• aynı zamanda her konu için "biz biliriz" diyen devlet büyüğüdür.
  • sayın trump a tebriklerimizi ilettik. sayın putin e durumumuzu anlattık gibi çoğul yapılı cümleler kurar çünkü bunları ileten bir tercüman vardır arada.

    şu haber metni düşündürür mesela ;

    "başkanlık seçimleri sonrası trump ı ilk arayan cumhurbaşkanımız oldu "

    nasıl oldu a.q adam how are you demeyi biliyor bir tek.
  • bu adama fahri doktora vere vere kendisini akademisyen zannettirdiler. tünele girip baret takıyor, mühendisim zannediyor; hastane denetlerken beyaz önlük giyiyor, hekim olduğunu zannediyor; yargı üyelerine posta koyuyor, savcı oldum zannediyor...
    bence bu ülke malum şahsın rüyası. geri kalan herkes de tuzluk.
  • gerek te yoktur. 300 bin milyon danışmanı varken, kendi gündemi de bu kadar yoğunken gereksiz uğraşı.
  • özendiği padişahlar 3-4 yabancı dil konuşup, aruz şiir yazıp, beste yapan adamlar iken, haftanın 7 (yazıyla yedi) günü kendi dilinde konuşma yaparak padişah olabileceğini sanan devlet büyüğüdür. ulan son halife bile ressam be, yuh.*
  • daha mühimi ülkeyi yönetmeyi öğrenememiş olmasıdır. "hepiniz susun, benim dediğim olur" mantığıyla ülke mi yöneten bir devlet büyüğünün, ingilizce öğrenememesi çok büyük bir eksik değil.
  • ingilizce öğrenmeyen, dünyaya türkçe öğreten lidereröröreörö...
  • olum bu muhalif kafası çok ilginç lan. adam sabah kalkıyor, çayını içmeden simidini yemeden acaba bugün hükümete cumhurbaşkanına nasıl giydirsem diye düşünüyor.

    yukarıda bir entry'de de belirtilmiş. birçok osmanlı padişahı tercümanlarla aracısız konuşacak yabancı dil biliyordu ama bizim muhalefet onların da devlet adamlığını eleştirip hiçbir şey bulamazsa oğlancı diyor.

    cumhuriyet tarihindeki tüm devlet adamlarının ingilizcesini toplasan ecevit'in ingilizcesinin üçte biri etmezdi. peki ecevit'in bu derece ingilizcesi onun yönetimindeki türkiye'yi süper güç mü yaptı.

    muhalefet etmeyin demiyorum. yine edin ama önce bir düşünün acaba eleştirdiğim özellikler benim savunduğum insanlarda, oy verdiğim partinin yöneticilerinde hangi seviyede. ondan sonra eleştirin.
  • devlet büyüğü olduktan sonra dil mil öğrenilmez kardeşim ! adamların işi harbi yoğun. başlarını kaşıyacak vakitleri yok...o dediğiniz zor...
    ama...
    ama sen kalkar devlet kademesine aday olan insanlara üniversite mezunu olma ve en az iki dil bilme zorunluluğu koyarsın, hem cahil kesim bizi yönetememiş olur hem de millete rezil olmayız !
    yoksa kuyruğumuza teneke bağlayan cok olur ...
hesabın var mı? giriş yap