• brezilyalı psikoloji öğrencisi 24 yaşındaki bruno borges'tir. geçtiğimiz pazartesi gününden beri kayıpmış. ancak giderken ardından bıraktığı odası çok garip. 14 kriptolu kitap, yazılarla kaplı duvarlar-dolaplar ve giordano bruno heykeli.

    konuyla ilgili portekizce makale

    aynı makale ingilizce çeviri*

    konunun tartışıldığı reddit linki

    redditteki özetin türkçesi translate yardımıyla şöyle bir şey oluyor:

    - 24 yaşındaki bruno borges geçtiğimiz pazartesi kayboldu. ailesi yatak odasını kontrol etmeye gittiğinde 14 şifreli kitap buldu, duvarlarını ve dolabını yazıları ile örtmüştü ve filozof giordano bruno'nun bir heykeliyle karşılaştılar . (fotoğraflar makalede)

    - bruno borges, ailesi tarafından aynı pazartesi öğle saatlerinde görüldü.

    - yatak odası son bir ay boyunca kilitliydi. ebeveynleri tatile çıktı ve onunla kalan kardeşleri bundan sonra kardeşleri odasını kilitli tutmaya başladığını söyledi.

    - çok zeki bir genç adamdı. annesi, daha önce çok fazla okuduğu için biraz endişelendiğini söyledi. ama o, genellikle gayet ağır kitapları okumayı bırakmadı. incil'i ve shakespeare'in çalışmalarının tamamını okumuştu.

    - yazılarının hepsi teknik anlamda mükemmel, simetrik bir şekilde yazılmış. semboller ve çizimlerle dolu. ayrıca kendisi ve bir uzaylının bulunduğu bir tablo da bulundu. (resim de makalede)

    - annesine, bir proje üzerinde çalışmakta olduğunu ve para istediğini söyledi. annesi projenin ne olduğunu söylemesi koşuluyla istediği parayı ona vereceğini söyledi. bruno bir sır olduğunu söyledi, bu yüzden hayır dedi. ayrıca annesinden, çalıştığı işinden istifa etmek için izin istedi, böylece projesini yapabilirdi. bir doktora danıştıktan sonra, annesi bu isteğini kabul etti. genç ortadan kaybolduktan sonra, kuzeninden r$ 20000 (yaklaşık $6000) civarında bir para aldığı ortaya çıktı.

    - annesine, insanlığı iyi bir şekilde değiştirecek 14 kitap yazdığını söyledi.

    - daha önce 5 kitap yazmıştı, ancak bunlardan birine patent vermeye çalıştı ancak yapamadı.

    - annesi oğlunun hiç psikolojik sorunu olmadığını ama onun odasında ne yaptığını görseydi dehşete düşüp yardım isteyeceğini söyledi.

    - kitapların şifresini çözecek birilerini aranıyor ve polis davayı araştırıyor.

    - insanlar ayrıca bruno borges'ın giordano bruno'ya biraz benzediği gerçeğinden ötürü komplo teorileri üretmeye başlamış. (resim makalede)

    makalede daha fazla ayrıntı var ama zaman kıtlığından çeviremedim. kuzenin ve annenin kitabı okuyup mükemmel buldukları gibi ayrıntılar da var.

    neyse devamı daha geniş zamana...

    ek: şizofreni seçeneği ciddi ciddi tartışılıyor. ancak genel kanı bu düzen ve simetrinin şizofrenik eserlerde alışıldık olmadığı yönünde. paylaşılan örneklerden bir tanesi. daha fazla örnek reddit yorumlarında mevcut.
  • tam sembolbilimci robert langdon'a göre bir macera aslında; bu genci bulsa bulsa o bulur.
  • sözlüğe gelip bu başlığı açmış gençtir. buradan da avrupa'ya geçip kendi reklamını yapacakmış.
  • benzer bir durum 15-20 yıl önce bizim tvlere çıkan adını/programı hatırlamadığım bir gençte vardı. kitaplar, sayfalar dolusu yazılar, ufo teknik çizimleri olduğunu söylediği şifreli metinler yazdığını söylüyordu ve gayet hareretli bir biçimde savunuyordu.

    daha sonra şizofreni teşhisi koyuldu ve tedavi edildi, bir programa daha çıktı durumu baya iyiydi yazdığı yaptığı şeyleri hastalıktan dolayı olduğunu şimdi daha iyi hissetiğini falan söylemişti.

    (hatırlayan kaydı falan bilen varsa mesaj atsın zamanında aramış ama bulamamıştım)

    resimlere yakında baktım da şu resimdeki çizimlere yakın şeyler vardı bizimkindeki ufo plan, motor çizimlerinde de :/
  • akabinde ne olduğunu merak ettiğim genç. ne kitapların ne anlattığı konusunda ne de gençle ilgili ne olduğu konusunda bir bilgi yok. bilen bir aydınlatsın, renklendirsin bir zahmet.

    not: kaynak dili ingilizce de olabilir problem değil.
  • müge anlı'ya havale edilmesi gereken hadisedir
hesabın var mı? giriş yap