• kamuda çalışan mühendisler olarak ; rahat ve huzurlu bir yaşam için; maaşlarımızın, ek ödemelerimizin, ek gösterge gibi özlük haklarımızın acilen iyileştirilmesini talep ediyoruz.

    ülkenin gerek üstyapı gerekse altyapı çalışmalarında fedakârca çalışan, gecesi gündüzü olmayan, hafta sonlarında bile atölyelerde, şantiyelerde mesaide olan, milyonlarca liralık işlerin ihalesinin yapılmasından, işlerin teslimine kadar görev alan mühendislerin haklarının iade edilmesini talep ediyoruz. aldığımız sorumluluklar ve risklere rağmen ekonomik olarak bir iyileştirmenin yapılmadığını üzüntüyle bildirmek isteriz.

    ayrıca kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının yıllar içinde dengi mesleklerin çok gerisinde kaldığı açıkça ortadadır. son zamanlarda; sağlık personelleri, öğretmenler, hakim ve savcılar, din görevlileri gibi birçok kamu personellerine çeşitli iyileştirmeler (maaşları, sözleşme ücretleri, ek ödemeleri, ek göstergeleri vb.) yapılmıştır. kamudaki mühendislerin ihmal edilmesinin büyük bir hayal kırıklığına sebebiyet verdiği ve bu durumun çalışma huzurunu ve barışını da olumsuz etkilediğini belirtmeliyiz.

    1-teknik iyileştirme adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir iyileştirmenin biz mühendislere de düzenlenmesi

    2-mühendislere risk ve sorumluluk tazminatı adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması

    3-ek ödemelerimizin (dengimiz olan meslekler göz önünde bulundurularak) arttırılmasını ve emekliliğe esas kısmın birleştirilmesi,

    4-özel hizmet tazminat oranı, yan ödeme oranı, taban aylık katsayısı, ek gösterge ve aylık göstergelerde en az 2 katı kadar iyileştirme yapılması

    bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.

    ayrıca bu yazı, farklı devlet kurumlarındaki mühendis arkadaşlarımız tarafından kendi sendikalarına, tüm milletvekillerine, meslek odalarına, çeşitli televizyonların haber birimlerine dilekçe olarak verilmeye başlanmıştır. destek olmak isterseniz sizlerde çeşitli yerlerde paylaşabilir, telegramdaki "kamu mühendisleri" grubumuza dahil olabilirsiniz.
    telegram linki

    edit: bazı eksiklikler giderildi.
  • genellememekle birlikte (bkz: bel desteği)

    bunun dışında işini hakkıyla yapan tüm mühendisler hakettiği maaş ve sosyal haklara sahip olmalıdır. hakettiğini vermediğin her birey işini savsaklar.
  • şunları bunları yapıyoruz dediğin işlerin hepsini taşeron firmanın mühendisleri yapıyor.
  • her ne kadar bütün kamu mühendislerini temsil etmiyor olsanız da, talepler en azından tartışılması açısından yerindedir. ancak bu konunun gündeme geleceğini pek sanmıyorum.

    ayrıca kamuda gecesini gündüzüne katan mühendis sayısı da azdır. baktığınız yerden çok görünüyor olabilir tabi.
  • muadil mesleklere yapılan iyileştirmelerin hiç biri yapılmamış, ama bir sıkıntı çıktığında yöneticilerle birlikte direk sorumluluk sahibi meslek dalının da talepleri olsun artık
  • kamuda çalışan mühendisler; kendini geliştiremeyen, özel sektörde "aranan eleman" olamayan, "sırtımı devlete dayayayım da gerisinin önemi yok" zihniyetinde olan mühendislermiş gibi geliyor hep gözüme.

    yoksa neden benzer çalışma yılına sahip, kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden meslektaşları özel sektörde 20-80k aralığında maaş alırken kamuda sürünsünler ki ?

    tanım: herkesin hak ettiğini yaşıyor olmasını kaldıramayan bir grubun talepleri
  • kamu da mühendis olmak zordur arkadaşlar, gelin hep beraber destek olalım. zor zamanlardan geçiyoruz mühendisler olarak
  • dsi'de calisan muhendisten iphone üretmesini bekleyen insanları gün yüzüne çıkartan taleplerdir.
  • kamu çalışanı mühendislerin haklı talepleridir. bu dönemde yazılım sektöründe yüksek maaş alınıyor diye mühendis deyince sadece akla bilgisayar mühendisi falan geliyorsa yanlış yoldasınız.

    kamu çalışanı çok farklı branşlarda mühendis istihdam edilmektedir. bazı sektörlerde ciddi sıkıntılar olduğundan özel sektörde de maaşlar düşük kalmıştır. hatta özel sektör çoğu zaman kamuyu takip eder. mühendisler sadece yazılımcılardan oluşmuyor. ya da sadece bilişim alanından ibaret değil.

    bilmeden atıp tutmayın. fikir sahibi olun.
  • kamudaki mühendisleri kafanızdaki okey oynayan memur algısıyla değerlendirmeyin derim. işim gereği çeşitli kamu kurumlarında, farklı şehirlerde onlarca memur mühendis tanıyorum. çoğunluğu özel sektördeki yaşıt mühendislerden daha kalifiyeli, bilgili ve teknik zekası yüksek. özel sektörde ise 20k - 80k aralığı demiş birisi. linkedinden çıkın da sanayiye bekleriz sizi. *
hesabın var mı? giriş yap