• sevgili sözlük ve suserlar. 3 4 ay önce lenovo dan ideapad s145 15ast model bir laptop aldım. yaklaşık 10-15 gün önce bios güncellemesi yaptım sürekli uyarı veriyordu çünkü ilkinde ertelemiştim ama tekrar uyarı verince hiç bir ayar veya seçeneği değiştirmeden güncelleme yaptım. sonrasında fan yangın var gibi sürekli ve hızlı şekilde çalışmaya başladı. kendi araştırmalarım sonucu biosa performance ve quiet seçenekleri geldiğini gördüm. bu nedenle fanın performance ayarında kalması çalışma nedeni imiş.

    neyse ayarı değiştirdim ama bios işlemiyordu maalesef. fan düzelmedi. bir kaç gün uğraştım. sonra telefonla teknik desteği aradım. uzaktan destekle benim yaptığım işlemleri tekrar tekrar üç gün bana yaptırdılar sonuç alamadık. neden üç gün çünkü her aradığımda farklı biri çıktı. anlatmama rağmen aynı şeylerde ısrar ettiler. neyse sonra bana büşra isimli temsilci servise aldıralım bu işlemler sonuç vermezse serviste bios silinip tekrar yüklenecek yurtdışından gelecek dedi ama tekrar aradığımda kendisine bağlanmadım. sonra cihat isimli temsilci ile temas kurdum. o da bir dizi ritüelden sonra :) servis kaydı açtı ve serviste çözülür diye bilgisayarı aras kargoya vermemi söyledi. buraya kadar her şey normaldi.

    sonra kargom servise ulaştıktan 2 3 saat sonra geri bana kargolandı burada bir kıllandım. bugün teslim aldığımda ise hiç bir şekilde sorunun düzelmediğini gördüm. tekrar aradım. cihat çıktı karşıma dedim böyle böyle. kontrol ediyorum falan biraz müzik dinletti dedi ki donanımsal bir şey yok ondan geri gelmiş. dedim zaten yok seninle konuşmadık mı bios sıkıntı yazılım sıkıntısı var. niye servise alıp geri yolluyorsun o zaman. prosedür diyor önce donanıma bakacakmış. dedim sonuç yurtdışına mail attık bekliyoruz. dedim aramasam nerden bileceğim? bilemezsiniz diyor. dedim hani serviste olacaktı bu işlemler ağzınızla söylediniz? yok yurtdışına mail attık gelince işlem yapacaklar size.

    böyle saçmalık olmaz beni günlerdir oyaladılar insanların aklıyla alay etmeye alışmışlar türkiye'de. sizi bu ikircikli hareketlerinizden dolayı şikayet edeceğim diyorum. istediğiniz yere edebilirsiniz gibi pişkin cevap alıyorum. nasıl olsa başlarına bir şey gelemeyecek biliyorlar. tavsiyem asla fiyatı uygun falan diye bu üçüncü sınıf internet kafecilerden bilgisayar falan almayın. teknik destek boş zamanlarında gta vice city oynayan tayfadan hallice. sorun çözme işinde yetersiz ve bilgisizler. benim zamanımı çaldılar bilgisayarla iş yapan insanım başka ülkede olsa tazminat davası açarım. diyeceklerim bu kadar büyük bir rezalet gibi görünmüyor belki ama düpedüz müşteriye saygısızlık.

    edit: bilgisayarım 2. kez servise gitti yine çözmeden gönderdiler. sonra şikayetvar yazıma istinaden aradığını söyleyen beyefendi ne hikmetse benim aramamdan sonra arıyor size dönecektim diye 3.kez servise istedi ve kesin çözüm sözü verdi. bakalım ne olacak
  • l340 modeli var bende de. grafik kartı devreye girince lenovo a380 moduna girip uçağı kaldırıyorum. ısı desen ohh. jet engine mübarek. lenovo artık yok benim için.
  • türkiye'de teknik desteği "boş zamanlarında gta vice city oynayan tayfadan hallice" olmayan bilgisayar markası var mı? apple falan alırsanız farklı sadece. asus'un teknik servisi merdiven altı bir dükkan. lenovo'nun telefonla destek vermesi bile bir artı.
  • müşteri bilinci ve farkındalık için up lıyorum. marka model farketmiyor. benzeri şeyler sıklıkla yaşanıyor.

    kaliteli bir satış sonrası desteği için maliyetinin misli misli fazlasını ödüyoruz. bu parayı haketmeleri gerekiyor.
  • böyle pişkinlik oluyorsa eğer, bu firmanın yabancı kurumsal adreslerini bulup orayla iletişime geçmek, hatta söz konusu servisi de şikayet etmek yerinde olacaktır.
    eminim bu olaylar türkiye'de bu kadar geniş yürüyor.

    belki bu üründeki sorun tamamen çözülmeyecek ama servisin yaptığı yanına kâr kalmamalı diye düşünüyorum. tüketici hakkı bilmem ne vs artık herkes ezberlediği için bu tarz girişimleri farklı çözümler bulmak lazım. mail olarak en tepedeki isimlerine ve şirket hesabına bilgi verilmeli. gerekirse twitter'dan en resmi hesabına ve hatta üst düzey isimlerine kadar iletilmeli.
  • 9/10 rezalet puanım. geri kargoyu başkasına yollasalar 10/10 olurdu.
  • 10/10 rezalettir ve bu rezaletler listesine lenovo'nun bir olayini daha ekliyoruz.

    fiyat performans ve teknik servis bakimindan en alinabilir markasi lenovo iken son birkac senedir turkiye'ye gelen diger markalar gibi lenovo da bozdu kalitesini. en son gecen yil bilgisayar alacakken lenovo hep aklimda olmasina ragmen arastirinca bu servis sacmaliklarini gorunce vazgecip hp almistim. hp eskiden o dillere destan olan isi problemini cozmus ve performansini arttirmisti ve bende de bir sikinti yaratmadi henuz. lenovo'yu da copler listesine eklemis bulunduk.

    yazarimiza da vazgecmeyip il tuketici hakem heyetine basvurmasini oneririm. bilgisayarlar is yaptiginizdan kaybettiginiz isleribde belgeleyerek bu ahlaksizlardan catir catir alin.
  • güzel rezalet.
    ama lenovo servisi için sıradan ve normal.
  • marka model fark etmeksizin her servis o hale geldi.
    ancak bilgisayar sorunları artık özelleşti. hiç denk gelmediğim sorunlar ortaya çıkıyor. buradaki servis elemanları da hiçbir halt bilmeden standart ayarları önerip duruyorlar.
    denetim mekanizmasını olmadığından zaten bahsedilmiş. dolayısıyla ne yapılabileeğini artık ben de bilmiyorum. eğer ingilizceniz varsa, ingilizce canlı yardım bölümlerinden yardım almanız çok daha mantıklı duruyor global siteleri üzerinden.

    tanım: standartlaşmış, normalleşmiş, can sıkan bir bilgisayar firması teknik destek rezaleti.
hesabın var mı? giriş yap