• şans eseri ölen olmayan yangındır. yine duman çıkmasına rağmen kanırtarak yol almaya çalışmalar devam etmiş.
  • sanki bir film setindeyiz devamı gelecek der gibi.
  • son iki hafta içindeki dördüncü otobüs yangınıdır. her zaman olduğu gibi "henüz yangın sebebi bilinmemektedir."*
  • can kaybı olmaması tesellidir. denetleme ve ağır ceza olmadıkça ne yazık ki böyle haberler duymaya devam edecek gibiyiz.
    duterte'yi çok sevmem, ancak onun bazı konulara getirdiği metotlar caydırıcı olabiliyor. örneğin ben ülkeyi yönetiyor olsaydım, bu haberlerden sonra adı geçen firmaları 1 sene boyunca trafikten men ederdim. sağlam bir para cezası da eklerdim. süreleri dolduğunda tüm otobüslerini en üst standartlarla denetimden geçirirdim, 1 tane bile araçlarında kusur var ise, süreyi 6 ay uzatırdım. %100 güvenilirlik kazanmadıkça da trafikte dolaşan bir firma olmalarına izin vermezdim. bazı toplumlarda ciddi kararlar almak gerekiyor. duterte'nin yöntemleri bazı konuda saçma olabilir, ama kamuoyunda %80'lerde desteğe ulaşmıştı bir ara aldığı ciddi kararlar sebebi ile.
    örneğin hayvan barınağında suistimal, hayvanlara işkence yapıldığı bilgisi kanıtlandı. çıkar adı karışan sorumluları vatandaşlıktan. sınır dışı et, bak bakalım bir daha başka sorumlular yeltenebiliyor mu. aynı şekilde tecavüzcüleri. çıkar vatandaşlıktan, dünya'da birçok çatışma bölgesi var. götür oraya paraşütle sal. illa ki caydırıcı bir yönü olur.
    o yüzden belli konularda insanları caydırıcı yaptırımlar gerekiyor.
  • üstteki arkadaşa ithafen kardeş ha mayın üzerine oturmuşun ha metroda en arkada motor üstüne oturmuşun insan rahat rahat yolculuk yapamaz habire kafada kaçış planı yaparak yolculuk biter mi yaa
  • bu nasıl uğursuz bir firma, binmeyin arkadaşlar. çok şükür can kaybı olmamış...
  • bu şoförler ve ''insan kalitesi'' oldukça şaşırmayacağız. ne alaka diyeceklere, röportajdaki gençler ne diyor, olacağı belli idi, hararet yaptı, duman geldi. buhardır o gerçi de yine de, hararet yapan otobüse teknik destek veya otobüs istenmez mi, niye zorluyorsun arkadaş ? bunu yapan, yapacak beyinleri işe alan çalıştıran insanlar bu firmalar, başta da malum firma.

    yazmayım yazmayım diyorum, derdini sikeyim derler diye, her gün olan şeylerden biri diye yazmadım dün. ama elimden geleni herkes gibi konuyla ilgisine binaen yazıcam, okuyan okur.

    dün aydın-izmir arasında çine civarıydı malum firmanın otobüsü orta şeritten önüme öyle bir atladı ki, sanarsın altında spor binek otomobil var, öyle bile olsa çok yanlıştıda, aynısını aynı dakika içinde başka sedan araç o otobüsün arkasından önce başkasına sonra yine sağlamaya çalışarak bana yaptı. insanlar çıldırmış gibi araç kullanıyorlar, bakın sol şeridi 100 le işgal eden adamlardan değilim ben, şeridinde yolunda hakkını veren icabında basan adamım ayrıca orta şeritte bile 80 le gdilmesine karşıyım ama bu adamlar sıyırmış kayışı resmen aynı dakika içinde 20 lik bir apaçi ile otobüs şoförü aynı hareketi yaptı. apaçi özür diledi şoförü görmedim.

    bitmedi, 15-20 dk geçmedi tam izmir otobanına sapıyoruz, pamukkale turizmin otobüsü direk giderken bir anda vazgeçip üzerime kırdı adam, çarpmasına ramak kalmıştı ama üzerinize hızlı bir otobüsün gelmesi ciddi ciddi el ayak boşalmasına yetiyor. yavaşladım, önüme aldım, plakasını polise bildirdim 5 dk sonra gişelerde durdurdu polis, indim araçtan. polis hakkında şikayet var dedi adama bende üzerime sürdü şikayetçiyim dedim. adam 66-70 arasında rahat var, takometre verileri ehliyet falan, polis sen yaşlı gösteriyon hiçte kimlikteki gibi değilsin dedi, adam sırıttı belliki küçük yazılmış.

    ben seni görüyordum diyor bana da, hiç canını riske atar mıyım diyor, özür diledi boynunu bükerek, yolculara baktıım koca otobüs, polis karakola gidicez dedi kıyamadım o kadar insanın vaktine. ya ben otomobille yaptığını yapmazdım, risk almaz devam ederdim, belli ki yolu bilmiyosun kaçırmak üzereydin kırdın üzerime, 50 kişi var insanların canını riske atma dayı dedim, tekrar özür diledi eyvallah dedim devam ettik. ama iki firmada tr nin en bilinen tercih edilenleri, hiç yakışıyormu bu haller, sürüş tarzları, bu düzende büyük yanlışlıklar var, şoför kalitesi hızla artırılmalı, genç şoförler yetişmeli. okulu neden açılmasın ki, lisede şoförlük bölümü olsun abi turizmciler gibi neden olmasın ? çünkü bu araçları kullananların önce insan taşıdığını bilip sindirmesi lazım, saygılı bir duruşu olması lazım, yoldaki diğer araçlar da, kendilerinede, yolculara da. bunu türk insanı niiçin haketmiyor yahu, çok mu zor, imkansızmı ya
hesabın var mı? giriş yap