• doğrusu "14 temmuz 2020 sağlık bakanlığı atama kurası rezaleti" şeklinde olan ama malum karakter sınırlaması yüzünden bu şekilde açılmış başlık.

    çaylak arkadaşın ricası üzerine gayet açıklayıcı olan cimer şikayet metnini paylaşıyorum:
    "tc. sağlık bakanlığının 14.07.2020 tarihi saat 10.00 da, 2020 yılı 3. dönem ilk defa ve yeniden atama kurası 2. oturumu, covid-19 sebebiyle youtube isimli platformda sağlık bakanlığı'nın resmi sayfasında canlı yayınla gerçekleştirilmiş, tabip, eczacı, uzman diş tabibi ve diş tabiplerinin ataması yapılmıştır. atama kurası altındağ 5. noter katibi raife üçler hanımefendinin huzurunda, türkiye noterler birliği çekiliş programı kullanılarak yapıldı. katılımcı ve münhal kadroların karıştırılması için programa 4 adet rakam noter katibi tarafından rakam topları rastgele seçilerek izleyicilere gösterilmeden yalnızca sesli belirtilmiş olup okunan rakamlar 4 9 8 4 olduğu halde , bilgisayar rakamları 4 904 olarak işleme almıştır. bu hatanın kuranın objektifliğini olumsuz yönde etkilediği aşikar olup atama kurasının tekrarını talep etmekteyim. kura çekiliş canlı yayın kaydı sağlık bakanlığı'nın youtube adresinde bulunmaktadır, sözü geçen hata 01:10:00 dakikada gerçekleşiyor, incelenerek gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim."

    kurayı buradan izleyebilirsiniz.

    edit: hatanın yapıldığı dakika
  • içinde bir devlet kurumu olduğu için şaşırtmayan ''hata''.
  • bilerek ya da bilmeyerek yapılmış rezalet gibi rezalettir. binlerce kişinin hayatını etkileyen bir olayda nasıl böyle bi hata yapılabilir akıl alır gibi değil. orda kaç kişi oturuyor. birisi de demiyor mu hata yapıldı diye
  • kuranın tekrar edilmesiyle çözülecek olan rezalettir. bunun başka bir çözümü olamaz. bir çok insanın kaderini etkiliyor orada yazılan sayı.
  • ustunde durulmasi gereken bir konu
  • çözüm olarak bunu kabullenip özel hastanede çalışmamız gerektiğini düşünen sivri zekalıları ortaya çıkartan rezalettir. hay allah neden aklımıza gelmedi acaba bu dahiyane fikir?
  • 4904 kişiye hayırlı olsun.
    4984 seninde milletvekili akraban olsaydı seninde kurada adın çıkardı.

    kurada yanlışlıkla 4984 numarası çıkmış kura.
  • her ortamda doktorlara, eczacılara nefret kusan sözlükçüler tarafından tabii ki de ilgi görülmeyen rezalettir. twitter'da #atamatekraryapılsın hashtagi altında olayı takip edebilirsiniz
  • kuradan önce boş kadroya başvuran hamile hekimi tehdit eden bakan eşini hikayesi vardı eskiden
hesabın var mı? giriş yap