• kibris - değirmenlikte konuşlanmış askeri birliğimiz. kıbrısın en derli toplu birliği olarak tanımlanır(-dı ) . değirmenlik ise lefkoşa'nin doğusunda bulunan bir köy-kasaba vari sakin bir yer(-di). annan plani kabul edilse bile kibrisi terk etmeyecek tek birlik bu tugayımızdır(-dı).

    edit 1 : 2005 -2006 ylında 305. dönem yedek subay olduğum zamanda bünyesinde karargah taburu haricinde 2 piyade , 2 tank, 1 top, 1 hava savunma, 1 istihkam taburu/bölüğü bulundurmakta idi. bahsi geçen zamanda bekar uzman/astsubay ve asteğmenleri aynı lojman (terk edilmiş rum evleri) içinde koyarak ast-üst ilişkisine çok zarar verdiği bir gerçektir. (günümüz ordusunda genel kurmay başkanı omzu üzerinden selfi çeken uzman erbaş olduktan sonra benim şikayetim de kedi osuruğu gibi kalır tabi)

    edit 2 : ne kofi annan kaldı ne butros gali ne de ban ki-moon . o piyon insanlar kahrolası pvc atlarına binip l_ yaparak gözden kayboldular.
  • iki gün sonra katılacağım usta birliğim. bu birlik hakkında bilgi sahibi olanların mesajlarını dört gözle bekliyorum.
  • 347. kısa dönem sınav sonuçlarından anladığım kadarıyla tugay seviyesinden alay seviyesine inmiş olan 5 ayımı yemiş birliktir. çölün ortasında olmasıyla meşhurdur. bir de buranın rahatlığı sadece buraya değil kıbrıs'a özeldir. tabi bu rahatlık yanlış anlaşılmasın, hergün 2 saate yakın spor, atış, denetleme, ayda bir tatbikat, bunun için eğitim vs. gırla gider, ama jiletçisi, hapçısı, psikopatı burada barınamaz. duyulur bilinirse, ki kuşkunuz olmasın bilinir, hemen kırklareli, edirne yolu görünür bu er kişiye. bu açıdan kafanız rahat olur. temiz çocuklarla askerlik yapar, abi kardeş geçinir gidersiniz.
  • kıbrıs'ta tugay seviyesindeki tek tsk birliğidir
  • 331. kısa dönem olarak ömrümün 4 ayını feda ettiğim , barakalardan ibaret çöl ortasına kurulmuş zırhlı tugay.
  • santral telefonu 03922324497'dir.
  • usta birliğim. 2006-2007 yıllarında muharebe simülasyon dershanesi bünyesinde janus/jcats operatörü olarak vatani görevimi ifa ettiğim komutanlık. ada'nın en şanslı 20 askeriydik. silah yok, nöbet yok, sabah 8 akşam 5, cumartesi pazar tatil. klimanın altında, bilgisayarın karşısında misler gibi askerlik. olur da adaya düşerseniz bu dediğim birliğe girmeye çalışın. tam olarak şöyle bir askerlikti.
  • asteğmen olarak 2011 yılında 8 ay bulunduğum tugaydır. 8 ay gündüz eziyet akşamları adada yaşamın sürdüğü ortamdır. kim ne derse desin gidenlerin şanslı olduğu askeri birliktir. zeytin mevsiminde hasat'ın erlerce yapıldığı zeytinlerin yarısının heba edildiği ortamdır. ayni zamanda tuvaletini yapacak su bulamazken çiçeklerin itina ile sulandığı tugayıdır. eski rum evlerinin lojman yapıldığı rütbeliler için tatil köyü kıvamındadır.
  • 349 kd olarak benim de ömrümü yemiş, ama bir o kadar da eğlendirmiş tatil köyünden bozma zırhlı tugay.
  • 374. kısa dönem olarak hava savunma bataryasın da 5 ayımı alan bir cehennemdir
hesabın var mı? giriş yap