• https://twitter.com/…tatus/1315149017500839936?s=21

    --- spoiler ---
    hürriyet gazetesi yazarı ertuğrul özkök'ün sorularını yanıtlayan koca, "bu ayın 15’inde başlıyoruz. ortalama 1.5-2 ayı geçmeyecek şekilde bütün toplumu kapsayacak şekilde saha taramaları yapmaya devam ediyor olacağız. bundan sonra yapılan kesitsel taramaları semptomu olmasa da paylaşacağız. bunu da dünya sağlık örgütü’ne bildireceğiz.” dedi.
    --- spoiler ---

    neden 15’i beklediğimizi anlayamadım. “ulusal çıkarlarımız gereği açıklamıyoruz” demişti. bu çıkarlarımız 15’inden sonra etkilenmiyor galiba.

    edit: sayın bakanın yine kelime oyunu yaptığı yönünde iddialar da var. (bkz: #114151591)
    fakat haber medyaya başlıkta yazdığım gibi "bütün vaka sayıları açıklanacak" diye düştü.

    haber 1
    haber 2
    haber 3
    haber 4
  • turizm sezonunun bitimine denk gelen açıklama. suçu yine vatandaşın üzerine atıp sorumluluk almayacaklarını garanti ederim.
  • dünya sağlık örgütü'nün fırça çektiğini gösterir. höt demişlerdi zaten, hemen hizaya gelindi.

    bir milyondan fazla toplam vaka bekliyorum ben. ama açıkçası eskiye nazaran daha az korkuyorum, bütün dünya da öyle sanırım. dünyanın her yerinde günde 3000 vaka ile tıklım tıklım dolan hastaneler bugünlerde günde 10.000 hasta ile aynı doluluğu görmüyor. ispanya'da bile günlük ölü sayısı 300'lerde değil. virüs daha az öldürücü olacak şekilde evrimleşmiş (mutasyon olacak o) olmalı diye düşünüyorum.

    edit: bunun test sayısının artması nedeni ile olduğunu söyleyenler var, havaların da etkisi olabilir. ama güneşin daha az olduğu yerlerde de vaka sayısı az. gerçi yazar arkadaşların söylediğine göre örneğin almanya da aynen bizim gibi sadece ikinci aşama hizmeti alanları açıklıyormuş ama bilemedim açıkçası.
  • tüyü de dikicem dediği açıklamadır.

    ülke menfaati 1 haziran ve 15 ekim arasında mı geçerli?

    açıklayacağın bu rakamlarda yalan olacak, son gerçek rakamları da kış ortasında açıklarsın artık.
  • ülkedeki son turiste de para harcatıp ülkesine uğurladıktan sonra ulusal çıkarlarımızın sağlamasını yapabiliriz manasına gelen açıklama
  • inanacak olan varsa "çiftlikköy" isimli online hayvancılık yapıp gerçek hayatta doğal besinler yiyip içmenize imkan tanıyan yerli ve milli projeme yatırım yapmak için elini çabuk tutsun.

    başvurular kısıtlı sayıda olacak ve 1 koyup 100 alma avantajı kazanacaksınız.
  • turizm sezonunu bitişiyle halka tekrar korku pompalayıp evdekal çağrılarının sıklığını arttırmak amaçlı açıklama.
  • neden 15?
    yeni yalanlar için zaman mı kazanıyorsunuz.
  • aylarca yazdık, rakamlarla dalga geçtik ama yok bazıları inandı savundu. yok kanıtın var mı, yok anca muhalefet vs vs. şimdi o salakların yüzlerini görmek istiyorum.
  • turizm ile alakalı olduğu kesinleşti bu açıklamanın..
hesabın var mı? giriş yap