• buket keleş'tir.

    görev mahalline gitmeye çalışırken hayatını kaybeden polis memurunun, mesai başlangıcının 19.00, kaza saatinin de 18.45 olması nedeniyle sgk tarafından şehit sayılmayarak, ailesine vazife malullüğü maaşı bağlanmaması hadisesidir.
  • ilk defa mesai saati dışında şehit olunmadığını duydum. şansa yaşıyoruz valla.

    edit: bilinçli taksirle öldürme suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. bu ülkede insan öldürmek ne kadar ucuz lan. sen uyuşturucu kullan araba sür git vatandaşı ez 4 yıl hapis cezası ye tamamını yatmadan dışarı çık!

    edit2: mesaj yoluyla bir yazarın söylemesi üzerine şahsın 1 gün bile ceza almadığını öğrendim.

    link
  • polisler hangi kanuna bağlı bilmiyorum ancak iş kanununa göre işe giderken veya işten dönerken yolda geçirdiğin kazalar iş kazası sayılır.

    bu yüzden şehit sayılmalı ve hakları verilmelidir

    edit: epey mesaj aldım. maalesef şehit sayılamıyormuş
    ancak vicdanen şehit sayılmalı. bir kanunun varlığı onu zamanın gerekliliklerini sağladığını göstermez. bu yüzden sürekli kanunlar değişikliğe uğrar.
    şahsi kanaatim olay iş yolunda olduğu için şehit sayılmalı. o insan işe gidiyordu
  • daha neler görecek bu ülkede gözler. şarapnel parçaları bilmem kaç santim daha az oldu diye gazi sayılmayan askerler, khk ile fetullahci terör örgütü üyesi damgası yiyip terörist sayilan ama askere gönderilip ayni zamanda şehit olması sağlanan gencecik bir fidan, şimdi bu mesai saatinde gelmediği icin görevde olsa bile görevde sayilmayan polis. daha neler görecek bu gözler neler. kokuşmuşluğun, çürümüşlüğün bir ülkeye tamamen sinmiş hali.
  • ise giderken neden şehit sayılsın kısmını anlamadığım durum.. hayır teröristlerle çatışma dışında ölen birinin şehit sayılması saçma bir kere... yarın obur gün damdan düşen de şehit sayılsın, uykusunda kalp krizi geçiren de şehit sayılsın...

    bu adamlar bu işi yaparken vatan aşkı için, ücretsiz yapıyorlar da benim haberim mi yok? millet polislik işine girmek için kendini yırtıyor sırf o maaş için.. ee ne şehitliği? çatışmada, k9valamacada hayatını kaybetmedik e hiç kimse şehit sayılmamali... zaten büyük kısmı magandaliktan polislige terfi eden tiplerle dolu... artık iyice vatandaş keriz yerine konuluyor.. benim vergimle istemediğim ne varsa yapılıyor..
  • kitabın neresinde yazıyor bu takvim.
    dini de kendilerine uydurdular.
  • normal bir vatandaş işe giderken kaza yaptığında nasıl şehit sayılmıyorsa, polisler için de aynı durum geçerlidir.
  • 15 dakika farkla diyanet nezdinde cennete girmeyi de kaçırmıştır.

    allah rahmet eylesin
  • şehit var şehit var...
  • işe gitmek üzere özel bir araçla ya da herhangi bir toplu taşıma aracıyla yola çıkan ve kaza sonucu yaralanan ya da hayatını kaybeden işçinin durumu (servis aracı olması durumunda iş kazasıdır) iş kazası kapsamında değildir

    ancak başlığa konu olayda devlet başlı başına bir işveren gibi değerlendirilmeli midir? sorusu, yanıtlanması gereken asıl sorudur.
hesabın var mı? giriş yap