*

  • lig tarihinin en farkli skorlu maci. pazar gunu, istanbul'da, ali sami yen stadi'nda oynanmi$tir. gordon milne yonetiminde sahaya yabancisiz cikan be$ikta$, tarihi bir zafere ula$mi$ olup bu rekoru iki sene once corluspor kar$isinda turkiye kupasi macinda egale etmi$tir. ayni rekora ula$abilen ba$ka turk takimi yoktur.

    ali*'nin 4, feyyaz*'in 3, metin*'in 3 gol attigi kar$ila$manin tablosu $oyle olu$mu$tur;

    hakemler: engin kurt, atilla olkun, yolcu yılmaz
    beşiktaş: engin (dk. 64 metin akçevre), recep, gökhan, ulvi, kadir, rıza, şenol, zeki, feyyaz, metin tekin, ali

    adana demirspor: fatih (dk. 46 haluk), mehmet, ümit, muammer, cengizhan, sedat (dk. 46 çetin), murat, b.ibrahim, erol, ismail, k.ibrahim

    goller: dk. 2, 57, 61 ve 82 ali, dk. 12, 65 ve 85 feyyaz, dk. 24, 43 ve 76 metin tekin
    seyirci: 15 bin 227
    hasılat: 207 milyon 740 bin lira

    ote yandan seyirci sayisinin 15 bin 227 olmasinda pay sahibi olmak gurur vericidir, 8. golu tribunden izlemi$ olmak da dunyanin en buyuk hazzidir.
  • besiktasimizin skorboarda sigmadigi mac. asy stadinin kisa bir sure once yakilan skorboardi yenilenemedigi icin teneke numaralarla skor gosterilmistir.(eskiden oyuncu degisikligi icin kullanilanlardan) ancak on gol olabilecegini hesaba katmamis stad gorevlileri, gereken tabelayi yanlarina almadiklari icin 10 rakamini olustururken 1 ve 0 tabelasini yanyana getirmis ancak skorboardda ayrilan bosluga sigdiramamislardir. 16 ekim 1989 tarihli hurriyet gazetesine bakilacak oldugunda "kartal tabelaya sigmadi" mansetinin altinda durumu anlatan fotografi gorulebilir.
  • metin ali feyyaz üçlüsünün

    bir iki üc gol yetmez
    dört beş altı olsun
    metin-ali-feyyaz koysun
    beşiktaşım sampiyon olsun

    tezahüratının hakkını verdikleri maçtır.

    maç sonrası adanalı beşiktaş taraftarı olarak üzüntüden mi ağlasak, sevinçten mi ağlasak, ne halt etsek bilemediğimiz maç.
  • 16 ekim 1989 tarihli neredeyse tüm gazetelerin beşiktaş posteri vermesine yol açmış maç.
  • maçtan sonra gordon milne'nin yorumu gençlere söz geçiremediği yönünde olmuştur.
  • manseti yer alan gazete kupuru bir muddet odami suslemis ilk ve tek mac.
  • radyodan dinlerken "10 olucak mi acaba" diye kalbim kut kut bekledigim, 10-0 dan sonra hala gelisen besiktas ataklarinda, yillarca konusulacak tarihi bir olaya taniklik etmenin heyecanini "lutfen 11-0 olmasin, 10-0 kulaga cok guzel geliyor" diye yasadigim unutulmaz mac... rekor kirilsa bile "11-0", "12-0" veya hicbir daha farkli skor kulaga bu kadar hos gelemiceinden, besiktas'la ozdeslesmis bir rekorun ciktigi mac...
  • hayal meyal babamin gittigini hatirladigim mac. eve dondukten sonra aldigim cevaptan* memnun olmayip skoru tekrar tekrar kendisine sormusumdur. zira el kadar cocukla dalga gecmenin ayip oldugunu o zaman bile anlamistim ama adamcagiz dalga gecmiyormus valla. 10 (yaziyla on) ne demek ya.
  • gazi magosa rebecca hotelde radyo'dan dinledigim, daha dogrusu gol bollugu yuzunden normal mac yayini yapilamayan sadece gollerde spikere baglanilan , besiktasimizin tamami yerli oyuncularla oynadigi efsane mac.
  • radyolu saatler vardı o zaman, fm bandını dinleyemezdiniz, yalnızca am, bende de vardı bir tane. gündüz saatleriydi, maç olduğunu unutmuşum nasıl olduysa. odama gidip radyolu kol saatinin kulaklığını taktım, spiker üçüncü golü anlatıyordu. hemen kulaklığı çıkarıp babama koştum, skoru söyledim, inanmadı, daha maç yeni başladı olmaz o kadar gol demişti. adanalı olduğu için espri yaptığımı düşündü herhalde. o gün odamdan çıkıp yedi kez daha koştum babama, ve her seferinde daha da az inandırıcı geldim.

    o gece, o insanı iten, buz gibi trt ana haber bülteni, ilk kez cumhurbaşkanının temasları dışında bir haberle başladı:

    adana demirspor'u 10-0 yenen beşiktaş türkiye birinci futbol ligi'nin gol rekorunu kırdı.
hesabın var mı? giriş yap