• bu tarihteki 1211 sayili kanun uyarinca bugun kullandigimiz (bkz: para)lar cikartilmistir.
  • çarşamba gününe denk gelen tarih.
  • aramızda doğum gününü paraların üzerinde gören insanların dolaşmasına sebep olan kanunun çıkarıldığı gün.

    okul numarası da 1211 ise...

    o değil de kızın biri bana çıkma teklif etmişti lisede; sebebi ricky martin ile aynı gün doğmuş olmammış. kızın salaklığı katmerli yani. hem benim doğum günümü yanlış biliyor (inşallah ricky martin'inkini yanlış bilmiyordur gerizekalı. hadi ben neyse de... hayranı olduğun adamı bari iyi tanı.) hem de birine sırf doğum gününden dolayı yanaşmayı deniyor. kabul etmedim tabii. 'arkadaş kalalım zeynep; sen çok iyi birisin. çok sempatiksin. sorun sende değil bende. sen daha iyilerine layıksın.' dedim. bu arada bendeki ezikliğe bakar mısın? atanmış başbakan gibi, kendi özelliklerimin hiç öneminin olmadığı bir işin içerisinde buluveriyorum kendimi.

    yalnız şimdi konuştukça bir aydınlanma yaşıyorum. bu zeynep bana çıkma teklif etti ve sonra ben kabul etmedim ve de bunun bir kız arkadaşı gelip bana "zaten zeynep sana sen ricky martin ile aynı gün doğduğun için çıkma teklif etmişti." dedi. bence bu salak bana çıkma teklif etti ama bunu ya yanlışlıkla yaptı ya da kabul edilmeyince uydurdu bu ricky martin işini. bu zamana kadar boşuna üzülmüşüm. benim vasıflarım da konuya dahil edilebilir yani belki de. ;) durum o kadar da kötü değil!

    neyse işte işin özü bu önemli tarihler böyledir. bazıları da çok önemlidir. 14 ocak 1970 herkesin cebinde bulunan hoş bir tarihtir. hojtur ama bana na? bende para yok ki!

    edit: şimdi baktım da 1211 sayılı türkiye cumhuriyet merkez bankası kanunu 26 ocak 1970 tarihli ve 13409 sayılı resmi gazetede yayımlanmış.
hesabın var mı? giriş yap