitiyor" diyor, "köy biterse kültür de biter" diyor ve faşistler saldırıyor.

    tek bir kaynağı olan ve kimlerin gönderdiği, kimlerin kolladığı çok belli olan faşist saldırı.
  • 14 mayıs 2015 recep tayyip erdoğan van mitingi'ndeki katılımın düşüklüğünü gören faşistlerin kırşehir'de kudurma reaksiyonu.
  • hdp'nin batı'da düzenlediği mitingler, ironik bir şekilde batı'da mhp'nin oylarının yükselmesine neden oluyor. şaka gibi ülkeyiz arkadaş.
  • öncelikle kırşehir'de hdp'nin ne işi var demek, kırşehirlilere hakarettir.

    bu şekilde savunmak hoş olmasa da, kırşehir, kürtlerle türklerin kardeşçe yaşadığı anadolunun en güzel kentidir. nüfusunun %20'sinden fazlası kürtlerden oluşmaktadır.

    aynı şekilde kırşehir'in türk nüfusunun da önemli bir kesimi, sosyal demokrat ve atatürkçüdür.

    bunca yıl kırşehir'de, hep, dep, hadep, dehap, dtp, bdp parti teşkilatları olmuş, mitingler düzenlenmiştir. ama nasıl oluyorsa, hdp kimliği ile kürt siyasi hareketi, kendine yeni ufuklar çizip memleketin tamamını kapsamaya çalışan bir politika izlemişken, şirin kırşehirimizde bu olayın olmasının tek açıklaması provokasyondur.

    kırşehir'de akp veya mhp'ye oy verenler de bilirler bunu. kimse bu olayı kırşehirli galeyana gelmiş bir kitleye mal etmemeli. bu olayın ardında başka bir güç var.
  • devlet bahçeli tunceliye gelince ortalığı ayağa kaldıranlar, vanda chp'yi taşlayanların ülkeyi sürüklediği bölünme sürecinin sonuçlarından birisi.
  • bölücülerin yaptığı faşist saldırı.

    miting yapmak isteyen bir partiyi buralar bizim yerimiz, yaptırmayız şeklinde ayar vermeye kalkarsan bölücüsündür.
    parti binası açan bir partiyi sizi barındırmayız burada edasıyla her gün camlarını taşlarsan, korku salmaya çalışırsan bölücüsündür.
    ülkenin doğusuna gidin, defolun, batısına gelmeyin derseniz bölücüsünüzdür.

    bölücülüğün kendini gösterdiği iller arasına bugün kırşehir'de katılmıştır.

    nedir bu kadar korkunuz bir partiden, vatanı mı kurtarıyorsunuz 3-4 milyon oy alan bir partiye miting yaptırmayarak, şube açtırmayarak yoksa vatanı mı bölüyorsunuz düşünün.

    edit: kırşehir halkına bölücü demek istemiyorum. bölücülük kendini o ilde göstermiştir ve vatanını seven kırşehirliler bu olaya cevabını verecektir. olay mhp'nin oylarını aşağı çekmek için bir tiyatro da olabilir, ülkücüler diye kendini tasvir edenler de yapmış olabilir. hdp'yi batıda istemeyen kim ise sadece bölücülüğe hizmet eder. mhp ve ülkü ocaklarından da kınama, tavır koyma gelmelidir bu tarz saldırılara.
  • "kırşehir'de" den sonrasını okumadığımdır.
  • çok şükür ki akp'ye rağmen bebek katillerine haddini bildirecek kardeşlerimizin var olduğunu bir kez daha görmemizi sağlamış olay.
hesabın var mı? giriş yap