• türkiye birinci futbol liginin önemli günlerinden birisi olan, aynı gün ve saatlerde şampiyon istanbul'da belli olurken en son küme düşen takımın trajik bir biçimde 90 dakika'nın tamamlanmasına sadece ve sadece bir saniye kala belli oldugu bir maç bu. o yıllarda kapanan demir çelik fabrikası yüzünden karabük halkı bütünleşmiş, savaşlarını sahada sürdürmeye karar vermişler.
    karabükspor o yıllarda özellikle istanbul takımlarına kabus olan, gerek taraftarı gerek stadyumu,gerekse kimyası tutan futbolcularıyla güzel futbol oynayan bir takımdı.. hele ki 21. haftada aldıkları ağır mağlubiyetten sonra seri galibiyetler almışlar ve kesin düştüler denilen bir sezonda işi son maça kadar bırakmışlardı.
    karabükspor'un başında ilyas tüfekçi ve orta sahasında maestro yusuef vardı..

    rakip zeytinburnuspor'du ve bu maçlar oynanmadan önce zeytinburnuspor küme düşen son takımdı, puanı 27 idi.. karabükspor ise son sekiz hafta yenilmemiş, aralarında beşiktaş'ın da bulunduğu bir çok takımı yenmiş ve 28 puanla küme düşme hattının bir basamak üstünde.. herkes ilyas tüfekçi mucizesi diyor, karabükte namaz vakitleri 6 'ya çıkarılmış, bir rekatta tüfekçi için kılıyor herkes.

    zeytinburnuspor'un gerek mali gücü, gerekse takım gücü karabükspor'un gayet altında, hal böyle olunca tüm şehir stadı şampiyonluk maçı gibi süslemiş. o gün tüm maçlar gibi bu maçta 15:45'de başlamıştı, ben sabah 05:00 de sami yen kapısındayım, ya bursa şampiyonluğu elimizden alırsa?

    maçın hakemi kelliği ile ünlü bülent yavuz, yan hakemi bayrağı ve küfür etmesiyle ünsüz ali rıza çakmak'tı. diğer yan hakemi bilmiyorum ama maç bittikten sonra en çok dayağı o yemişti.. o hakemin şanssızlığı, bülent yavuz'un olay çıkacağını hesaplayıp maçı tam soyunma odalarına girişlerin orada bitirmesi olmuştu. kendisine yakın olan numaralı tribünler tarafındaki ali riza cakmak'ta bundan yararlanmıştı. mamafih karşı açık tribünler önünde kendi halinde bayrak sallayan hakem ağabey ''aman ben gaçhayım'' derken kafasına ekleştirilen tokatlarla kendisinden geçmişti.

    ilk defa radyoda hem de şampiyonun belli olacağı hafta mikrofonlar bir ali sami yen, bir izmir atatürk ve bir de karabük'e bağlanıyor.. maçtayım heyecan büyük, radyom yok 5 kişi bir amcadan yararlanıyoruz, amcam da sanırsın ilker yasin, fenerbahce atak yapıyo, sesini yükseltiyor, bir heyecan oluyor, zaten oradan tehlikeli olmazdı diyo. sanırsın macı yerinde izliyor eşşolueşşek..

    bu maça dönersek, yani karabük stadına.. karabükspor maça iyi başlamış ama yanlışım yoksa 30.lu dakikalarda zeytinburnuspor öne geçmiş.. maçın sadece sonu net oldugu icin bende buraları flu.. 70 'li dakikalarda karabükspor beraberliği getirmiş maca.. bu sonuç karabükspor'u kümede bırakıyor..
    macın 90. dakikası. karabük'te bayram var.. artık maç bitti bitecek, zeytinburnuspor kalesinde ibrahimovic var o bile gol arıyor ileride.. son saniyeler hakem bitirdi bitirecek türk futbolunun en enteresan isimlerinden birisi olan kemal yıldırım sag cenahtan kaleye şöyle bir bakıyor ve ortalıyor.. top süzülüp ( engin baytar'ın babası adnan baytar'ın kafasıyla )karabükspor kalesine giriyor.. herkes şokta taraftarlar sahaya inme hazırlıkları yapıyor, santra yapılıyor ve mac bitiyor.. karabük erkanı yerine mıhlanmış, taraftarlar sahaya akın etmiş dövecek oyuncu arıyor, rivayet odur ki kaleci ibrahimovic son düdük çalındığı an eşofmanları çekmiş ve takım otobüsüne binmişti bile.

