• riskten korunmak isteyen masum vatandaştan alınan ve sadece geri kalmış ülkelerde görülen bir bütçe finansman yönetimidir, ya da kısaca “haraç”tır.
    reform yapmaktan anladığınız buysa eğer bizim daha dibi görmemize çok var demektir.
  • onun yerine kamuda şahsi amaç için kullanılan araçları azaltsanız ya!!!!
  • döviz alırken ödeyeceğimiz vergidir. elimizdeki tl'yi dövizde tutmaya karar verip 1 mio eur almak istesek 1.000 eur canımız devletimize aktarılacak. yetiştirilecek bunca okçu, yapılacak onca ihtişamlı camii, içilecek şunca ejderli smoothie varken sorun etmememiz gerekir bunu.
  • tl olarak para kazandın vergisini ver (gelir vergisi)
    o tl lerle dolar aldın vergisini ver (döviz alım vergisi)
    o dövizle telefon aldın vergisini ver (kdv)
    telefonu kullandın vergisini ver (ötv+kdv)
  • iclerinde bir tane akilli adam yok mu bunlarin hicbir ise yaramayacagini anlatacak.
  • otomatik katılımı da bu şekilde yavaş yavaş alıştırıp sonunda zorunlu yaptılar. sanırım yakında döviz satın alma işi toptan yasaklanabilir.
  • ---spoiler---

    madde 1- 13/7/1956 tarihli ve 6802 sayılı gider vergisi kanunun 33 üncü maddesinde yer alan banka ve sigorta muameleleri vergisi nispetlerinin tespitine ilişkin 28/8/1998 tarihli ve 98/11591 sayılı bakanlar kurulu kararının eki kararın 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    "e) kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinden binde 1, aşağıda sayılan kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinden sıfır;

    1) bankalar ile yetkili müeseselerin kendi aralarında veya birbirlerine yaptıkları kambiyo satışları,

    2) hazine ve maliye bakanlığına yapılan kambiyo satışları,

    3) döviz kredisinin ödenmesine yönelik olarak, döviz kredisi kullanılan ya da kullanımına aracılık eden banka tarafından kredi borçlusuna yapılan kambiyo satışları,"

    ---spoiler---

    yani üstte diyor ki; bankalara ve hazineye döviz alım satımlarında vergi yok, ama düz vatandaşsan vergini vereceksin. su veren itfaiyenin hortumu konulu panele hoşgeldiniz.
  • hatırlarsanız, türkiye'ye getirilen ihracat bedellerinin en az %80'inin tl'ye dönülmesi zorunluluğu ile ilgili karar daha önce çıkmıştı.
    şuradan
    dövizlerin aynı kurdan alış-satış işlemleri yapılarak, gelen ihracat bedeli kur zararı yenmeden korunuyordu ve karar sadece operasyonel olarak yoğunluk yaratıyordu.
    şimdi ihracat bedelleri istisnası yoksa (ki öyle bir istisna görmedim) döviz-tl ok ama tl'yi dövize dönerken vergi ödeyecek şirketler.
    yani gelen ihracat bedeli üzerinden vergi alınmış olacak (aynı para biriminde kalmak isteniyorsa).
    yanlışım varsa yeşillendirin lütfen.

    edit: yaklaşık 1 ay sonra, ihracat bedellerinin muaf tutulmasını sağlayan düzenleme geldi.
  • yurt dışındaki öğrencileri de vuran ve gözüne kestirdiğini anladığım kararnamedir. zaten döviz kurundan çoğunu sürünür hale getirdin bir de üstüne vergi de alıyorsun , her yerde güveni de bitirdin şimdi; bitmedin bir , bir bitmedin

    ya sen var ya sen ah var ya

    daha da ...
    (bkz: ya ben lan neyse bir şey demiyorum)
  • (bkz: umut vergisi)
hesabın var mı? giriş yap