• 11:15teki vize randevuma gitmek icin 10 sularinda metrodayim. treni beklerken peronda kisa sortlu 20-25 yaslari arasinda olmasi muhtemel bir kiz gordum. ayni vagona bindik, o, binisin karsisindaki acilmayan kapinin onune, ben karsilikli oturma yerlerinin en orta noktasina ilerledim. ayakta gidiyorum.

    bizden once vagonda olan, benim beklemek icin gectigim yerde bulunan 35 yas civari bir adam kizin oldugu yere dogru ilerledi. ben bir kac adim uzaktan bakiyorum. bir baktim, adam kizin yakinina girip extreme bakma islemi icinde. kizin suratinin rahatsiz edici bir yakinligina girmis, bir gozlerine bakiyo, bir bacaklarina. yukari, asagi, yukari, asagi. benim olanlari algilamam biraz surdu, cunku kucuk capta bi sok yasadim. kiz acilmayan kapinin onunden, inis yapilan kapinin onune gecti, arkasi donuk bicimde duragini beklemeye basladi.

    ben olayi algilayip, soku uzerimden atinca adamin yanina ilerledim, inanilmaz gerilmis bir sekilde “ne bakiyosun????” dedim, adam -o bana bakiyo! dedi. kizin adama bakmadigi acikti. gordugum seyin onaylanmasi uzerine iyice napicagimi sasirdim, sen napıyosun lan, sana ne lan!! dedim, (beynim direkt hayat tarzi muhabbetine kaydi, baskasinin hayatindan sana ne kafasi) hayvan gibi bi herif oldugum icin adam hem korktu hem de suclulugun getirdigi cok hafif bir utanma hali icinde. bi daha “zavallı yaratık” dedim, sonra kendisinin kiza baktigi gibi, yolun geri kalaninda gozlerimi ayirmadan gozunun icine baktim, 5 10 saniyede bir bana bakip gozunu kacirip “allah allah” gibi pasif tepkiler verdi. osmanbey duragima geldim, son bir bakis atip bir sey demeden indim. bence benim moralim adaminkinden daha cok bozuldu.

    bu paylasimi yapmamin sebebi, siz de boyle seyler gordugunuzde lutfen sessız kalmayin. gercekten inanilmaz bir suya, sabuna dokunmaz halimiz var milletce. boyle insanlara ses cikarin, bunlara bu cureti buldurmayin. kadinlara da mesajim su, kisa sortlari, kisa elbiseleri yurtdisinda gonul rahatligiyla giyen biriyseniz, ıstanbul’da da giyesiniz varsa, “aman neyse simdi biri laf eder” dusuncesiyle hareket etmeyin, gıyın. hayati yasama seklinizden odun vermeyin. kolay bir sey olmadiginin farkindayim, herkes bu gerginlikle bas etmek istemeyebilir ama bu onemli bir sey. odun vermeyin. baskasina zarar vermeden herkesin istedigi gibi yasama hakki var.
hesabın var mı? giriş yap