• başlık gayet açık aslında.

    sevgili gençler, bilhassa mecidiyeköylü gençler! biliyorum ki pek çoğunuz istanbul'da komşularınızın aşure getirmemesine kırıldınız. inanın biz de öyle. 5 yıldır mecidiyeköy'deki bekar evimize "ailenizden uzaksınız gençler" diyip 1 kere kapımızı çalıp aşure veren olmadı.

    bu sebeple komşularımıza ibret olsun diye para kazanmaya başlayınca birkaç yıldır biz aşure yapmaya başladık dağıtıyoruz. ama gamsız teyzelerden hala ibret alan yok.

    neyse sadede geleyim uzatmadan, hala yarım kazan aşuremiz var gençler. özelden ulaşanları eve bekliyoruz. ister oturmalı ister aşureyi kapıp gitmeli.

    http://i.hizliresim.com/40y1nq.jpg
    http://i.hizliresim.com/mkaon7.jpg

    not: böbrek avı sananlara camdan sepetle sallarız.

    edit: eklemeden edemeyeceğim, komşu teyzelerden biri " yok biz almayalım dün yaptık" dedi. "ulan madem yaptın bize niye getirmiyorsun yelloz!" diyemedik tabi ama iç dünyasında vicdan yaptırdık kendi çapımızda .

    ilaveli edit: çok sevdiğim arkadaşlarıma kalmalı gelmiştim sevaplarına ortak oldum. aslında ev sahibi değilim ben de burada. ama kendi evimden çok severim. ekşiye yazma fikri güzel oldu. her sene yapacağız bu zirveyi artık. seneye de bekleriz :)

    zirve bitti editi: debeye sokan elleriniz, asureleri gömen mideleriniz dert görmesin :) sakin başlayan zirve 16 ekim akşamına doğru canlandı. hala var mı diye soranlar oluyor, aşure dün bu saatlerde çoktan bitmişti. seneye kadar bekleyiniz yine yapacağız :)
  • takdir ettiğim etkinlik.

    ellerinize sağlık arkadaşlar. helal olsun.
  • gelemeyen üzülmesin bu sene kazan aldık kazanla yapıyoruz artık. her sene yapmayi düşünüyoruz. sanırsam aşure ayında ekşide daha once böyle bi zirve yapılmamıştı.

    soğuk seven varsa soylesin onunkini dolaba koyalim gelene kadar
  • mecidiyeköy'de olmamama rağmen desteklediğim kampanya.
  • gözlerimi dolu dolu yapan etkinlik. ben gelcem ya. sepet olayı uyar.

    (bkz: şu an ağlıyorum ve entry giriyorum biliyor musun)
  • çok teşekkür ederim, çok nazik ve tatlısınız ama mecidiyeköy'de bu sene bizim apartman çok aşure yaptığından katılmamın haksızlık olacağını düşündüğüm zirvedir. hakkımı aşure yiyemeyenlere bırakmak isterim. iki gündür ikişer ikişer sürekli getiriyorlar ne oldu anlamadım.
  • şu an aşure yiyerek alkışladığım etkinlik.

    komşularım sağolsun. geçen sene göbek yapmıştım sayelerinde.
  • çok harika, çok güzel bir zirve.

    bu sene doyduğum için katılmıyorum, ama çok güzel bir düşünce gerçekten. yemeyen ve yakın olan fırlasın gitsin *
  • yetişen alıyor bitmeden gelin :)

    ya bide biri gelirken bi su alsa ne hoş olur su bitmiş evde aşure susatıyor da swh
  • @still cursed gelirken boş gelmemiş hasta haliyle ice tea getirmiş, ince düşünmüş.

    bi kap aşure karşılığında sanırım biz kara geçtik böyle.
hesabın var mı? giriş yap