    lig sonuçlandıgı saat 17:45 civarı istanbul mecidiyeköy'de şampiyonluk kutlamaları yapılırken, kazlıçeşme tren istasyonunun oradaki büfede zeytinburnuspor'un kümede kalması kutlanmıştı. yani umarım kutlamışlardır.

    o yıllardan akıllarda ilyas tüfekçi'nin takıma son haftalarda oynattıgı leziz futbol, yusuef, kemal yıldırım, karabük stadı, dayak yiyen yan hakem ve galatasaray kaldı. ha bir de radyodan maçı anlatan abi.

    (bkz: 15 mayıs 1994 galatasaray bursaspor maçı)
  • o kadar bedduayı alan zeytinburnuspor'da çok dayanamamış ve ertesi yıl küme düşmüştü.
  • karabukun önlenemez cikisinin bitttigi an olmustur.
  • radyodan dinlediğimiz maçlardan biridir. uzun süre ligin son sırasında olan ve hiç maç kazanamayan karabükspor'un başına ilyas tüfekçi gelmiştir. takımda ilginç bir kıpırdanma başlamıştır. karabükspor büyüklere bile kök söktürür tüfekçinin gelişinden sonra ve inanılmaz sempati duymaya başlarım ben bu takıma bu sıralar. ligden düştü denilirken son maçta ligde kalma şansı vardı. hiç unutmam maçların son dakikalarında trt radyosunda merkez stüdyodaki spikerin (kim olduğunu tam hatırlayamıyorum şimdi) hafif tebessümlü bir sesle karabük'ten bir gol haber geldi deyişini. yere yığılmıştım o an. tamam demiştim gitti karabük, he bana noluyo tabi ben fenerbahçeliyim ama yine de kaptırmışım kendimi. zeytinburnuspor'u da yanlış hatırlamıyorsam erol togay çalıştırıyordu. hayatım boyunca unutamayacağım maçlardan biridir.
    karabük karışmıştı maç sonunda. futbolcular sahada mahsur kalmıştı.
  • ek$i sözlükte hic bir $ey gizli saklı kalmaz..

    dayagı yiyen yan hakem icin (bkz: ali kunak)
  • görüntüleri çok net olarak aklımda olan bir maçtır. hatta zeytinburnuspor oyuncuları maç sonrası orta yuvarlakta beklerken trübünden bi teyzenin "çıkarmayın bunlarııııııı" tarzı çığlığı trt kameralarınca bizlere kadar ulaşmıştır. ne yalan söyleyeyim üzülmüştüm karabükspor a...
  • doğma büyüme bir karabüklü ve fenerbahçe taraftarı olarak fener'in bir kaç maçının yanında bir de karabük'ün bu maçını unutmam, karabük'te kimse unutmaz, ne yazık ki...
  • eger bu maç berabere bitseydi ve karşıyaka son maçta şampiyonluk için mutlaka kazanması gereken feneri yenseydi ligde kalıyordu. 30 sn. erken bitse berabereydi evet ama kafkaf her zamanki gibi biz taraftarlarına hiç şans tanımamış izmirde 4-0 kaybetmişti. böylesine birbirine bağlı ve heyecanlı bir sezon sonuydu demek isterdim ama küme düştük anasını satiim kahrolmuştum o gün izmir atatürk stadında.
  • daha dun izlemi$cesine hatirladigim mac. karabuk takiminin ligin altinda kalan kalitesine ragmen gosterdigi o guzel direnis her turk vatandasina oldugu gibi bana da sevdirmisti bu takimi. galatasaray'dan iki macta gol yememis olmalari ve son haftalarda ust uste aldigi basarili sonuclar ile bu macta karabuk tarafini tutanlardandim ben de...

    ancak yaz ki$, yillardir hep 36 ya$inda olarak hatirladigim ve hala 36 ya$inda oldugunu du$undugum kemal yildirim bir gol ve bir asist ile son noktayi koymu$, zeytinburnu'nu ligde birakirken karabuk'e gule gule demi$, beni az da olsa hayalkirikligina ugratmi$tir.
  • (bkz: #9329098)
hesabın var mı? giriş yap