*

  • de, da ve ki eklerini doğru yazamayan, bir yarrağa yaramayan cahil çomar tarafından eleştirilen dayıyı içeren videodur.

    edit: dayı defalarca 60 yaşına kadar çalışıp sonra bu hayatı tercih ettiğinden bahsediyor.
  • günde iki belki üç paket sigara içen insanlar içermektedir.
  • 140 journos'un en boş videosuna konu olan dayı.
  • şehir hayatına "hasiktir" çekmeyi salık veren, şehir hayatını kırsala taşıyıp ergen oyalayan, doğal bir hayat yaşamaktan ve doğayla iç içe olmaktan bahseden karl marxa benzeyen bir amca içeren video. video neoliberal ekonominin ideolojileri bile nasıl bir meta haline getirip pazarlanabileceğinin ve herşeyin kapitalist sistem içerisinde bir ürün olarak pazarlanabileceğinin en güzel örneklerinden birini temsil ediyor aslında. ağzından her kapitalizm karşıtı dökülen kelimeye karşın, kurduğu oluşumun bir işletme olduğunu yer yer vurgulaması, şehir hayatına yapılan eleştirilere karşın kullanılan bütün gıda ürünlerinin seri üretimin bir ürünü olması ve asla doğal bir üretim yapılmaması kendisiyle en büyük çelişkilerini oluşturuyor. beyaz yakalılara işlerini bırakıp küçük köylerdeki işletmelerde garsonluk ve bulaşıkçılık yaparak daha mutlu olacaklarını söylemesi ise ne yalan söyleyeyim beni epey güldürdü. savunduğu sol ideolojiden tamamen bağımsız ve zıt olarak gayet hedonist bir yaklaşımı ve günübirlik hazlara dayalı bir yaşantısı var kendisinin. oraya gelenlerin ise paradan sıkılmış ve kendisine bir süre macera arayan zengin çocukları olduğu kabak gibi ortada. hayat kaygısı olan, orta veya alt sınıftan gelen insanların bu tarz bir yaşantıyı benimsemesi ve herşeyi geride bırakması çok zor çünkü kaybedecekleri çok fazla şey var.

    son olarak şunu da eklemek isterim ki, insanın doğası üretime dayanır ve insan üretmeden var olabilen bir canlı değildir. her ne kadar içinde yaşadığımız ekonomik sistem bizi belirli zorunlulukların ve stresin içerisine hapsediyor olsa da, yine de bu sistem içerisinde bir şekilde üretimin bir parçası olabilmek ve mücadele edilecekse bile bunu emek vererek ve düşünerek yapabilmek gerektiğine inanıyorum. doğayla bütünleşmek, insanın bütün kazanımlarını ardında bırakıp bir anda bulaşıkçılık yapmasından çok daha fazlasıdır bence. her bireyin sistemin arkasındaki gerçeği sorgulaması için önce içerisinde bulunduğu sistemi ince ve analitik bir biçimde analiz edebilmesi gerekir. bir köşeye çekilip kapitalist sistemin beraberinde getirdiği yöntemleri kullanarak bunun aksini savunuyormuşçasına üretmeden ahkam kesmekle karşı olduğunuz sistemi değiştiremezsiniz. bir liberal olarak bile kendisinden çok daha eleştirel bakabiliyorum savunduğum ideolojiye. zaten olan orada zamanını heba eden gençlere oluyor bence. amca yaşını başını almış keyfine bakıyor.
  • seyrettim ve hayatımda bundan daha rahatsız edici bir şey izledim mi diye düşünüyorum. "kimlerle hiç karşılaşmamak istersin?" sorusunun cevabı benim için bu videodaki insanlar sanırım. çoğunlukla konuşan adamdan daha çok, o 3. dakikada görünen... koca adam, yaşlı açıkgöze "insana babası yapmaz senin yaptığını" deyip deyip öpüyor ya. elimde olmadan adamın babasını düşündüm. ve pek çok ihtimal için aklımda beliren baba adına biraz içim ezildi. ne yaptı acaba çocuğu büyütürken? ne yaptı da biz o şeyi yakalayıp yapmayalım? on dakikalık video bana var olmak, kendini tanımak, ebeveynlik, yaşamı anlamlandırmak gibi pek çok farklı noktadan çok şey düşündürdü.
    ve sanırım hiçbir şey yetişkin olamamış insanlar kadar zorlamıyor beni bu hayatta.
  • bir adet, kapitalizme siktir çekmiş fakat emekli maaşı ve ikramiyesiyle kendi kapitalizmini kurmuş, kırk yıllık beylik geyiklerle kafa ütüleyen sakallı engin abi içeren video.
    buram buram kibir, sigara dumanı, poz, şekil ve sahtelik.
  • mağaradan haberler
  • valla kimse kusura bakmasın, olmuş videodur. bu kadar kaliteli anlatılabilirdi. şahsen ben çok beğendim. özellikle de engin abinin samimi tavrını.

    --- spoiler ---

    “hasiktir” lafı, önemli bir laf.

    --- spoiler ---
  • hem imrendim, hem imrenmedim.hem anladım, hem anlamadım.
  • o kadar temiz havanın içerisinde o sigaralar hiç olmamış.kaliteli yaşam arzusuyla çelişiyor adeta.
hesabın var mı? giriş yap